Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2007

Όχι σε όλα, γύρος δεύτερος.

Εκτός ότι όλες οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες εμφανίζουν την εφαρμογή του Νόμου Ρέππα ως αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης, εκτός του ότι είχαν συμφωνήσει όλα τα ελεγχόμενα από το ΠΑΣΟΚ συνδικάτα όταν γινόταν ο διάλογος επί Σημίτη για αυτά τα μέτρα, έχουμε και την απόλυτη άρνηση οποιουδήποτε να συζητήσει για οτιδήποτε.

Τελευταίο παράδειγμα η ΕΣΗΕΑ. Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή οι κατάσταση, η αντίδρασή τους είναι με λίγα λόγια: Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα. Εμάς να μην πειράξουν... Ας βρουν από αλλού.

Κοιτάω και εγώ να δω ποιες ήταν οι προτάσεις της κυβέρνησης που τους έκαναν τόσο πολύ να αντιδρούν και να μιλάνε για κατάργηση των ορίων συνταξιοδότησης κλπ. Και τι ήταν; Ότι η κυβέρνηση προτείνει η σύνταξη να μην δίνεται πριν τα.... 60 ή τα 62 ανάλογα με την περίπτωση!!! Προσέξτε... Όχι τα 65 ή τα 67 ή τα 70... αλλά πριν τα 60 ή τα 62. Δηλαδή μιλάμε για την πλήρη ανοησία της ΕΣΗΕΑ.

Και μπορεί ο κύριος Σόμπολος να έχει δίκιο όταν λέει για το θέμα του αποθεματικού να μην πειραχτεί για άλλους λόγους (10% για ταμείο αλληλεγγύης π.χ.) ή να μην ενταχθεί το ταμείο τους στο ίδιο με τους Δικηγόρους και τους Γιατρούς, αλλά ας προτείνει κάτι άλλο και όχι αυτή την αντίδραση....!!! Στην συζήτηση κάνεις προτάσεις όταν διαφωνείς με τις προτάσεις του άλλου. Δεν του λες κόψε το λαιμό σου να βρεις κάτι που μου αρέσει εμένα.

Τώρα ειδικά για την ΕΣΗΕΑ, θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Υπάρχουν πολλοί νέοι δημοσιογράφοι που εργάζονται για 3 και 60 και δεν είναι στο ταμείο τους, γιατί είτε δεν τους δέχονται για ελιτίστικους λόγους, είτε γιατί δεν τους βάζει ο εργοδότης και τους υποχρεώνει να είναι στο ΤΕΒΕ. Ας λύσουν αυτό το πρόβλημα των νέων συναδέλφων τους και μετά ας έρθουν να μας πουν πόσο νοιάζονται για το ασφαλιστικό.

Λείπει ο κοινός νους από όλους τους βολεμένους; Έτσι φαίνεται. Ας διαλυθεί το σύστημα... τα παιδιά μας ας πεινάσουν. Εμείς να πάρουμε σύνταξη στα 58 για να καθόμαστε. Και μετά άσε τους νέους να δουλέψουν μέχρι τα 80 για να τα βγάλουν πέρα.

Σχετικό άρθρο στο G700

Γενικά για το ασφαλιστικό η γνώμη μου εν συντομία είναι:

Ένα ταμείο και σύνταξη ανάλογη με τις εισφορές, ο οποίες θα καταγράφονται αναλυτικά. Για όλους το ίδιο. Και ίδια ηλικία συνταξιοδότησης με ελάχιστο όριο ηλικίας τα 64 ή τα 37-39 έτη δουλειάς για νωρίτερα. Οι ειδικές παροχές έχουν νόημα μόνο για κοινωνικούς λόγους. πχ. Βαρέα και ανθυγιεινά, άδεια με πλήρης παροχές σε νέους γονείς, ΑΜΕΑ, χρόνια ανέργους κλπ.

1 σχόλιο:

mb είπε...

Ta 'kleista' epaggelmata pote tha ta stiloun ekei pou den liazh o ilios ?

Den einai mono oi dimosiografoi. Einai kai oi dikigoroi, simvoleografoi, farmakopioi klp kp klp.......

Giath einai nomos na plirono to tameio twn nomikwn kathe fora pou thelo na kano kapio simvoleo se simvoleografo ? Ti einai auta ta pragmata ?

Davadziliki legete auto se alla pio sovara krath.