Τρίτη, Απριλίου 03, 2007

"Σκάνδαλα" και "συμψηφισμοί" αλά ΠΑΣΟΚ

Υπάρχει νόμος από το 1999 που επιτρέπει στα ταμεία:
1) να παίζουν στην αγορά μέχρι και 23% των αποθεματικών
2) να ορίζουν οικονομικούς συμβούλους από τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και χρηματιστηριακές
3) να μην έχουν καμία υποχρέωση να δίνουν πλήρη αναφορά σε αρμόδια υπουργεία

Δηλαδή τι περιμένουμε να γίνει; Συν το γεγονός ότι πριν από 4 χρόνια αυτό το "τεράστειο" σκάνδαλο των 5 εκατ. Ευρώ (της προμήθειας) θα είχε καλυφθεί όπως έγινε με τα 1.5 Τρις δραχμές (4,5 Δισ. ευρώ) μέσω νόμου για απεμπόληση ευθύνης υπουργών (η οποία βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει -νομικά- όπως φαίνεται από τον νόμο)

Έπρεπε να έχει αλλάξει εδώ και χρόνια; Ναι. Γιατί πέσαν τώρα οι ερασιτέχνες κλέφτες.... Που τα μεγαλεία των επαγγελματιών...

Γενικά τα ταμεία δεν έχουν πρόβλημα με τα αποθεματικά τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι όπως είναι από το 1999 και μετά.

Θυμίζω ότι στην αντίστοιχη περίπτωση λίγο πριν τις εκλογές του 2000 όταν ξανανέβηκε το χρηματιστήριο, είχε δοθεί καθαρή εντολή ("το χρηματιστήριο και οι αγορές θα ανακάμψουν και τα ταμεία θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους και να πράξουν όπως αυτά νομίζουν") από τον τότε πρωθυπουργό για να παίξουν τα ταμεία τα αποθεματικά τους... με χασούρα βέβαια, γιατί 2 βδομάδες μετά τις εκλογές έπεσε ξανά και εκεί δεν ήταν ομόλογα που αποδίδουν λίγα αλλά δεν χάνεις, αλλά μετοχές που η χασούρα υπάρχει. Τότε, ο υφυπουργός οικονομικών είπε ότι τα ταμεία είναι ανεξάρτητα. Σήμερα ωρύεται αυτός και το κόμμα του (όπως έπρεπε να κάνει και τότε επί δέκα) για σκάνδαλο και κακή διαχείριση. Ουέ ημείν φαρισαίοι...

Συμψηφισμός; Κανένας. Αυτοί που λυμαίνονται την περιουσία του λαού θα πιάνονται. Δεν θα καλύπτονται κάτω από νόμους και διατάξεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των κλεφτών. Τα λάθη και τις παραλήψεις του ΠΑΣΟΚ πληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ευτυχώς ο περισσότερος κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν ακούει την δημαγωγία των επαγγελματιών κλεφτών.

3 σχόλια:

Chaotic George είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Chaotic George είπε...

Δεν υπάρχουν νόμοι , οι οποίοι επιτρέπουν το κλέψιμο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εκμεταλλευτούν τους νόμους για να κλέψουν.

Συνεπώς τόσο ο μπλε , όσο και ο πράσινος κομματικός στρατός παραθυράκια στους νόμους θα ψάχνει για να λεηλατεί την δημόσια περιουσία.

Αλήθεια η Τ.Τ.Ε τι ρόλο παίζει;

Καρχιμοπαθής είπε...

Το θέμα είναι αν υπάρχει σήμερα μια κυβέρνηση που να στέλνει στον εισαγγελέα κάθε περίπτωση που που υποπίπτει στην αντίληψη της... ή αν όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ συγκαλύπτει τα σκάνδαλα.

Κανείς δεν είπε ότι ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. Σημασία όμως έχει να υπάρχει η αποφασιστικότητα να παταχθούν τα φαινόμενο διαφθοράς.

Και αυτή υπάρχει σήμερα σε αντίθεση με το παρελθόν.

Αυτή η ειδοποιός διαφορά είναι και αυτή που τελικά διαχωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία.