Τετάρτη, Μαΐου 14, 2014

Δεν μπορώ να καταλάβω...

Δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που θέλουν να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ ταυτόχρονα μιλάνε για καταπιεσμένους λαούς και δικαιώματα. Δηλαδή πάλι την πάρτι μας κοιτάμε μόνο;

Όχι ρε φίλε. Θα μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να την διορθώσουμε.

Ευρώπη δεν είναι οι "ηγέτες", όσο δεν είναι Ελλάδα, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Ευρώπη είναι οι λαοί της και πρέπει ΜΑΖΙ να προσπαθήσουμε να την διορθώσουμε. Μαζί είμαστε δυνατοί. Χώρια είμαστε αδύναμοι και έρμαια της τύχης μας.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως νομίζουν ότι θα γυρίσουμε στην Δραχμή χωρίς να πεθάνει κόσμος από την πείνα. Και δεν μιλάμε να πεινάει. Μιλάμε να μην μπορεί η παραγωγή να φτάσει στα μαγαζιά γιατί δεν θα έχουμε βενζίνη. Δεν θα δουλεύουν τα φορτηγά γιατί δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά.

Δεν έχουμε τοπικές οικονομίες. Έχουμε υδροκέφαλο κράτος. Θέλετε να διορθώσετε κάτι εσείς οι "πατριώτες"; Διορθώστε αυτό πρώτα. Μετά πείτε μου για δραχμές και "περηφάνια". Όταν ρουφούσατε τα Ευρώ με το καλαμάκι ήταν καλά; Γίνανε οι επιδοτήσεις πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια αντί για εργαλεία δουλειάς και τώρα θα τα φάμε αυτά; Δεν τρώγονται.

Λένε, θα γυρίσουμε στα χωριά! Που μωρέ; Υπάρχουν σπίτια στα χωριά; Υπάρχουν υποδομές να μας σηκώσουν; Και τι θα τρώτε μωρέ; Ξέρετε να βγάζετε το φαγητό από το χώμα; Γιατί δεν φυτρώνει στα Σούπερ Μάρκετ ξέρετε...
Δεν μας φταίνε οι ξένοι λαοί που και αυτοί υποφέρουν. Φταίει το κλούβιο μας κεφάλι. Και αντί να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα μιλάμε για Δραχμή σε μια Ελλάδα που μαζεμένοι 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε ένα άστυ δεν παράγουν ούτε μία ντομάτα... Πως μωρέ θα φάνε αυτοί να πάμε στην δραχμή; Όσες δραχμές και να κόψετε, το χαρτί δεν τρώγεται...

Ήταν λάθος λέει που μπήκαμε στο Ευρώ. Μπορεί. Δεν διορθώνεται όμως ένα λάθος με ένα ακόμα.

CC BY NC (http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/)

2 σχόλια:

ria είπε...

δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα. αν γυρνούσαμε στη δραχμή, ότι ήταν εισαγώμενο θα ήταν πανάκριβο. και δε μιλώ για τα αυτοκίνητα, τα λάπτοπ και τα κινητά. μιλώ για φάρμακα για τον καρκίνο, την ινσουλίνη και τα τελευταίας γενιάς αντιβιοτικά.
θα πέθαινε κόσμος και κοσμάκης και όχι από την πείνα. από πνευμονία ή τον Η1Ν1. θα έρχονταν τα καλάθια από τα χωριά και θα έτρωγε ο κόσμος. αλλά όσον αφορα τους ασθενείς θα πήγαιναν να συναντήσουν το δημιουργο τους.

Vassilis Perantzakis είπε...

Ρία, έχεις πολύ δίκιο για τα φάρμακα. Πάντως ούτε τροφή υπάρχει αρκετή καθώς δεν μπορείς να ταΐσεις τόσο κόσμο με καλάθια από το χωριό. Πρώτα θα πρέπει να τα φέρεις Αθήνα.

Τα εισαγόμενα είδη όπως υπολογιστές, κινητά και άλλα είναι το λιγότερο (όχι ότι δεν είναι σημαντικά για την λειτουργία μιας σύγχρονης οικονομίας όμως)