Τετάρτη, Μαρτίου 05, 2008

Νέα Γενιά και "αριστερά"

Ας μου πει κάποιος ποια κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα για την νέα γενιά από την δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως έκανε το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε την γενιά των 700 ευρώ και τις στρατιές ανέργων με τις λάθος επιλογές τις στην παιδεία; Μήπως με τις επιλογές στο ασφαλιστικό που κλέβει το μέλλον των νέων;

Τα "αριστερά" κόμματα πετάνε φανφάρες και προσπαθούν να πείσουν τους νέους ότι η πρότασή τους για διατήρηση των προνομίων των προηγούμενων γενεών δεν τους επηρεάζουν αρνητικά, αλλά αντιθέτως θετικά!!! Θέλουν να πείσουν ότι το εισιτήριο που έδωσαν για το δημόσιο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί εις βάρος μόνο κάποιον "πλουσίων" που προφανώς παράγουν μόνοι τους το χρήμα... και αυτόματα.

Τι κάνει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση;

Πρώτον έχουμε την μεγάλη πρόοδο στις επικοινωνίες με το Διαδίκτυο να είναι πολύ φτηνό πλέον και γρήγορο. Αυτό οφείλετε στην καθαρά φιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείτε. Μετά έχουμε τις νέες τεχνολογίες με την αγορά Ηλεκτρονικών υπολογιστών, την επιδότησή τους για τους φοιτητές και τους αριστούχους νέους.

Έχουμε την μεταρρύθμιση στην παιδεία, που παρ' όλες τις υποκινούμενες δυστυχώς αντιδράσεις είναι προς όφελος την νέας γενιάς και θα φανεί σύντομα. Οι βολεμένοι κομματικοί εγκάθετοι τρέμουν.

Στο ασφαλιστικό, η κατάργηση των διαστρεβλώσεων, η αλληλεγγύη των γενεών και η συγχώνευση των ταμείων εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του συστήματος έτσι ώστε να υπάρχει μέλλον.

Η συνεχιζόμενη εξίσωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους αν και σταδιακή βοηθάει τις νεώτερες γενεές.

Τι πρέπει να γίνει ακόμα; Πολλά.

Για παράδειγμα έχουμε σοβαρά προβλήματα στην υγεία, ειδικά με την γραφειοκρατία και την διαφορά τιμών ανάμεσα στην αγορά και στα ταμεία που την καθιστούν ακριβή για τον πολίτη, για να μην αναφέρω τα ηθικά προβλήματα με τα φακελάκια και την αδιαφορία. Όλοι γνωρίζουμε την περίπτωση της Αμαλίας.

Στις μεταφορές δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα της Ολυμπιακής, που όσο και να μιλάνε για εθνικό αερομεταφορέα στην ουσία την είχαν καταντήσει εθνικό βόλεμα.

Αν δεν απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας δεν θα δούμε χαμηλότερες τιμές όπως έγινε με τις τηλεπικοινωνίες.

Τέλος, η νέα γενιά δεν πρέπει να έχει όνειρό της τον διορισμό στο δημόσιο. Αυτό μας έφερε στην σημερινή κατάσταση. Αυτό και τα ψέμματα των "αριστερών" κομμάτων. Νέων (ΣΥΝ) και παλαιών (ΠΑΣΟΚ).

Οι διαστρεβλώσεις του παρελθόντος δεν εξαφανίζονται σε μία μέρα, ούτε σε τέσσερα χρόνια. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει και αυτοί που το υπόσχονται είναι απλά ψεύτες.

4 σχόλια:

theodore είπε...

Δηλαδή προτείνεις πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.
Με τα ολέθρια αποτελέσματα που βλέπουμε κάθε μέρα στιε τιμές των σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα.
Αν δεν παταχθεί πρωτίστως η κερδοσκοπία,τα προβλήματα θα παραμένουν και θα γιγαντώνονται.
Και κάτι άλλο.
Το ΑΣΕΠ θυμάσαι ποιός το έφτΙαξε;
Κι αυτό κακό ήταν;
Κι αν το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε την γενιά των 700 ευρώ,η ΝΔ φτιάχνει σήμερα την γενιά των 450 ευρώ με τα Stage.
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στον βωμό του κομματικού ωφέλους.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Η ακρίβεια είναι απόρροια εσφαλμένων πρακτικών που δημιούργησαν τα καρτέλ. Όταν δεν τους έβαζαν ούτε μία δραχμή πρόστιμο (1000 φορές περισσότερα έχουν μπει στην τετραετία ΝΔ παρά στην προηγούμενη 12ετία ΠΑΣΟΚ) τι περίμενες; Η μήπως ανακάλυψες σήμερα την ακρίβεια; Όταν έλεγε ο Κουλούρης ότι δεν υπήρχε τον πίστευες; Καλά που το θύμησες πάντως. Γιατί εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουν τώρα. Θέλω όμως να δω και καταναλωτική συνείδηση έτσι; Όχι να περιμένουμε τα πάντα από τον κρατικό παρεμβατισμό...

Το ΑΣΕΠ που ακριβώς βοήθησε; Αφού οι νόμοι και οι αποφάσεις για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ ήταν περισσότεροι...

Τα προγράμματα Stage είναι επιδοτούμενα για την απόκτηση εργασιακής πείρας. Το όνομα σε πείραξε; Η μήπως δεν υπήρχαν αυτά επί ΠΑΣΟΚ με 40 και 50 χιλιάδες δραχμές το μήνα;

macgiorgosgr είπε...

"Ας μου πει κάποιος ποια κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα για την νέα γενιά από την δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας."

Θα σου πω εγώ. Σε οποιοδήποτε σοσιαλιστικό κράτος (πραγματικό σοσιαλισμό ε, όχι τα σοσιαλδημοκρατικά εξαμβλώματα που βλέπουμε στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες) έγιναν πολλαπλάσια πράγματα, όχι μόνο για τους νέους, για όλον τον κόσμο. Κι όταν λέω "κόσμο", εννοώ τον κόσμο, εντός και εκτός συνόρων.
Αλλά αυτό είναι ο αστικός κοινοβουλευτισμός. Κοκορομαχία για το ποιος είναι λιγότερο χειρότερος, χωρίς καμία πρόταση για τα λαϊκά συμφέροντα. Ό,τι και να γίνει, η ανεργία θα υπάρχει, η φτώχεια θα έχει τρομακτικά ποσοστά, η αγροτιά θα ξεκληρίζεται. Μόνο με μια πραγματικά λαϊκή εξουσία μπορούν να βρουν λύση τα προβλήματα του λαού.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Εντός συνόρων το μόνο που έγινε ήταν μοίρασμα δανεικών στην αρχή με ταυτόχρονη υποθήκευση του μέλλοντος από "σοσιαλιστικές" κυβερνήσεις όπως αυτές τους Ανδρέα Παπανδρέου. Τα λάθη αυτά πληρώνουμε σήμερα. Αυτά και του Σημίτη που άφησε την διαφθορά να διογκώνετε.