Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2007

Προσωπικά Δεδομένα

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ένα καινούριο φρούτο στον πολιτικά ορθό μας κόσμο. Αυτό των προσωπικών δεδομένων. Τι είναι αυτά και ποιος ο σκοπός τους; Μήπως σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει υπερβολή ή η λειτουργία τους αντί να προστατεύει, κάνει κακό;

Κατ' αρχήν ο σκοπός της ύπαρξης κανόνων για την διαχείριση προσωπικών δεδομένων έχει να κάνει κυρίως με την προστασία του πολίτη από αυθαιρεσίες της πολιτείας, από δυσφήμιση μέσα από τα ΜΜΕ, ή ακόμα και από κακόβουλη χρήση αυτών από οιονδήποτε για διάφορους άλλους λόγους.

Μέχρι εδώ καλά. Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η προστασία από τους κανόνες αυτούς παύουν να ισχύουν; Άποψή μου είναι ότι όταν το κοινωνικό σύνολο πρέπει να προστατευτεί από ένα πρόσωπο τότε ναι... τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορούν να προστατεύονται.

Είναι δυνατόν να έχουμε ομολογίες για ειδεχθή εγκλήματα που αγγίζουν παιδιά και να προστατεύουμε τον/τους δράστες και τους συνεργούς; Είναι δυνατόν να μην λέμε τα ονόματα των καταδικασμένων εμπόρων θανάτου; Είναι δυνατόν να αφήνουμε απατεώνες να εξαπατούν τα αθώα θύματά τους και μετά να μην δίνουμε στα θύματα την δυνατότητα αναγνώρισης των ανθρώπων που τους έκαναν το κακό;

Ο παραλογισμός των Προσωπικών Δεδομένων πρέπει να σταματήσει. Η πολιτική ορθότητα είναι βλακεία. Περιορίζει τις ελευθερίες μας σε ανεπίτρεπτο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: