Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2006

Παραπληροφόρηση, το όπλο της Ελληνικής "Αριστεράς".

Χθες το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός έκανε μία δήλωση για τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, και όπως είναι σύνηθες, όλα τα ηλεκτρονικά μέσα την μετέδωσαν. Όχι όμως ολόκληρη.

Εκείνη την ώρα έτυχε να συζητάω το θέμα σε κάποιο ηλεκτρονικό forum και ξαφνικά βλέπω ένα μήνυμα από συνφορουμίτη μου, το οποίο έλεγε για την δημοσίευση της δήλωσης σε γνωστό δικτυακό τόπο, που ανήκει σε γνωστό εκδότη αριστερών εφημερίδων. Μέχρι εδώ καλά.

Το σχόλιο λοιπόν του συνφορουμίτη μου έλεγε ότι ο Πρωθυπουργός συμφώνησε πλήρως με την στάση της Αμερικής, γιατί ζητούσε μονομερώς από την πλευρά της Χεζμπολάχ να παραδοθεί πλήρως, και αυτό ήταν απαράδεκτο. Μάλιστα υπήρχαν κάνα δυό άλλα πικρόχολα σχόλια και από άλλους. Πήγα λοιπόν στην ιστοσελίδα αυτή και βλέπω πράγματι την μεταφερόμενη δήλωση.

Επειδή όμως μου φάνηκε περίεργο, πήγα και στην ιστοσελίδα του Πρωθυπουργικού γραφείου, στην οποία υπήρχε η δήλωση. Και ως εκ θαύματος... άρχιζε αλλιώς. Η πρώτη φράση ήταν "Άμεση παύση πυρός", εννοώντας βέβαια και από τις δύο πλευρές. Αυτή όμως την φράση, βολικά την είχαν "ξεχάσει" στην ιστοσελίδα που διάβασε ο συνφορουμίτης μου. Γυρίζω λοιπόν και του το αναφέρω, και ξαναπάω στην ιστοσελίδα με το "λάθος" για να το αναφέρω. Δεύτερο θαύμα εδώ. Είχαν βγάλει το κείμενο και μετά από 10 λεπτά το ξαναέβαλαν, ολόκληρο αυτή τη φορά, και με άλλο τίτλο.

Βέβαια η εντύπωση που έμεινε ήταν η άσχημη, γιατί αυτήν είδαν πρώτη. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι προπαγανδιστές της "Αριστεράς" μας. Πρέπει όμως να ξυπνήσει κάποια στιγμή η Ν.Δ. και να μην αφήνει τέτοιες διαστρεβλώσεις ή όποτε γίνονται (και γίνονται σχεδόν κάθε μέρα) να τις ξεμπροστιάζει και να τις κάνει μείζον θέμα. Μόνο έτσι θα μάθουν να παίζουν σωστά το παιχνίδι. Αλλιώς μια ζωή θα προσπαθούμε να μαζέψουμε την λάσπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: