Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

Το ΚΚΕ δεν έχει μάθει τίποτα;

Το πρωτοσέλιδο σήμερα του Ριζοσπάστη μιλάει για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Μέχρι εδώ καλά. Πράγματι ήταν μια σημαντική νίκη του Σοσιαλιστικού κινήματος. Αλλά μέχρι εκεί. Η γρήγορη μετάλλαξη του καθεστώτος που ακολούθησε σε μια στυγνή δικτατορία από τον Στάλιν και τους κληρονόμους του απέδειξε ότι ο κομμουνισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να χαθούν οι βασικές ελευθερίες του ανθρώπου.

Και όμως, αμετανόητο το ΚΚΕ μιλάει για "αντιεπαναστατικές ανατροπές του 1989-91".

Καλά το λέει ο Λαζόπουλος. "Πρώτη φορά βλέπω να κλείνει το εργοστάσιο και να μένει ανοιχτή η αντιπροσωπεία"!!! Εγώ λέω ότι η Κομμουνιστική ιδεολογία είναι πολύ ωραία, αλλά ανεφάρμοστη από τον Homo Sapiens. (ευχαριστώ για την διόρθωση Γιώργο)

Μη με παρεξηγήσουν οι φίλοι κομμουνιστές, αλλά βρε παιδιά... λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.

Και ένα σχετικό πολιτικό ανέκδοτο:
Ο Λένιν, στα τελευταία του, φωνάζει τον Στάλιν και του λέει:
"Σύντροφε, φοβάμαι ότι μετά τον θάνατό μου, πολλοί δεν θα σε ακολουθήσουν."
Και απαντάει ο Στάλιν:
"Μην φοβάστε σύντροφε Λένιν. Όσοι δεν ακολουθήσουν εμένα, θα ακολουθήσουν... εσάς."

3 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Το ΚΚΕ είναι σαν εκείνο το παλιό ανέκδοτο. "Ο κόσμος θα καταστραφεί την Κυριακή. Όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας, την Δευτέρα το μεσημέρι..."

macgiorgosgr είπε...

...οι βασικές ελευθερίες του ανθρώπου ποιες είναι; Να υπάρχουν 2 κόμματα που εναλλάσονται στην κυβέρνηση δεκαετίες ενώ έχουν ίδια πολιτική; Να είναι ελεύθεροι να πεθάνουν από το κρύο, την πείνα, τις αρρώστιες; Να είναι ελεύθεροι να είναι άνεργοι; Να είναι ελεύθεροι να αγοράσουν όποια προϊόντα τους πασσάρουν ως ντεμέκ ανάγκες; Να είναι ελεύθεροι να τους χτυπήσουν τα ΜΑΤ στις πορείες; Να είναι ελεύθεροι να επιστρατευθούν στις απεργίες; Να είναι ελεύθεροι να τους παρακολουθήσουν με χιλιάδες κάμερες; Να είναι ελεύθεροι να πάνε να δουν μια συναυλία με εισητήριο που ξεπερνάει τις δυνατότητές τους; Να είναι ελεύθεροι να πληρώσουν για καλύτερη μόρφωση; Να είναι ελεύθεροι να πληρώσουν για να αθληθούν; Όταν μιλάτε για ελευθερία, να την γράφετε ολοκληρωμένη: Ελευθερία του κεφαλαίου. Αυτό είναι ελεύθερο, όχι εγώ.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Αν θέλει να είναι υπόδουλος του κεφαλαίου είναι ελεύθερος να είναι. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να είμαι υπόδουλος κανενός κόμματος, ακόμα και αν αυτό υπόσχετε την μέγιστη αλήθεια που για κάποιο λόγο που δεν έχω καταλάβει, για τους κομμουνιστές είναι η μη ύπαρξη κεφαλαίου!!!

Το κεφάλαιο δεν υπάρχει μόνο του ξέρεις. Άνθρωποι το έχουν. Και άνθρωποι επίσης καλούνται να το δεχτούν η όχι. Την ελευθερία αυτή την θέλω. Οι τρεις πρώτες λέξεις "Να είναι ελεύθεροι" είναι όλο το ζουμί.

Μια ελευθερία δεν πρέπει ποτέ να εμποδίζει άλλες ελευθερίες. Και ο Κομμουνισμός είναι η ελευθερία από το κεφάλαιο που εμποδίζει ΟΛΕΣ τις άλλες ελευθερίες. Ευχαριστώ... δεν θα πάρω.