Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2006

ΜΜΕ και μικροκομματική(οί) πολιτική(οί)

Γίνεται χαμός στην Μέση Ανατολή πάλι. Μετά την απαγωγή δύο Ισραηλινών στρατιωτών από την Χεζμπολάχ, το Ισραήλ απαντάει με υπέρμετρη βία και ξεκινάει ένα μπαράζ ανταλλαγής πυρών προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην Ελλάδα τί κάνουμε; Προσπαθούμε πρώτ'απ'όλα να πάμε τους Έλληνες του Λιβάνου που κινδυνεύουν, σε κάποιο ασφαλές μέρος για την μεταφορά τους στην Ελλάδα. Εδώ θα περίμενε κανείς να είμαστε όλοι στην ίδια προσπάθεια. Και όμως όχι. Κάποιοι άρχισαν να εκμεταλλεύονται καταστάσεις για μικροκομματικά παιχνίδια.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό που έγινε με το πλοίο Ιεράπετρα. Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή:

Η Γαλλική κυβέρνηση ψάχνει να ναυλώσει πλοία για μεταφορά υπηκόων της από το Λίβανο στην Γαλλία. Ζητάει λοιπόν και από την Ελλάδα. Λόγω της σοβαρότητας λοιπόν της κατάστασης, παρέχουμε το Ιεράπετρα, το οποίο έχει χωρητικότητα 1270 επιβατών.

Στέλνετε λοιπόν στο Λίβανο. Η συμφωνία με την Γαλλία περιλαμβάνει και την μεταφορά 80 Ελλήνων. Όταν φτάνει στο Λίβανο ξεκινάει η επιβίβαση. Ξαφνικά λοιπόν ειδοποιήτε ο καπετάνιος ότι πρέπει να φύγει γιατί δεν εγγυώνται οι Ισραηλινοί την ασφάλεια του πλοίου, και ο καπετάνιος κάνει το σωστό και φεύγει εσπευσμένα.

Το πλοίο εκείνη την ώρα έχει προλάβει να φορτώσει αρκετούς Γάλλους και κάμποσους από άλλες χώρες. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και 37 Αμερικανοί. Και εδώ αρχίζει η διαστρέβλωση και η χρήση για μικροκομματικά παιχνίδια. Σάλος ξεσπάει από τα μέσα ενημέρωσης, ότι το Ιεράπετρα άφησε τους 80 Έλληνες για να πάρει Αμερικανούς. Χαμός για την ολιγορία του υπουργείου Εξωτερικών. Ευθύνες ζητούν και παραιτήσεις οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.

Και ερχόμαστε στην αλήθεια: Όταν το πλοίο έφυγε, δεν πήρε μαζί του ούτε άλλους 200 Γάλλους που περίμεναν να επιβιβαστούν μαζί με τους 80 Έλληνες. Και σίγουρα δεν το έκανε για να πάρει 37 Aμερικανούς, αφού είχε ακόμα χώρο για άλλους 300.

Είχαμε όμως τον διασυρμό της Εξωτερικής πολιτικής από τα "αριστερόφωνα" ΜΜΕ και την μικρότητα των "αριστερών" μας. Για αυτά θα ζητήσουν συγνώμη και θα παραιτηθεί κανείς; Η επειδή η Δεξιά δεν συνηθίζει να έχει καλή επικοινωνιακή πολιτική θα περάσουν τις δικές τους πλήρως διαστρεβλωμένες απόψεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: