Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007

Μια που ανέφερα τους G700

Στο προηγούμενο post ανέφερα την γνώμη μου για το τι νομίζω ότι μπορεί να συμβαίνει με το blog g700. Εδώ θα μιλήσω για το ίδιο το φαινόμενο και πως κατά την γνώμη μου πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Τι είναι λοιπόν οι g700; Είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι που αμείβονται με 700 ευρώ; Όχι βέβαια. Είναι οι άνθρωποι που ανεξαρτήτως προσόντων, ικανοτήτων και προσφοράς αμείβονται με ψίχουλα και ταυτόχρονα δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτή τη θέση για πολλά έτη με διάφορα αποτελέσματα.

Πως πρέπει να αντιμετωπιστεί; Σίγουρα όχι με μέτρα όπως αυτά που προτείνουν διάφοροι, για αύξηση του κατώτατου μισθού (αν και αυτό πρέπει να γίνει για άλλους λόγους). Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να δώσεις σε όλους όσους παίρνουν 700 ευρώ περισσότερα ευρώ, γιατί έτσι απλά θα δημιουργήσεις τους gxxx Πως λύνεται; Με το να πληρώνονται όλοι βάση απόδοσης και ικανοτήτων. Σίγουρα θα υπάρχουν και οι δουλειές του κατώτατου μισθού, αλλά δεν θα εγκλωβίζονται όσοι έχουν δυνατότητες και αποδίδουν εκεί.

Το πρόβλημα αυτό, δεν είναι θεσμικό, αλλά κοινωνικό. Δεν αντιμετωπίζεται με κανόνες αλλά με διεκδίκηση. Διεκδίκηση μαζική, όχι συλλογική.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν εννοώ να βγουν στους δρόμους. Αυτά δεν πιάνουν. Εννοώ ότι είναι καιρός να πηγαίνουν όλοι στα αφεντικά τους και να ζητάνε αυτό που θεωρούν ότι αξίζουν... Να διαπραγματεύονται τον μισθό τους και όχι να περιμένουν από το αφεντικό να φανεί γενναιόδωρος.

5 σχόλια:

webcn είπε...

greekelections.blogspot.com

vetdino είπε...

Πολύ φοβάμαι πως στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα γίνουν πράγματα και θαύματα!! Διαδηλώσεις, συμπλοκές, ταραχές... Αφού είδαν πως ακόμα και με τις φωτιές η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις δεν έχω καμία αμφιβολία πως κάποιοι θα επιδιώξουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης στη ΔΕΘ. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως πως τα σχέδια τους είναι γνωστά στον Ελληνικό λαό. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως η τρομοκρατία τους, οι τσαμπουκάδες τους και οι ψευτομαγκιές τους ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες και δεν περνάνε πιά.

Αν συμβεί οτιδήποτε στη ΔΕΘ θα είναι υπόλογοι στον Ελληνικό λαό και θα ξέρουμε όλοι γιατί το έκαναν και τι σκοπό έχουν. Πάρτε το σαν προειδοποίηση, σαν ευχή να μην έχουμε παρατράγουδα. Αν επιβεβαιωθώ, και ελπίζω να κάνω λάθος, ας μην τα ρίξουν στην κυβέρνηση και τον (ανεπαρκέστατο κατά τη γνώμη μου) Πολύδωρα.

tasos είπε...

@ vetdino
Ποιους εννοείς??? Είναι πολύ σωστά και συγκροτημένα όσα γράφεις αλλά δε διευκρινήζεις ποιοι είναι αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι...

Κατά τα άλλα, θεωρώ δεδομένο ότι θα γίνει χαμός το Σ/Κ στη ΔΕΘ... Είμαι Θεσσαλονικιός και αντιλαμβάνομαι ότι η πόλη "βρωμάει μπαρούτι"... Δυστυχώς, φοβάμαι ότι τα φετινά γεγονότα δεν θα έχουν προηγούμενο!!!!

Και το όλο σκηνικό επέφερε και ένα πρωτοφανές γεγονός (για μένα): είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που συμφώνησα με το δήμαρχο της πόλης μου (αυτοκράτωρ Παπαγεωργόπουλος), ο οποίος αναρωτήθηκε ποιο είναι το νόημα των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων όταν σε δέκα μέρες όλοι μπορούν να εκφράσουν τη θέση τους, τη διαμαρτυρία τους με την ψήφο τους...

Μπράβο Βασίλη!!! Δεν το περίμενα από σένα...

Το σχόλιο δεν είναι σε καμία περίπτωση ειρωνικό... Ανήκω σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που, παρά την σαφή τοποθέτησή τους πολιτικά, θέλω (ή μάλλον προσπαθώ) να βλέπω τα πράγματα αντικειμενικά... Ο αυτοκράτωρ έχει δίκιο σε αυτό!!!! Και το λέω εγώ, που τρέφω τα χείριστα αισθήματα για το δήμαρχό μας - ένανα άνθρωπο που έχει κρυμμένο μικρό καθρεφτάκι στο συρτάρι του γραφείου του (στο Δημαρχείο) και σε τακτά χρονικά διαστήματα καθρεφτίζεται - κρυφά - κατά τη διάρκεια συναντήσεων που έχει... Δεν πρόκειται για αστείο!!! ήμουν αυτόπτης μάρτυρας...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

tasos, άκουσα αυτά που είπε ο Παπαγεωργόπουλος και δεν ήταν κάτι το τόσο τρομερό. Το αυτονόητο είπε. Τώρα να μερικοί θέλουν να φορτώσουν όλα τα θέματα στην πολιτεία... να δέχονται και το ότι η πολιτεία δεν θέλει να την φορτώνουν προβλήματα..!!!!

tasos είπε...

Ωπ!!!

Με παρεξήγησες... Αν και προσπάθησα να το προλάβω, γνωρίζοντας ότι είναι εύκολο να παρανοηθούν κολακευτικά λόγια που λέγονται για τον αντίπαλο...

Εξηγούμαι: Το σχόλιο που έκανα για τον Παπαγεωργόπουλο ήταν ειλικρινές και καθόλου ειρωνικό... Πραγματικά συμφώνησα με αυτά που είπε... Και σχολίασα επιπρόσθετα ότι αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος αποτελούσε πάντοτε κόκκινο πανί για μένα. Συνεπώς η διατύπωση θετικού σχολίου αποκτά μεγαλύτερη αξία. Αυτά!