Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 13, 2007

Εσείς πόσα ευρώ χρειάζεστε;

Μου φαίνεται ότι αυτές τις μέρες στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν να βρουν τι έχουν γράψει στο πρόγραμμά τους και όποτε βρουν μια παροχή την πετάνε στο παιχνίδι. Δεν έχω ξαναδεί να το κάνει αυτό κόμμα. Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι με τις "φήμες" για τις δημοσκοπήσεις.

Και το πρόβλημα δεν είναι αυτά που λένε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν σκοπό να εφαρμόσουν κάτι από αυτά που λένε σε περίπτωση που κληθούν να κάνουν κυβέρνηση. Μέχρι τώρα έχουν μοιράσει πολλά Δις (γύρω στα 10) σε υποσχέσεις και συνεχίζουν.

Βέβαια το τελευταίο με την σύνταξη 550 ευρώ στις ανασφάλιστες νοικοκυρές δεν είναι και μεγάλη παροχή καθώς είναι λέει μόνο για οικογένειες με εισόδημα κάτω των 7700 ευρώ.

14 σχόλια:

tasos είπε...

Χχχμμμμ

Δεν έχεις ξαναδει, Βασίλη???

Καλά το 2004 είναι τόσο μακριά??? Έχεις ξεχάσει τι υποσχόταν΄τότε ο, κατά τα άλλα ήπιος, κ. Καραμανλής??? Τα πάντα στους πάντες... Όταν θα πάρετε χαμπάρι ότι η ελλάδα είναι μία πόρνη, που τη "κερδίζουν" αυτοί που της δίνουν - στα λόγια βέβαια - τα περισσότερα, τότε θα δείτε πιο καθαρά τα πράγματα... Η αλήθεια δεν είναι άσπρη - μαύρη αλλά μάλλον γκρι!!! Και σίγουρα όχι γαλάζια!!!!

dimitris είπε...

Συμφωνώ με τον Τάσο. Θυμήσου τι έταζε η ΝΔ το 2004.
Στους αγρότες, "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά", στους παπάδες "επαναφορά της αναγραφής του θρησκεύματος", σε όσους αντιδρούσαν στον Καποδίστρια «θα διορθωθούν όλες οι αδικίες». Αλλά και γενικά σε κάθε πικραμένο υποσχότανε ότι του έλειπε. Κι από μοίρασμα χρημάτων, άλλο τίποτα. Μετά βέβαια έκανε την απογραφή, "κατάλαβε" ότι δεν υπάρχουν λεφτά, και τα πήρε πίσω. Πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος κάποιος για να φάει το παραμύθι.

Μη στεναχωριέσαι λοιπόν. Και ο ΓΑΠ τα ίδια θα κάνει. Δεν ξέρω αν θα λέγεται πάλι απογραφή, αλλά από προφάσεις σου βρίσκω όσες θέλεις.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι η πιο άχρηστη και ανίκανη που έχει γνωρίσει ο τόπος. Δυστυχώς έχει απέναντί της μια εξίσου άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση. Η λύση είναι τα μικρά κόμματα, διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

tasos είπε...

Τι να πω...

Επανα- συμφωνώ με Dimitris...Όύτε εγώ να τα έγραφα δε θα συμφωνούσα τόσο!!!

Προσθέτω μόνο το εξής: Όταν η Βασούλα΄, ως Υπ. Εσωτερικών είχε εφαρμόσει τον Καποδίστρια - θυμάστε? - η ΝΔ, δια στόματος του αρχηγού της - είχε λυσσάξει ότι είναι μέγα ατόπημα κι ότι όταν θα βγει κυβέρνηση θα τον καταργήσει... Άιντε όλοι οι πικραμένοι και οι αδικημένοι να νιώθουν ότι το "κακό" Πα.Σο.Κ. τους επέβαλε αυτό το σύστημα διαίρεσης μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης και η ΝΔ θα έρθει να τους σώσει...

Κατακαημένη Ρούμελη!!!!

Δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά μ΄νοο αγέλη προβάτων, που μας οδηγούν από δω και από κει, όπως αυτοί θέλουν... όπως προστάζουν οι επιθυμίες και, κυρίως, τα συμφέροντά τους...

Γιατί δεν βγαίνει κανένας από όλους εσάς τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να μας πει που πήγε ο ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα, η πάταξη της διαφθοράς και το "σεμνά και ταπεινά" που επαγγέλονταν ο πρωθυμπουργός, λίγες ώρες μετά την ανάληψη καθηκόντων... Που είναι, οεο?? Πέταξε μαζί μέ όλοες τις άλλες μπούρδες που, λυσσασμένα και καθόλου ήπια και ενωτικά, ξεστόμιζε πριν τις εκλογές του 2004... Κι εσείς τώρα λέτε για το καημένο το Γιωργάκη, που επιχειρεί - σε μικρότερο βαθμό, όχι γιατί δε θέλει αλλά δε μπορεί - να κάνει το ίδιο...

Εσείς που κατηγορείτε το Πα.Σο.Κ. για εκμετάλλευση της εθνικής τραγωδίας της καμένης Πελοποννήσου, θυμάστε τι είχε γίνει με την υπο΄θεση Οτσαλάν - όπου φυσικά και υπήρχαν ευθύνες της κυβέρνησης??

Το απόφθεγμα είναι αυτό που έγραψε ο dimitris: "Η σημερινή κυβέρνηση είναι η πιο άχρηστη και ανίκανη που έχει γνωρίσει ο τόπος. Δυστυχώς έχει απέναντί της μια εξίσου άχρηστη και ανίκανη αντιπολίτευση.".

Σκεφ΄τείτε τι θα κάνετε μεθαύριο... Κι αν τα πράγματα μείνουν όπως είναι - που έτσι φαίνεται θα γίνει - περαστικά μας!!!!

άντε και καλά κρασά!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Το 2004 δεν έβγαζε κάθε μέρα και μία καινούρια παροχή από το καπέλο του ο Καραμανλής. Ούτε άλλαζε τις διατυπώσεις όποτε τον βόλευε.

Δείτε τις απόψεις του κ.Παπανδρέου για άρθρο 16, γρήγορο δίκτυο, υπολογιστές σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο υπόσχομαι ρεαλιστικά πράγματα και στο υπόσχομαι στου πάντες τα πάντα.

Αναφέρετε τους αγρότες. Η κυβέρνηση αυτή εξασφάλισε σχεδόν διπλάσιους πόρους μέχρι το 2013, και όχι το 2009 που ήταν το όριο με το ΠΑΣΟΚ. Διέγραψε χρέη 1ΔΙΣ δραχμών (λίγα είναι; ) και εκτός του ότι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες αποζημίωσης, πλέον δεν μπορούν και κάποιοι επιτήδειοι αγρότες να παίρνουν επιδοτήσεις για εκτάσεις που δεν καλλιεργούν.

Επαναφορά αναγραφής θρησκεύματος κανένας δεν υποσχέθηκε και αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Για τον Καποδίστρια επειδή γνωρίζω έχουν γίνει πολλά βήματα και είναι έτοιμος ο νέος χάρτης.

Σε 3,5 χρόνια κάποια πράγματα δεν τελειώνουν... Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια.

Όσο για τα μικρά κόμματα, θα δεχόμουν ότι έχουν χρησιμότητα αν είχαν πρόγραμμα κυβερνητικό (δεν έχουν γιατί δεν θεωρούν ότι θα κυβερνήσουν) και αν δεν έλεγαν βλακείες που αντικρούουν η μία την άλλη:

1) Δώστε μας δύναμη για να ελέγχουμε την εξουσία και να μην γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
2) Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν.

Δηλαδή... Τι θέλετε ρε παιδιά; Ακυβερνησία; Γιατί το 1 και το 2 αυτό λένε...

dimitris είπε...

Φίλε μου, δυστυχώς αυτή είναι η ποιοτική διαφορά ενός αριστερού ψηφοφόρου με ένα δεξιό. Όταν ακούμε μπούρδες παίρνουμε δρόμο. Εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βγαίνετε κυβέρνηση, κι ας καεί και η μισή Ελλάδα, κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Κι επειδή στερείσαι μνήμης, θα σου θυμίσω πως ο ΚΚ όχι μόνον υποσχέθηκε αναγραφή θρησκεύματος, αλλά υπέγραψε και στο κατάπτυστο «δημοψήφισμα» του Χριστόδουλου μαζί με τη Νατάσα. Που μάλλον από θαύμα, κατάφερε να γίνει από νηπιαγωγός γιατρός και μάλιστα με διδακτορικό, και χωρίς να πατήσει το πόδι της σε νοσοκομείο ή Πανεπιστήμιο. Εκπληκτικά πράγματα απ’ αυτή την κυβέρνηση. Αλλά φυσικά ούτε κι αυτό απασχόλησε ποτέ κανένα δεξιό. Αρκεί να έχουμε την κουτάλα με το μέλι, τα υπόλοιπα είναι για ρομαντικούς.

Για τους αγρότες, το σύνθημα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» αφορούσε τη Θεσσαλία, όταν είχαν κλείσει την εθνική, και οι βουλευτές της ΝΔ φωτογραφίζονταν πάνω στα τρακτέρια. Αλλά κι αυτό φυσικά το έχεις ξεχάσει.

Κι όσο για το τι πέτυχε αυτή η κυβέρνηση στην ΕΕ μην το πιάσουμε τώρα. Μόνον η πλασματική αύξηση του ΑΕΠ κατά 25% που συμφώνησαν, θα σημάνει τον τερματισμό των εισροών από το 2010 και μετά. Αλλά το 2010 είναι πολύ μακριά για να ασχολούμαστε. Τη μαρμίτα και την κουτάλα θα την ξαναέχετε από τη Δευτέρα κι αυτό είναι το σημαντικότερο.

Και τέλος για τους επιτήδειους και τις επιδοτήσεις, μάλλον ζεις σε άλλη χώρα. Το πώς μοιράζονταν οι άδειες για τα φωτοβολταϊκά μήπως έχεις ακούσει? Όπως και τα τριχίλιαρα στην Ηλεία.

Η διαφθορά και ο αμοραλισμός αυτής της κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αλλά το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για τους ψηφοφόρους της.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Μου αρέσει που έχει βρει και την διαφορά. Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε αριστερούς και δεξιούς είναι το μοντέλο πολιτικής. Δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά. Ούτε ποιο δημοκράτες είναι οι αριστεροί, ούτε ποιο ευαίσθητοι με το περιβάλλον.

Είπες για προεκλογική υπόσχεση αναγραφής θρησκεύματος, που δεν υπήρξε ποτέ και επιμένεις παρ' όλ' αυτά.

Η γνώμη σου για το "δημοψήφισμα" του Χριστόδουλου είναι καθαρά προσωπική. Σε δημοκρατία ζούμε, βρήκαν αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν. Δεν θα το απαγορεύσετε εσείς οι δημοκράτες; Θα το απαγορεύσετε;

Μετά η αήθης επίθεση στην σύζυγο του πρωθυπουργού με ανυπόστατες φήμες δεν λέει και πολλά για το ποιόν για το οποίο προσπαθείς να πείσεις στην αρχή.

Για τους αγρότες βέβαια, ακόμα θυμούνται τα σκασμένα λάστιχα επί Σημίτη...

Το ΑΕΠ, το οποίο είχε αυξηθεί και το 1995 21% λόγω της ανάπτυξης, δεν είχε ξαναμετρηθεί από τότε, ενώ η υποχρέωσή μας είναι ανά πενταετία. Άσε λοιπόν τα σάπια. Γιατί σάπια είναι. Υπήρχε ανάπτυξη 3-5% κάθε χρόνο, αλλά το ΑΕΠ έμενε το ίδιο για 8 χρόνια;

Ο αμοραλισμός μερικών αριστερών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο μηδενισμός και η συμπεριφορά αυτή είναι δείγματα τρανά. Ευχαριστώ που προσφέρετε στους αναγνώστες μου την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσω για θέματα που σας πονάνε...

dimitris είπε...

Γιατί παραποιείς την αλήθεια? Υπέγραψε ή όχι ο ΚΚ υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος? Απάντησε επί της ουσίας, κι άσε τα περί δημοκρατίας και κουραφέξαλα. Το γλείψιμο στους παπάδες δεν σε ενοχλεί? Ακόμα και σήμερα, οι περισσότεροι βουλευτές σας είναι επιλογές των τοπικών μητροπολιτών. Στον Πειραιά κατεβαίνει ο Τζούμας, ο κολλητός του Χριστόδουλου. Με τα παπαδοπαίδια θα κυβερνήσετε τη χώρα?

Και για ποια αήθη επίθεση μιλάς? Πήρε ή δεν πήρε η Νατάσσα πτυχίο ιατρικής, και διδακτορικό, χωρίς να πετύχει ποτέ στην ιατρική, και χωρίς να πατήσει το πόδι της στη σχολή? Είσαι δηλ. τόσο αφελής? Δεν το νομίζω.

Κι όσο για τους αγρότες, δεν τους έσκασαν τα λάστιχα, τους τα ξεφούσκωσαν. Κι αυτό, όταν οι δικοί σας συνδικαλιστές, μαζί με το ΚΚΕ, τους προέτρεπαν να κλείνουν την εθνική και να χωρίζουν τη χώρα στα δύο. Τι έπρεπε δηλ. να κάνει η κυβέρνηση? Γιατί αποφεύγεις να δεις την αλήθεια και προσπαθείς να ξεφύγεις με τερτίπια? Τι έχεις να κερδίσεις αν ξαναεκλεγεί μια ανίκανη και διεφθαρμένη κυβέρνηση?

Η αύξηση του ΑΕΠ προσμετράται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Ρίξε μια ματιά στη στατιστική υπηρεσία, ρώτα όποιο πρωτοετή φοιτητή του οικονομικού τμήματος θέλεις.
Η αναπροσαρμογή που έγινε πέρσι, αφορούσε το αδήλωτο «εισόδημα» από τη μαύρη οικονομία. Π.χ. το εισόδημα από την πορνεία, τα ναρκωτικά, τα λαδώματα, τη διαφθορά κλπ δεν καταγράφεται, και είναι σημαντικό. Αποτελεί όμως αυτό πηγή πλούτου για τη χώρα? Έχει νόημα να αξιολογείται η οικονομία μας ως προς την ανάγκη της για κοινοτικές εισφορές, και με το πρόσθετο αυτό «εισόδημα»?

Αυτή η κυβέρνηση ούτε είχε κι ούτε έχει όραμα για τη χώρα. Είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και στα σκάνδαλα, και κάνει πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ελπίζω την Κυριακή να πάρουν ένα μάθημα, ώστε να μειωθεί η αλαζονία τους. Καλύτερα μια παροδική ακυβερνησία που θα φέρει αναταράξεις σε όλο τον πολιτικό κόσμο, παρά μια από τα ίδια. Έλεος πια, δεν βαρεθήκατε ?

Hristos G. K. είπε...

Καλά αυτή η σύνταξη για τις νοικοκυρές θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη κοτσάνα πολιτικού.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

@dimitris,

Άλλο το υπέγραψε, και άλλο το ότι δήθεν υποσχέθηκε να επαναφέρει το θρήσκευμα. Το πρώτο είναι γνωστό, το δεύτερο είναι ψέμα των "προοδευτικών". Τον Τζούμα που λες δεν τον γνωρίζω. Υποθέτω ότι έχεις κάτι ποιο επιλήψιμο να του επισυνάψεις από το ότι είναι κολλητός του Χριστόδουλου!!!

Η γυναίκα του πρωθυπουργού μπήκε στην Ιατρική από την Παιδαγωγική. Υπάρχουν διαδικασίες για να γίνει αυτό και αυτό έκανε. Διδακτορικό έκανε κανονικότατα και όχι μόνο πάτησε τα πόδια της στην σχολή αλλά οι συνάδελφοί της την θεωρούν και καλή γιατρό. Τώρα αν εσύ θες να πιστεύεις φήμες πολιτικών αντιπάλων του συζύγου της πρόβλημά σου...

Η κυβέρνηση που ήταν διεφθαρμένη ήταν του Σημίτη. Δεν ήταν ανίκανη όμως. Αυτή είναι η διαφορά μας με τους μηδενιστές της αριστεράς. Αναγνωρίζουμε έργο όπου υπάρχει.

Το αδήλωτο εισόδημα που λες εσύ ήταν το 0,2% του 25%!!! Έλεος με την παραπληροφόρηση. Διάβασες κάπου για μαύρο χρήμα και το επαναλαμβάνεις.

Δυστυχώς για τους αριστερούς, παρ' όλα τα μειονεκτήματα αυτής της κυβέρνησης, είναι η μόνη που έχει πρόγραμμα και όχι ευχολόγιο.

Θες να μιλήσουμε για χρήματα που επιστρέφουμε; Να δούμε όλα τα πρόστιμα που πληρώνουμε για κακοδιαχείριση επί Σημίτη; Να δούμε για την Ολυμπιακή που έχουμε μπλέξει με τα δικαστήρια γιατί το ΠΑΣΟΚ την πριμοδοτούσε παράνομα και μόλις χθες βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να την δώσουμε ή να την διαλύσουμε έτσι όπως την έκαναν;

Όταν μιλάς για διαφθορά και για ανικανότητα καλό είναι να έχεις κάτι παραπάνω από τα δημοσιεύματα των Νέων ή της Ελευθεροτυπίας.

blogger είπε...

Να που πηγαίνουν τα λεφτά:
http://krogias.blogspot.com/2007/09/y.html

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Τώρα θες να μας πεις ότι η συνείδηση του συγκεκριμένου ψηφοφόρου εκτιμάται στα... 177,06 Ευρώ ακριβώς;

blogger είπε...

Εδώ και καιρό προσπαθείς να μπερδέψεις τον κόσμο, αλλά δε σου βγαίνει πάντα.
Υπάρχει συγκεκριμένο ποσό (κονδύλι να το πούμε...; λογαριασμό...;) που διαιρέθηκε δια του αριθμού των ψήφων που χρειάζονται και βγάζει αποτέλεσμα 177,06 €.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο φίλος dimitris είπε κάτι για τις ταυτότητες, καλό είναι να μην βιάζεται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος πολλά θα μπουν στην θέση τους. Δεν θα μετατρέψουν μιά χούφτα "κουλτουριάρηδες" την Ορθόδοξη πατρίδα μας σε βρυκολακιασμένο Σοβιέτ!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

krogias, άσε τις πρακτικές Καρχιμάκη. Να βγάλω και εγώ δεκάδες πλαστά έγγραφα μπορώ άνετα. Υπολογιστή, scanner, επεξεργαστή κειμένου, εικόνας, και fax έχω.