Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2008

Ο "δικομματισμός" και το "φαινόμενο Τσίπρα"

Κατ' αρχήν αυτό το δικομματισμός το θεωρώ αστεία φράση. Μονοκομματισμός υπάρχει. Πάντα ένα κόμμα κυβερνά με μόνη περίοδο της οικουμενικής που δεν ίσχυε αυτό. Οπότε το δικομματισμός τι νόημα έχει; Να μας πει ότι δύο κόμματα εναλλάσσονται τα τελευταία 34 χρόνια στην εξουσία; Για αυτό φταίνε τα μικρότερα κόμματα που δεν έχουν πρόταση. Όχι τα δύο που κυβερνούν!!! Ο λαός πάντα επιλέγει και η αναφορά σε δικομματισμό είναι προσβολή για αυτόν. Εγώ έτσι το αισθάνομαι.

Από κει και πέρα, έχουμε τώρα την άνοδο του ΣΥΝ που απειλεί να εκτοπίσει (σε μη προεκλογική περίοδο βέβαια) το ΠΑΣΟΚ από την δεύτερη θέση... Τι θα γίνει δηλαδή αν συμβεί αυτό; Θα πέσει ο... δικομματισμός; Αφού πάλι 2 θα είναι τα πρώτα κόμματα. Ειδικά αν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ ή πέσει χαμηλότερα. Μήπως τότε θα είναι καλός δικομματισμός; Μπα. Απλά θα σταματήσουν τα μικρά κόμματα προσωρινά να τον επικαλούνται. Αφού δεν συνεργάζονται... πως να υπάρξει κάτι άλλο από εναλλαγή εξουσίας ανάμεσα σε δύο μεγάλα κόμματα; Λίγη λογική χρειάζεται.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με την κόντρα ανάμεσα στα δύο "αριστερά" κόμματα, αλλά ότι και να γίνει το μοντέλο διακυβέρνησης που προτείνουν (δεν μιλάω φυσικά για αυτό που... εφαρμόζουν όταν κληθούν να το κάνουν) εκτός του ότι είναι ανεφάρμοστο και ουτοπικό στην οικονομία, σε θέματα όπως η παιδεία μάλλον είναι καταστροφικό. Απόδειξη το πως κατάντησαν την παιδεία οι αλλαγές που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ τα 20 χρόνια που κυβερνούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: