Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2014

Δεν θέλουν ανάπτυξη. Αν ήθελαν, υπάρχει τρόπος.

Δεν είναι μόνο η έλλειψη θέσεων εργασίας. Είναι και ότι δεν αφήνουν τους ανέργους να κάνουν δική τους δουλειά. Θα πρέπει να έχουν αρκετά λεφτά πρώτα για τους φόρους και τα ταμεία. Μετά ότι περισσεύει να φάνε...

Αυτή η κατάσταση είναι πλέον εξόφθαλμα κατασκευασμένη ώστε να κρατάει τον πληθυσμό σε ανέχεια. Δεν θέλουν ανάπτυξη. Αν ήθελαν θα έδιναν κίνητρα στους ανέργους να κάνουν δική τους δουλειά. Κανένα τέτοιο κίνητρο δεν υπάρχει. Αντιθέτως από την πρώτη μέρα πρέπει όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και τους φορείς να είναι καλυμμένες και εγγυημένες.

Και μην ακούσω γελοιότητες περί στήριξης της επιχειρηματικότητας. Για να πάρεις χρήματα πρέπει να έχεις να δώσεις, άσε που το ρίσκο παραμένει. Και ο άνεργος δεν έχει.

Και για να μην λέμε απλά λόγια, τα λέμε και τι πρέπει να γίνει:

1) Δυνατότητα στους νέους επιχειρηματίες να πληρώνουν για 2 χρόνια φόρους ΜΟΝΟ για τα κέρδη τους και μόνο πάνω από το αφορολόγητο, ίσο με το όριο της φτώχειας. Κανένα άλλο τεκμήριο.
2) Η ασφάλιση να είναι το πολύ 50 ευρώ το δίμηνο για το ίδιο χρονικό διάστημα και να καλύπτει τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα να μπορούν να ορίσουν οι ίδιοι πόσο θα πληρώνουν και τι θα τους καλύπτει.
3) Μείωση του ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών, στο 10%

Θα μου πείτε... θα τα δεχτεί η Τρόικα; Τι μας νοιάζει; Αφού υποτίθεται ότι σε 2 μήνες την ξεφορτωνόμαστε.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: