Σάββατο, Ιουνίου 02, 2007

Τα λεφτά, τα μπικικίνια...

Τους τελευταίους 3 μήνες είναι συνεχώς στην επικαιρότητα το "σκάνδαλο" με τα Ομόλογα, τα γνωστά δομημένα. Στην αρχή θεώρησα ότι ήταν απλά μία αποκάλυψη για μία νόμιμη αλλά ηθικά περίεργη απόφαση ενός ταμείου. Άρχισαν από 1 ομόλογο και έφτασαν να μιλάνε για 7. Όταν τα 6 από αυτά πωλήθηκαν με κέρδη, ξαναγύρισαν στον ένα, αλλά χόντρυναν το παιχνίδι βάζοντας μέσα και μεμονωμένα ομόλογα από το χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταμιευτηρίου.

Όταν όμως σήμερα, παρακολούθησα μαγνητοσκοπημένη την κατάθεση του Προέδρου του Ταμιευτηρίου και του Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κατάλαβα τι συμβαίνει. Απλά το ΠΑΣΟΚ κάνει μια ολομέτωπη επίθεση στην οικονομική πολιτική μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Πως φάνηκε αυτό; Προσπαθούσαν στην συζήτηση να απομονώσουν τα ομόλογα που επιστράφηκαν με ζημιά, ενώ το σύνολο επιστράφηκε ή θα επιστραφεί με κέρδος... Δηλαδή αντί να βλέπουν το σύνολο της δουλειάς και της επιτυχίας βλέπουν μόνο ένα στιγμιότυπο και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση απλά έχει χάσει κάθε μέτρο και είναι πλέον επικίνδυνη. Αυτό όμως που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι υπάρχουν έξυπνοι άνθρωποι που υιοθετούν αυτές τις απόψεις μόνο για μικροκομματικό κέρδος και ταυτόχρονα καθυστερούν την ανάπτυξη της χώρας. Στην ουσία έχουμε δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας. Ας μου πουν όλοι αυτοί ποιος περιμένει να τους βρει δουλειά και να τους πληρώνει μισθούς και συντάξεις; Το δημόσιο που οι υπάλληλοί του μόνο κάθονται και δεν παράγουν τίποτα; Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος κύριοι που βγαίνουν τα λεφτά.

Φέρτε πίσω τα λεφτά φωνάζουν. Οι ίδιοι χρωστάνε και ζητάνε τα ρέστα. Να χαίρεστε το κόμμα σας κύριε Παπανδρέου. Κάνετε κακό στην χώρα για προσωπικό σας όφελος, και να το ξέρετε. Δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσετε αυτόν τον τόπο. Σας καταλάβανε όλοι όσοι δεν έχετε διορίσει.

3 σχόλια:

Καρχιμοπαθής είπε...

Φωνή βωόντος εν τη ερήμω...

Στην Ελλάδα τρώνε ότι τους πασάρει διαφήμιση. Αυτό το "προϊόν" πουλά καλά και έχει έσοδα.

Τι περιμένει να κανείς να πουν;

Οτι δεν είναι έτσι ακριβώς; Και μετά η τηλεθέαση που θα πάει;

Εκτός αυτού, από τις τράπεζες έχουν τεράστια έσοδα τα κανάλια. Τι να κάνουν; Να πάνε κόντρα στα συμφέροντα των πελατών τους;

Ανώνυμος είπε...

μα καλά...
πόσο βλάκας είσαι...?????

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σας παρακαλώ κύριε desertman, όχι αυτοκριτική σε αλλουνού blog. Αν έχετε επιχειρήματα ή σχόλια ευχαρίστως να τα ακούσουμε. Διαφορετικά να πάρετε το υφάκι σας αλλού. Αφήνω το post σας μόνο και μόνο ως παράδειγμα αποφυγής.