Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

Η κ.Γεννηματά και η επίθεση κατά της Δικαιοσύνης

Οργανωμένο σχέδιο κατά της δικαιοσύνης ήταν η ανακήρυξη της υποψηφιότητας της κ.Γεννηματά. Η ίδια δεν νομίζω ότι φταίει, αλλά την χρησιμοποίησαν κοροϊδεύοντάς την.

Και εξηγώ:

Υπάρχει ένα άρθρο, το 56, στο Σύνταγμα, που ορίζει τα κολλήματα για υποψήφιους βουλευτές. Ένα από αυτά, στην παράγραφο 1 λέει: "Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν."

Η κ.Γεννηματά είναι ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Βγαίνουν λοιπόν και λένε προφασιζόμενοι "ερμηνεία" ότι η απόφαση τους Αρείου Πάγου ήταν "πραξικόπημα", με παρέμβαση της Ν.Δ.

Η "ερμηνεία" τους πια είναι: Ότι το συγκεκριμένο άρθρο λέει δεν αναφέρεται στους υποψήφιους βουλευτές επικρατείας!!!

Και εγώ διαβάζω πιο κάτω, στην παράγραφο 3: "....ε) Oι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς υπουργείων ή αυτοτελών γενικών γραμματειών ή περιφερειών και όσοι ο νόμος εξομοιώνει με αυτούς.
Δεν υπάγονται στους περιορισμούς της παραγράφου αυτής οι υποψήφιοι βουλευτές Επικρατείας."

Εδώ ξαφνικά, για αυτήν την παράγραφο, την 3, εξαιρούνται ρητά οι βουλευτές επικρατείας. Και από αυτό εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι εννοείται για την 1; Όχι βέβαια... το είπαν γιατί δεν νόμιζαν ότι θα διαβάσει κάποιος την παράγραφο 3!!! Και φυσικά δεν χρειάζεται συνταγματολόγος για να καταλάβει το μέγεθος της απατεωνιάς.

Το αστείο; Ο νόμος αυτός ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ με εισηγητή τον κ.Βενιζέλο, ο οποίος στην τηλεόραση, έκανε τον ανήξερο και μιλούσε περί... ερμηνείας. Να μου το θυμηθείτε, αυτός την έχει στημένη στον Γιώργο...

Μόνο μία ερμηνεία έχω εγώ για το ΠΑΣΟΚ και αυτή του την τελευταία συμπεριφορά. Δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους νόμους, ούτε την Δικαιοσύνη. Είναι επικίνδυνο. Τρομερά επικίνδυνο... Περισσότερο από ότι νομίζαμε.

10 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εδω ο κοσμος χανεται και εμεις ασχολουμαστε με την Φωφη....

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Τι νομίζεις; Ότι δεν ήταν κόλπο ακριβώς γι' αυτό; Άσε που μαζί έκανε και μια επιθεσούλα στην δικαιοσύνη, πράγμα που δεν είναι καθόλου ασήμαντο...

Dr Jekyll είπε...

vasillis, άλλα είναι τα θέματα που απασχολούν το Ελληνικό λαό. Αν δεν έχεις να μας πεις κάτι για το ασφαλιστικό, την επανίδρυση του κράτους, την Ολυμπιακή κ.τ.λ. βάλε την κασέτα των εκλογών του 2004, όπως κάνει ο Καραμανλής.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Για όλα γράφω. Ακόμα και για αυτά που δεν συμφέρουν κάποιους να ακούγονται. Στο προσωπικό σου blog μπορείς να ασχολείσαι με ότι θέλεις.

vivliofagos είπε...

και αυτό το "φιάσκο" με τα θέματα Φώφης και Βούλας πάντως μπορούν εύκολα χαρακτηρίσουν την συμπεριφορά του Παπανδρέου αφελή ή απερίσκεπτη.
Αν συμπεριφέρετε έτσι στους δικούς του τι να περιμένουμε απέναντι στο λαό;
Επί του παρόντος θεωρώ ότι έστω και λίγο θα πρέπει αυτά να τα σκέφτονται και οι ψηφοφόροι. Δεν είναι εσωτερικό μόνο θέμα του ΠΑΣΟΚ αλλά και επικοινωνιακό τροχοπέδη.
Αν δεν είχαμε προεκλογική περίοδο ας πέρναγε απαρατήρητο. Αλλά σε περίοδο του "ΘΑ" τα παραπάνω περιστατικά "πληγώνουν" το "image"!

tasos είπε...

Συμφωνώ σε αυτό το ζήτημα με Vasilis κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι το Πα.Σο.Κ δυσκολεύεται πολύ συχνά - και κυρίως σε κρίσιμες χρονικά φάσεις - να αποφύγει αυτού του είδους τις "καταστάσεις". Είναι αλήθεια αυτό!!!

Αναφορικά με τη Γεννηματά μου έκανε πολύ εντύπωση η προχειρότητα της απόφασης καθώς και της μετέπειτα αντίδρασης. Το Πα.Σο.Κ. τις "αγαπά" αυτές τις ενέργειες που ζημιώνουν την εικόνα του...

Για τη Βούλα Πατουλίδου έχω ένσταση: της πρότειναν τη 5η θέση στο ψηφοδέλτιο αλλά δεν την ικανοποίησε αυτό!!!! Τι ήθελε δηλαδή?? Νομίζω ότι η κοπέλα έχει φλιπάρει!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

tasos, στην Πατουλίδου προτάθηκε η 6η θέση που είναι εκλόγιμη μόνο αν κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ.

Πέμπτη θέση έγινε μόνο μετά την μη αποδοχή της Γεννηματά από τον Άρειο Πάγο.

tasos είπε...

ΟΚ, ακόμη κι έτσι νά 'ναι... Γιατί, η 6η θέση δεν είναι επαρκώς τιμητική??? Δηλαδή τι περίμενε η Βούλα??? Εντάξι, δε λέω είναι ένα πρόσωπο που αξίζει της κοινής αποδοχής αλλά δε νομίζω ότι έγινε, ξαφνικά, θεμελιώδης λίθος του Πα.Σο.Κ. Ας ηρεμήσουμε λίγο!!! Ας μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

tasos, δεν κατάλαβες. Δεν ήταν θέμα τιμής. Η Βούλα Πατουλίδου παραιτήθηκε από το Στράτευμα για να γίνει βουλευτής. Ήταν υπόσχεση του κ.Παπανδρέου. Η κα. Πατουλίδου δεν έχει πλέον ούτε εισόδημα.

Και μάλιστα ακόμα και η 5η θέση, δεν είναι σίγουρη, καθώς αν μειωθούν τα ποσοστά των κομμάτων, από 40,5% που είχε το ΠΑΣΟΚ σε κάτω από 40, θα εκλέξει μόνο 4 βουλευτές επικρατείας!!!

Αυτό για την Πατουλίδου ήταν σαν να την κρέμαγε. Καλά έκανε και του την είπε λοιπόν.

Hristos G. K. είπε...

Η αξιοπιστία του ΓΑΠ σε όλο το μεγαλείο...