Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2007

Φορολογία και εργασία

Η μείωση της φορολογίας με συγκεκριμένο σχέδιο παρέχει την δυνατότητα να γίνουν επενδύσεις. 210000 νέες θέσεις εργασία δημιουργήθηκαν. Από το 11,9 στο 7,7% έπεσε η ανεργία. Κάποιοι λένε ότι έχει να κάνει μόνο με τον τρόπο μέτρησης των ανέργων. Λάθος. Ο τρόπος αυτός δεν έχει αλλάξει. Ούτε έχει να κάνει με την μερική απασχόληση. Αυτή έχει ελάχιστη άνοδο σε σχέση με την πτώση του 4,2% στην ανεργία.

Έτσι δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Όχι με κοινωνικά διαβατήρια εργασίας για νέους. Πλήρης απασχόληση με πλήρης ασφάλιση από την πρώτη στιγμή και κίνητρα φορολογικά για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν και επενδύουν.

10 σχόλια:

dimitris είπε...

Διάβασε το σχόλιο του Διονύση Σαββόπουλου για τον ΚΚ. Τα λέει όλα.
http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070914&nid=5992933&sn=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91&spid=876

"..
Ξέρεις ότι κι εγώ είχα καλοδεχτεί τη νίκη του. Είχα πει ότι περίμενα κι ευχόμουν να συνεχίσει την πολιτική Σημίτη στις επιτυχίες της και να μας απαλλάξει από τα στραβά της. Έκανε το αντίθετο. Ακύρωσε τις επιτυχίες και αυγάτισε όλα τα στραβά. Στο debate, τον είδα κατάκοπο, ανασφαλή και αδιακόπως χειρονομούντα, εκεί που κάποτε ήταν η προσωποποίηση της ηρεμίας και της αυτοπεποίθησης. Απώλεσε τμήμα της λάμψης και της αθωώτητάς του.
Κι επειδή ξέρει και ο ίδιος ότι δεν τήρησε τα υπεσχημένα, η φωνή του έχει αρχίσει να ηχεί στομφώδης κι εκνευριστική. Σαν φωνή επαρχιώτη ειρηνοδίκη...
.."

Hristos G. K. είπε...

Όλα καλα δημήτρη αλλά τον ΓΑΠ τον βρήκες καλύτερο?

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

@dimitris

Ο Σαββόπουλος είναι τραγουδιστής και εγώ προγραμματιστής. Από πότε η δική του γνώμη είναι ποιο τεκμηριωμένη στον τομέα της εργασίας από την δική μου;

Έχεις κάτι να πεις επί της ουσίας, η θα βάλεις απόψεις καλλιτεχνών ως αυθεντίες στην πολιτική;

dimitris είπε...

@Hristos
"Όλα καλα δημήτρη αλλά τον ΓΑΠ τον βρήκες καλύτερο?"

Καλύτερο ναι, αλλά όχι αρκετά για να τον ψηφίσω.

Το έχω γράψει ήδη.
Σ' αυτές τις εκλογές, μετά από 10 χρόνια, δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ αλλά Συνασπισμό. Ελπίζω μετά απ' αυτές τις εκλογές να αλλάξει κάτι και στην κεντροαριστερά αλλά και στη χώρα. Αν βγάζουμε τους ίδιους και τους ίδιους, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

@dimitis,

Συμφωνώ μαζί σου στο τελευταίο, άσχετα αν μιλάμε για άλλους.

Αλλά, πρόσεξε λίγο την μη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία (έστω και με το ΠΑΣΟΚ). Η ψέμα είναι, ή άμεση προτροπή για ακυβερνησία...

Αν παρ' όλη αυτή την πρόθεση είσαι ευχαριστημένος με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, πάω πάσο...

dimitris είπε...

Βασίλη κι εγώ προγραμματιστής είμαι. Ανέφερα το Σαββόπουλο γιατί είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να είναι πάντα επίκαιρος, και που η πολιτική του κρίση είναι πάντα νηφάλια και ειλικρινής.

Απ' όσα σωστά είπε θα κρατήσω περισσότερο τη φράση:
"Είχα πει ότι περίμενα κι ευχόμουν να συνεχίσει την πολιτική Σημίτη στις επιτυχίες της και να μας απαλλάξει από τα στραβά της. Έκανε το αντίθετο. Ακύρωσε τις επιτυχίες και αυγάτισε όλα τα στραβά."
Έτσι ακριβώς αισθανόμουνα κι εγώ το 2004 (παρ’ όλο που δεν τον ψήφισα). Δυστυχώς, έτσι και χειρότερα είναι τα πράγματα σήμερα.

Κι όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, δεν με απασχολεί αν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή όχι. Ελπίζω να συνεργαστεί, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Αυτό που ελπίζω από τις επόμενες εκλογές είναι να γίνει μια ανατροπή του γενικότερου πολιτικού σκηνικού, μήπως και ξεφύγουμε από το τέλμα που έχει πέσει η χώρα σήμερα. Μια επανεκλογή ΝΔ με 151 βουλευτές θα είναι καταστροφική για τη χώρα. Το σύνθημα «ψήφο στα μικρότερα κόμματα» το βρίσκω σωστό. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένας μικρός σεισμός, να ξεφύγουμε επιτέλους από το δίλλημα Κωστάκης ή Γιωργάκης, να πάμε και λίγο παραπέρα.

Hristos G. K. είπε...

Δημήτρη εγώ τύπους που προστατεύουν αυτούς που σπάγανε τα μαγαζιά στην Αθήνα και καίγανε σημαίες δεν θα ψήφιζα ποτέ..

dimitris είπε...

Χρίστο νομίζω πως κάνεις λάθος. Ποτέ ο Συνασπισμός δεν υπερασπίστηκε τους μπαχαλάκηδες. Μάλιστα τους έχει καταγγείλει ανοιχτά και επανειλλημένα.

Ο Συν. ήταν πάντα συνεπής υπερασπιστής των πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτό είναι τελειως διαφορετική ιστορία που κακόβουλα συγχέουν πολλοί καλοθελητές.

Προσωπικά δεν συμφωνώ με όλες της θέσης αυτού του κόμματος, πολύ περισσότερο με τον αρχηγό του.

Ο Συν. είναι μια ομπρέλλα που καλύπτει ένα πολύ ευρύ πολιτικό χώρο πολλών μικρών οοργανώσεων ή και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, με ποικιλία απόψεων που συχνά είναι αντικρουόμενες σε επιμέρους ζητήματα. Είναι ένας χώρος ζήμωσης ιδεών, δεν είναι ένα κόμμα εξουσίας που θα πρέπει να μου πει ακριβώς τι θα κάνει αύριο αν βγει κυβέρνηση.

Εξάλλου και κανείς από τους δυο μεγάλους δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει, κι εκεί αυτό είναι όντως ζήτημα.

Hristos G. K. είπε...

ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σκίστηκαν μόνοι τους... Τώρα... δουλεία.