Σάββατο, Σεπτεμβρίου 01, 2007

Η Ελλάδα ηρώων και απατεώνων

Αυτές τις μέρες φάνηκαν δύο πράγματα. Το μεγαλείο και η απατεωνιά του Έλληνα.

Το μεγαλείο:
Νεκροί πυροσβέστες, δασοφύλακες και αγροφύλακες στην προσπάθειά τους να σώσουν συμπολίτες τους και δάση από την φωτιά. Άνθρωποι δίνουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη.

Η απατεωνιά:
Άνθρωποι που εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχου για γρήγορη ανακούφιση πληγέντων προσπαθούν να εισπράξουν και εισπράττουν αποζημιώσεις ή κάνουν εράνους δήθεν για τους πυρόπληκτους.

Στο πρώτο δεν διαφέρουμε από άλλους λαούς.
Στο δεύτερο έχουμε γίνει πρωταθλητές. Ντροπή.

3 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

η απάτη καθιερώθηκε τα τελευταία έστω 30 ψχρόνια στην Ελλάδα.
Το Πασόκ είχε όλη την ευχέρεια και την ιστορική ευθύνη να την ξεριζώσει. Τελικά δεν το έκαμε, αντιθέτως υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού και του μικρόψυχου μικροκομματισμού. Το Πασόκ δυστυχώς μετέτρψε όλους τους Έλληνες σε κυνηγούς μιας θέσης στο δημόσιο. Τι θα πει αυτό; Ζητώ χωρίς να δίνω και απαιτώ χωρίς να παράγω.....εδώ βρίσκεται η ρίζα του κακού στη σύγχρονη νεοκουτοπονηριά.

Καρχιμοπαθής είπε...

Η μεγαλύτερη απάτη, η μεγαλύτερη εξαπάτηση είναι αυτή που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία. Τα υπόλοιπα είναι πταίσματα....

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

έρχεται και άλλο άρθρο.. δεν τελείωσα με τους ΠΑΣΟΚους. Απλά αυτό το άρθρο είναι ανεξάρτητο πολιτικής κατεύθυνσης. Είναι για όλους μας.