Πέμπτη, Μαρτίου 06, 2014

Τα ΜΜΕ έχουν την δύναμη. Όχι οι πολιτικοί...

Κατ' αρχήν να ξεκινήσω λέγοντας ότι η κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη με "Το Ποτάμι" με βρίσκει αδιάφορο, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε φυσικά 100% το δικαίωμα, όπως και σε κάθε πολίτη να ανακατευτεί με τα κοινά. Αλλιώς δεν θα ανακατευόμουν ούτε εγώ, αλλά θα περίμενα την "σωτηρία" από την "ελίτ"!

Όμως, η δεσπόζουσα θέση που έχουν κάποιοι με τα ΜΜΕ δείχνει το βασικό πρόβλημα της χώρας. Δεν έχει σημασία τι λες. Ακόμα και τίποτα να μην έχεις πει, αν διαφημιστείς αρκετά, έχεις κοινό!

Θέλει προσοχή πριν στηρίξει ο πολίτης κάτι. Και όμως... η πρώτη δημοσκόπηση εμφανίζει "Το Ποτάμι" στο 6,4%. Πριν ακόμα πει κουβέντα!!! Απλά επειδή διαφημίστηκε από τα ΜΜΕ.

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια σε όλη την Ευρώπη. Σε όλο τον κόσμο. Όποιος έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ έχει και την δύναμη να ορίζει τις τύχες των λαών μέσα από την διαμόρφωση των επιλογών τους.

Αλήθεια, τι θα λέγατε αν επιχειρούσαμε αν το αλλάξουμε αυτό; Μπορούμε; Σίγουρα στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να δοκιμάσουμε με τα εργαλεία που μας δίνει: http://www.mediainitiative.eu/

"Το Ποτάμι" του Θεοδωράκη, με την ξαφνική του δημοσκοπική επιτυχία,  αν μη τι άλλο, ανέδειξε το πρόβλημα...

Βασίλης Περαντζάκης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας 


Δεν υπάρχουν σχόλια: