Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2007

Εσείς εκβιάζετε, εμείς θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο

Έτσι μας λέει το ΠΑΣΟΚ. Ότι η Νέα Δημοκρατία εκβιάζει όταν λέει ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.

Αντίθετα αυτοί τι μας λένε; Ότι τον νόμο του ΠΑΣΟΚ που δεν άλλαξε αυτή η κυβέρνηση, γιατί όπως είπε ο Πρωθυπουργός, κάθε εκλογικός νόμος αξίζει να δοκιμαστεί έστω και μία φορά, θα τον αλλάξει εκείνο ως πρώτη του προτεραιότητα.

Κλασσική περίπτωση ΠΑΣΟΚ. Άλλα λέει την μία... άλλα κάνει την άλλη. Θα το εμπιστευτείτε;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ένα ξέρω:

Πρέπει να φύγουμε από την Ελλάδα... χθες!

Hristos G. K. είπε...

Κατ' αρχήν τον νόμο όπως θυμάστε τον έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερον ενώ ο Καραμανλής μπορούσε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο δεν το έκανε. Και η ερώτηση είναι αυτονόητη. Μήπως να αφήσουμε τα περί θεσμών και να εφαρμοσουμε ένα εκλογικό νόμο που θα δίνει μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ?

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ο εκλογικός νόμος κατά την γνώμη μου, όπως είναι σήμερα η κατάσταση με τα κόμματα είναι σχετικά καλός. Ούτε πριμοδοτεί πολύ το πρώτο κόμμα, ούτε αφήνει ακυβερνησία εύκολα.

Βέβαια δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Αλλά το γεγονός και μόνο ότι ο νόμος αυτός φτιάχτηκε από το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να κάνει τους ΠΑΣΟΚους πολύ προσεκτικούς στο τι λένε.

Hristos G. K. είπε...

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε ριζικές και απαραίτητες μεταρυθμίσεις. Και ισχυρός δεν είσαι με 151 η 152 βουλευτές. Ως εκ τούτου ο νόμος δεν είναι και ο καλύτερος. Απλά δεν είναι ο χειρότερος.