Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2014

Γιατί;

Εγκαταλελειμμένη πισίνα, λόγο φόρων πετρελαίου
Ένα από τα τελευταία ευτράπελα του 2013 ήταν ότι η κυβέρνηση μας διεμήνυσε μέσω του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα ρίξει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην θερμαίνουν τις πισίνες τους φτηνά οι πλούσιοι...

Εγώ θα ενημερώσω με την σειρά μου την κυβέρνηση και το Στουρνάρη... εεεε Στουρνάρα, ότι το 5άχρονο κοριτσάκι του γείτονά μου, που έχει κρυώσει γιατί οι γονείς του δεν έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο στα 1,30 ευρώ το λίτρο, και δεν πληρούν τα κριτήρια ελεημοσύνης... εεεε  επιδόματος, είναι τουλάχιστον πολύ ευχαριστημένο που δεν θα θερμανθούν οι πισίνες των πλουσίων.

Και αν αυτό το πει κανείς λαϊκισμό, να τον ενημερώσω ότι έχω αντιπρόταση. Να κατεβάσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και να ανεβάσει το φόρο στις πισίνες κατά 10000%. Δηλαδή όσο η διαφορά του δήθεν εισπραχθέντος φόρου.

Α... μην πει κανείς επίσης ότι δεν θα εισπράξει φόρο από τις πισίνες το κράτος, γιατί θα κρύβουν τις πισίνες. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο καθώς ούτε τώρα εισπράττει αφού σχεδόν κανείς δεν αγοράζει πετρέλαιο! Τα έσοδα υπολείπονται αυτών που είχαν ΠΡΙΝ την αύξηση του φόρου!!! Τόσο βλάκες.

Θα υπενθυμίσω ακόμα μία φορά την γνωστή σε οικονομολόγους (που δεν εργάζονται για την κυβέρνηση προφανώς) καμπύλη Λαφέρ. Υπάρχει ένα σημείο που αν το περάσεις και συνεχίσεις την αύξηση των φόρων, μειώνεις τα έσοδά σου καθώς πέφτει η απόδοσή τους. Έχουμε περάσει αυτό το στάδιο εδώ και 2 χρόνια και όμως, η απάντηση των τζιμανιών της κυβέρνησης είναι... αύξηση φόρων!!!

Τέλος, για να μην σας λένε ανοησίες περί πάταξης του λαθρεμπορίου, αυτό μια χαρά υπάρχει, καθώς το μόνο που κάνουν για να αποφύγουν την απόδοση φόρων είναι να δηλώνουν ως εξαγωγές, ποσότητες πετρελαίου που πουλούν στην Ελληνική αγορά.... Και αυτό θα μπορούσαν να το σταματήσουν, αλλά δεν θέλουν. Γιατί από αυτό βγάζουν "αυτοί που πρέπει"... δηλαδή τα κυκλώματα που πληρώνουν για τους πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν.

Κατά τα άλλα... έρχεται ανάπτυξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: