Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

Συζήτηση αρχηγών (ένας πρώτος σχολιασμός)

Ξεκινώντας με τον Πρωθυπουργό:

Ήταν πολύ καλός, αλλά η αναφορά σε ταραξίες, χωρίς να διευκρινίσει άμεσα ότι μιλάει για τους κουκουλοφόρους, έδωσε την δυνατότητα στον Αλαβάνο να του επιτεθεί.

Το αστείο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά λένε ότι είτε ο Πρωθυπουργός ή η κυβέρνηση θεωρεί τους μαθητές/φοιτητές ταραξίες, είτε οι ίδιοι δικαιολογούν τους ταραξίες ως μαθητές/φοιτητές. Το πρώτο είναι λάθος, το δεύτερο απαράδεκτο.

Ήταν άμεσος, δεν βγήκε εκτός θέματος και είπε τα πράγματα όπως είναι. Ένα λαβράκι που βγήκε χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι το αυτονόητο του βέτο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. χωρίς επίλυση του θέματος της ονομασίας.


Ο κ.Παπανδρέου:

Προσπάθησε να αναδείξει τον εαυτό του ως αυριανό πρωθυπουργό και μιλούσε σαν να είχε ήδη κερδίσει τις εκλογές. Στις περισσότερες ερωτήσεις επισήμαινε πόσο θάλασσα τα έχει κάνει σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. και μετά συνέχιζε με την απάντηση στην ερώτηση.

Όποτε τον ρώτησαν πως θα χρηματοδοτήσει κάτι, απαντούσε ότι χρήματα υπάρχουν. Ταυτόχρονα έλεγε ότι η Ν.Δ. κατέστρεψε τα ταμεία, και έχασε όλα τα χρήματα που το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να φέρει στην χώρα. Είπε με αλαζονεία ότι είναι εύκολο να είναι καλύτερη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ από της Ν.Δ.

Κατά τα άλλα, μία από τα ίδια. Λίγο καλύτερος πάντως από την προηγούμενη φορά.


Η κα. Παπαρήγα:

Μαχητική. Δήλωσε καθαρά ότι σκοπός τους είναι να σαμποτάρουν και να ελέγξουν τον κατεστημένο. Απάντησε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Αλλά η ιδεολογία του προπερασμένου αιώνα... ακόμα εκεί.


Ο κ.Αλαβάνος:


Δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάσει τους ταραξίες που ανέφερε ο πρωθυπουργός, ως μαθητές/φοιτητές, και σε άλλες ερωτήσεις να τους δικαιολογήσει ως αγωνιστές.
Έκανε κριτική στον "εχθρό δικομματισμό" αλλά χωρίς να κρύψει την προτίμησή του για το ΠΑΣΟΚ. Στις απαντήσεις του δεν υπερέβη ποτέ το χρόνο.


Ο κ.Καρατζαφέρης:

Απαντούσε σε αυτά που τον ρωτούσαν και δεν άφηνε να υπονοήσουν ότι είναι ακραίος. Ήταν ωμός. Γενικά νομίζω βγήκε κερδισμένος από τη συζήτηση.

Ο κ.Παπαθεμελής:

Μάλλον αγχωμένος. Προσπαθούσε να πείσει ότι έχει περισσότερη υποστήριξη από όσο τον εμφανίζουν οι δημοσκοπήσεις και πιθανόν να έχει δίκιο αλλά μάλλον δεν παρουσίασε κάτι καινούριο. Είχα την αίσθηση ότι απλά συνήθισε να είναι στην βουλή.

1 σχόλιο:

Hristos G. K. είπε...

θα συμπληρώσω πως ο ΓΑΠ δεν απάντησε σε καμμια σχεδόν ερώτηση δημοσιογράφου με αποτέλεσμα στην διευκρινιστική δεύτερη ερώτηση να του λένε πως δεν απάντησε στην ρπώτη ερώτηση. Συμφνώ πως ήταν καταγγελτικός χωρίς προγραματικό πολιτικό λόγο.