Κυριακή, Σεπτεμβρίου 09, 2007

Μηδενισμός, αχρειότητα και κενές υποσχέσεις

Ρώτησαν τον κ.Παπανδρέου αν αναγνωρίζει κάποιο έργο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και ο Γιώργος απάντησε όπως περίμενα από έναν λαϊκιστή. Μηδενισμός. Μίλησε για Γιουροβίζιον!!!

Ξέχασε ότι όταν παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία πριν από 3,5 χρόνια, δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί τα περισσότερα έργα για τους Ολυμπιακούς και χρειάστηκε σε 6 μήνες να κάνουν το 40% των έργων; Ούτε αυτό δεν αναγνώρισε. Σίγουρα δεν θέλει να αναγνωρίσει τα έργα που γίνονται παντού στην Ελλάδα, αλλά αυτός ο μηδενισμός είναι τουλάχιστον αχρειότητα.

Μετά τον ρώτησαν για τον Συνασπισμό. Και τι έκανε ο κ.Παπανδρέου; Έπλεξε το εγκώμιο του κόμματος αυτού που αποτελεί το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, και ταυτόχρονα είπε ότι για την διαφωνία τους στο άρθρο 16 δεν κατάλαβε καλά ο Αλαβάνος τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ!!! Δηλαδή ποιες ήταν οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ;

Κοροϊδεύει ο κ.Παπανδρέου ασύστολα. Μιλούσε για τα ιδιωτικά (μη κρατικά μη κερδοσκοπικά τα λένε για να ακούγεται καλύτερα στα αυτιά των παλαιοκομματικών) βέβαια. Η πρόθεσή του ποια ήταν λοιπόν; Να τα επιτρέψει όπως έλεγε αυτός ή να τα απαγορέψει πλήρως όπως έλεγε ο Αλαβάνος; Η παρεξήγηση που είναι;

Σημειώστε ότι ο κ.Αλαβάνος είπε ότι δεν συνεργάζεται. Αυτό βέβαια γιατί δεν πιστεύει και ο ίδιος ότι θα βγει κάποιος άλλος πλην της Ν.Δ. οπότε μπορεί να πει ψέματα και αυτός χωρίς ντροπή.

Υποσχέθηκε ο κ.Παπανδρέου την μείωση του ΦΠΑ, αλλά το πήρε και πίσω αμέσως με κόλπο. Υποσχέθηκε μεγαλύτερες παροχές από αυτές που δίνει η Ν.Δ. χωρίς να πει που θα βρει τα χρήματα. Δεν τον ενδιαφέρει έτσι και αλλιώς. Δεν πρόκειται να τα δώσει ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έκανε αυτά που έλεγε. Οι μόνες παροχές που έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ ήταν πριν τις εκλογές. Μετά... τίποτα. Συνήθως τα έπαιρνε και όλα πίσω.

Ψέμματα, μηδενισμός, αχρειότητες, πλειοδοσία και ανοησία. Όλα σε ένα.

18 σχόλια:

Hristos G. K. είπε...

Είναι Βασίλη η συνηθισμένη πολιτική ΠΑΣΟΚ που έχει κληρονομηθεί από πατέρα προς υιό. Τάξε, τάξε και μετά σκίσε το κόσμο στις φορολογίες...

tasos είπε...

Σε αυτό πρέπει να συμφωνήσω με hristos g. k.!!! Είναι πάγια τακτική του Πα.Σο.Κ. η υποχεσιολογία... Ευτυχώς που η νέα διακυβένηση μας έδειξε την "άλλη" τακτική... Μας έμαθε ότι υπάρχουν κόμματα που όταν υπόσχονται κάτι το πραγματοποιοιύν!!!

Ρε σεις, θα τις κερδίσετε τις εκλογές - δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό!!! Αλλά συγκρατηθείτε... Δηλαδή ας αναγνωρίζουμε και μερικά πράγματα... Δεν κάνει κακό!!! Ας μάθουμε να αντιλαμβανόμαστε και να παραδεχόμαστε τις αδυναμίες του κόμματος που (υπο)στηρίζουμε... Ας πάψουμε να μιλούμε με αυτές τις παρωπίδες... Θα κάνει καλό σε όλους...

tasos είπε...

Α και κάτι άλλο...

Το 40% που αναφέρεις, vasper, περιλαμβάνει και το τραμ της Αθήνας, το οποίο εγκαινιάστηκε από το monsieur Λιάπη? Ή η Δυιτκή Είσοδος της Θεσ/νίκης, την οποία χρησιμοποιούσα πριν το Μάρτιο του 2004? Ή τον εξωτερικό περιφερειακό της Θεσ/νίκης που είχε ολοκληρωθεί κατά 90% πριν τις εκλογές του 2004? Για να μη μιλήσω για την Εγνατία Οδό!!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

tasos,

Δεν είναι θέμα να αναγνωρίζουμε λάθη. Πρώτος ο Καραμανλής το έκανε. Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν λάθη. Κανένας δεν είναι αλάθητος. Ο μηδενισμός όμως είναι άλλο θέμα.

Επίσης όταν μιλάω για τα ολυμπιακά έργα, μιλάω για αυτά που έπρεπε να ήταν έτοιμα για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τα μισά στάδια ήταν γιαπιά και οι υποδομές ακόμα δεν είχαν μπει καν στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

Όσο για την Εγνατία... μην με βάζεις σε πειρασμό να γράψω ειδικό άρθρο. Είχαν πει ότι θα την τελειώσουν του 2000 μετά πήγε το 2002, και τελικά το 2004 παρέδωσαν το 30% του έργου. Μέσα σε 3,5 χρόνια παραδώσαμε τόσα χιλιόμετρα όσα αυτοί σε 12 και μέχρι το τέλος του 2008 (δηλαδή σε 4,5 χρόνια από τότε που ανέλαβε η Ν.Δ.) θα έχει ολοκληρωθεί.

vivliofagos είπε...

μιας και θίξατε τα Ολυμπιακά έργα, με κάποια έργα που έδειχναν πού και πού οι ειδήσεις που εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους μετά τους Αγώνες, έγινε τίποτα;

Οκ να λέμε ότι η ΝΔ παρέλαβα τα μισά των μισών. Αλλά αφού κατάφερε και τα ολοκλήρωσε, μετά τι; Τέλος;
Έκλεισε το θέμα;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Μπορείς να δεις τι έχουν γίνει τα έργα στο υφυπουργείο αθλητισμού. Δεν έχουν παρατηθεί καθόλου. Για αυτό δεν τα βλέπεις και πλέον στις ειδήσεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι στις ειδήσεις δεν δείχνουν και τι έχει γίνει μετά. Απλά παρατάνε το θέμα.

Γενικά δεν υπάρχει μόνο ότι βλέπεις στην τηλεόραση.

tasos είπε...

Να πω τα εξής:

αυτά τα περί γιαπιών είναι μεγάλη απάτη και αποτελούν τη γνωστή προπαγάνδα της ΝΔ (της προεκλογικής κυρίως). Επειδή τυχαίνει το επάγγελμά μου να έχει μεγάλη συνάφεια με την κατασκευή, σας πληροφορώ ότι το στάδιο προόδου και η αποπεράτωση ενός έργου δεν εξαρτάται από την "εικόνα" που παρουσιάζει... Η υποδομή για την ανέγερση ενός γηπέδου αποτελεί ένα δύσκολο, χρονοβόρο αλλά και βασικό στοιχείο του όλου έργου... Η εικόνα που παρουσιάζει ένα ΄γπηεδο, όταν έχει ολοκληρωθεί η υποδομή, φείχνει ένα κενό χώρο, ένα γιαπί όπως λες, αλλά οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι ιδιαίτερα σημαντικές και απιτούν χρόνο. Οι φωτό που κυκλοφορούσαν οι "δεξιές" εφημερίδες και τα σχόλια επί αυτών ήταν εντελώς παραπλανητικά. ΄΄Οπως και τα ποσοστά αποπεράτωσης που αναφέρεις, vasper. Ας βάλουμε ένα φίλτρο στις μπαρούφες που μας σερβίρουν!!!

tasos είπε...

Σε ότι αφορά στην Εγνατία Οδό, Vasper, έχεις άδικο... Σου το λέω από πρώτο χέρι!!!! Τα τμήματα που κατασκευάστηκαν στην περίοδο 2000 - 2004 ήταν τα μεγαλύτερα σε μήκος αλλά και τα δυσκολότερα. Μην κρίνεις από τα εγκαίνια... Πήγε ο Σουφλιάς και εγκαινίασε το τμήμα της Καστανιάς (Βέροια - Κοζάνη), που αποτελείται από συνεχείς σήραγγες... Το εγκαινίασε το 2005. Οι σήραγγες ξεκίνησαν να κατασκευάζονται το 1999. Τις έβλεπα όταν κατασκευαζόταν. Το ίδιο ισχύει και για τα τμήματα στην Ασπροβάλτα. Κατασκευάστηκαν πριν το 2004 (το 90%) και ολοκληρώθηκαν (όταν λέω ολοκληρώθηκαν εννοώ μπήκαν στηθαία, έγινε διαγράμμιση, φύτευση πρανών,΄κ.λπ.). Μεγάλη μούφα...

Πίστεψέ με δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα παρουσιάζουν. Τουλάχιστον στο τομέα των μεγάλων δημοσίων έργων.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Τα Ολυμπιακά έργα έπρεπε να είχαν παραδοθεί 6 μήνες πριν για να μπορούν να γίνουν δοκιμές.

Φυσικά και δεν κρίνω από την κατάσταση πριν την παράδοση. Υπάρχουν πολλά θέματα να διευθετηθούν στο τέλος. Αλλά όχι και να μην υπάρχουν στέγες πχ ή τα μην έχουν ακόμα ετοιμάσει τα εργοτάξια για τους γύρω χώρους!!!

Για την Εγνατία τα έργα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα. Δεν το αρνείται κανείς αυτό. Το θέμα όμως είναι ότι υπήρξε 8 χρόνια καθυστέρηση. Και δεν μιλάνε για τα τμήματα που είχε ήδη σχεδόν τελειώσει το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για τμήματα που δεν είχαν αρχίσει την κατασκευή. Εδώ έχουν δημοπρατηθεί 400 καινούρια χιλιόμετρα από το 2004!!! Πάνω από το 50% του έργου και θα τελειώσουν μέσα στο 2008.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

tasos, τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο. Κανένας δεν λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε κανένα έργο. Μάλιστα ειδικά στις συγκοινωνίες, ο Βερελής έκανε καταπληκτική δουλειά.

Αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να αφήνουμε το ΠΑΣΟΚ να μηδενίζει το έργο της Νέας Δημοκρατίας.

tasos είπε...

Επαναλαμβάνω για να μην παερξηγηθώ:

Τα τμήματα που παραδόθηκαν στο χρονικό διάστημα Μαρ 2004 - Σεπ 2007 (το λέω γιατί προχθές ο Καραμανλής εγκαινίασε μία κοιλαδογέφυρα στην είσοδο των Γρεβενών η οποία έχει κατασκευαστεί πριν το 2004!!!!!!!!) είναι πολλά - περισσότερα από όσα είχαν παραδοθεί σε όλο το προηγούμενο διάστημα... Αυτά περί 400 χλμ τα οποία δημοπρατήθηκαν ΄δεν ευσταθούν... Μπες στην ιστοσελίδα της Εγνατίας Οδού Α.Ε., όπου υπάρχει πεδίο με την πρόοδο του έργου... Παρόλα αυτά θα πω το εξής: εάν τον Δεκέμβριο του 2008 μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο και μεταβώ από τους Κήπους έως την Ηγουμενίτσα, κινούμενος σε αυτοκινητόδρομο, τότε θα παραδεχτώ ότι ή ΝΔ έχει κάνει έργο για την Εγνατία Οδό. Έως τότε θα πω ότι η κυβέρνηση έχει ασχοληθεί μόνο με τις αλλαγε΄ς των διοικητικών συμβουλίων, την πρόσληψη ημετέρων (εδώ δεν υπάρχει ΑΣΕΠ, φίλε Vasper), κ.λπ. Ξέρεις τι μισθό παίρνει ένας μηχανικός της Εγνατίας Οδού??? Νεοπροσληφθείς? Μάθε και μετά θα καταλάβεις πόσο ανούσιο είναι να διοριστείς στο Δημόσιο, έστω και ημέτερος... Στη Θεσ/νίκη, όλοι οι μηχανικοί, που στις φλέβες τους κυλά γαλάζιο αίμα (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται) έχουν "βολευτεί" στην Εγνατία Οδό, αφήνοντας τις λοιπές θέσεις για τον λαοτζίκο!!!!

Δεν υπάρχουν άσπρα μαύρα!!! Υπάρχει μ΄νο ένα απέραντο γαλάζιο!!!!

tasos είπε...

Θεωρώ τον εαυτό μου - σχετικά - αντικειμενικό... Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι είμαι Πα.Σο.Κ. Αλλά πιστεύω - ίσως και εσφαλμένα - ότι προσπαθώ να αντιληφθώ πιο ξάστερα τα πράγματα, απαλλαγμένος από το κομματικό πρίσμα... Δεν ανήκω σε καμία οργάνωση κ.λπ.

Αυτό που προσπαθώ είναι να εναντιωθώ στις δογματικές απόψεις, τις άνευ αντικειμενικότητας... Δεν μπορώ να δεχτώ αυτές τις σαχλαμάρες για τα έργα... Στο λέω γιατί είμαι μηχανικός και ασχολούμαι με έργα... Και της Εγνατίας Οδού... Ξέρω τι γίνεται, πίστεψέ με...

Δεν σχολιάζω ούτε θα το κάνω ποτέ για τα οικονομικά (για παράδειγμα) αφού δεν τα σκαμπάζω καλά... Εκεί μπορεί να έχει καταφέρει πολλά η κυβέρνηση - έτσι πιστεύω...

Ούτε έχω υπερασπιστεί πράγματα που αφορούν το Πα.Σο.Κ., τα οποία δε με βρίσκουν σύμφωνο ή που θεωρώ λάθη... Βλέπε το σχόλιο για Λαλιώτη...

Αυτά είχα να λαλήσω!!! Ουγκ!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Επαναλαμβάνω και εγώ ότι το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μηδενίζει το έργο της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα αν τα έργα ήταν 360χιλ και όχι 400χιλ ή αν μία γέφυρα είχε τελειώσει ή όχι, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το δεχτώ. Όχι όμως τον μηδενισμό.

Hristos G. K. είπε...

Τάσο δεν ξέρω που έπρεπε να κοιτάς όταν μιλάς για παρωπίδες. Ένα έχω να πως. Είναι κατάντια ο προεκλογικός αγώνας που κάνει το ΠΑΣΟΚ. Και για αυτό ευθύνη δεν έχει μόνο ο Λαλιώτης. Περισσότερη έχει ο Γεωργάκης που την αποδέχτηκε. Έκανε πράξη φαντάζομαι τα περί ύφους και ήθους. Στριγγλίζοντας όχι στην παλαιοδεξιά από τα μπαλκόνια. Κλείνοντας να σε ενημερώσω πως όπως και εσύ ούτε καιεγώ συμμετέχω σε κομματική οργάνωση. Απλές και υποκειμενικές προσωπικές απόψεις ..

saska είπε...

Επειδή εγώ θέλω να είμαι μηδενιστής τα έργα του ΠΑΣΟΚ είναι κατα μέγεθος Χρηματιστήριο-κτηματολόγιο-ενώσεις γεωργικές -Σάμαινα-Ρικομέξ και τέλος ΟΤΣΑΛΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο κτηματολόγιο οεο; Αφού τα φάγαν ΟΛΑ τα λεφτά στην Αγράμπελης! ΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑ!!! Είδες κανέναν από το πα-ΣΟΚ να μιλάει για το κτηματολόγιο; Από το 1994 περίπου κρατάει αυτή η ιστορία. Μέσα σε δέκα χρόνια χτίσανε, γκρεμίσανε και δώσανε αντιπαροχή τη βίλλα. Πού είναι το κτηματολόγιο οεο;

Αν υπήρχε, τουλάχιστον, θα είχε σωθεί και η κατάσταση με τη φωτιά... κάπως εν πάσει περιπτώσει...

tasos είπε...

@ hristos g.k.

Συμφωνώ μαζί σου σ=για τον προεκλογικό αγώνα του Πα.Σο.Κ. Είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων... Δεν εστιάζω τόσο στα επιθετικά ή ... (βάλτε όποιο επίθετο νομίζεις) διαφημηστικά μηνύματα. Αυτό κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντα... Ξαναπεπαναλαμβάνω αυτό που είχα γράψει και σε άλλο άρθρο: έχουμε ξεχάσει τα διαφημιστικά σποτ της ΝΔ στις εκλογές του 2000 και του 2004??? Έχουμε ξεχάσει τους χαρακτηρισμούς που εκαπέλυε ο κ. Καραμανλής τότε??? Έχουμε ξεχάσει ποιος πρέσβευε το ήπιο κλίμα και ποιος έκανε επιθετική (δηλαδή πολεμική) εκστρατεία? Έτσι είναι τα πράγματα, παιδιά... Τότε λέγαμε: "πω πω τι μάγκας ο Κωστάκης, πως τα λέει έτσι, ρε παιδί μου, σκόνη τον έκανε τον καημένο το Σημίτη" και τώρα λέμε "ήπιο κλίμα, όχι αντιπαραθέσεις, κ.λπ.". Ρε σεις, τόσο πρόβατα??? Τίποτα δε παίρνουμε χαμπάρι? ΒΓΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗ, ΡΕΕΕΕ!!!!

Επανέρχομαι όμως στην σημερινή προεκλογική εκστρατεία του Γιωργάκη: είναι λίγος και ακατάλληλος... Έχει υιοθετήσει μεθόδους και τακτικές (όχι μόνο λόγω των επικοινωνιολόγων ή των συμβούλων του αλλά ίσως γιατί μόνο με αυτές "βγαίνει") που δεν έχουν καμία τύχη...

Αυτή τη κυβέρνηση, με τόσα χάλια, με τόσα λάθη, να πω και με τόσες ατυχίες, πρέπει να προσπαθήσεις για να μην τη ρίξεις... Είναι ανεπαρκής ο ΓΑΠ!!!! Γι' αυτό θα χάσει και μετά θα αντικατασταθεί... Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή!!! άλλά 4 χρόνια Δεξιά...

Νομίζω ΄τι το σχόλιο περί παρωπίδων πλέον περισσέει, hristos

Όσο για το "Παλιοδεξιά" που αναφέρεις, μη με προκαλείς!! Το ζήτημα αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο μου!!!! Ρω΄τώ (και δεν ξαναναφέρομαι): πότε επιτέλους θα βρεθεί κάποιος να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα της Δεξιάς στη χώρα???????

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Έσβησα κάποια σχόλια που έβγαιναν εκτός θέματος... μα τελείως εκτός θέματος. :-)