Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

Η λογική της οικολογίας και ο παραλογισμός κάποιων "οικολόγων"

George Carlin, διάσημος κωμικός/πραγματιστής
Αυτό το άρθρο το γράφω με αφορμή αυτό που διάβασα στο Nooz.gr σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε μία κοπέλα γιατί στήριξε τα πειράματα σε ζώα, για την δημιουργία φαρμάκων που σώζουν ζωές.

Κατ' αρχήν η οικολογία υπάρχει για να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον του ανθρώπου. Η έμφαση εδώ είναι το "του ανθρώπου".

Σκοπός της οικολογίας δεν είναι να διατηρήσει την ίδια την φύση, καθώς αυτή επιβιώνει μια χαρά για δισεκατομμύρια χρόνια ακόμα και από βομβαρδισμούς με αστεροειδείς, παγετώνιες περιόδους και γενικά καταστροφές πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προκαλεί ο άνθρωπος.

Σκοπός της οικολογίας είναι να μπορέσει να επιβιώσει ο άνθρωπος. Προστατεύουμε το περιβάλλον για εμάς. Ο αλτρουισμός δεν είναι προς την φύση, αλλά προς τον συνάνθρωπο.

Και εδώ ξεκινάει η παρανόηση. Έχουν δικαιώματα λοιπόν τα ζώα γιατί προσπαθούμε να τα προστατέψουμε; Αν έχουν, γιατί να τα χρησιμοποιούμε για πειράματα για φάρμακα; Δεν είναι βάρβαρο;

Μόνο που αυτοί που τα λένε αυτά, ξεχνάνε ότι το μεσημέρι θα φάνε κρεατάκι για να "επιβιώσουν". Η σφαγή ενός ζώου για τροφή σε τι διαφέρει δηλαδή από την "σφαγή" του για πειράματα ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές; Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι χορτοφάγοι δεν είναι τέτοιοι για να προστατέψουν τα ζώα, αλλά γιατί θεωρούν ότι είναι υγιεινότερο να τρώνε μόνο φυτά.

Μην τρελαθούμε κιόλας. Άλλο η προστασία ενός είδους από εξαφάνιση, λόγω ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, γιατί αυτό μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην τροφική μας αλυσίδα, και άλλο η προστασία των ποντικών από πειράματα για την εύρεση θεραπειών για καρκίνο! Το πρώτο έχει σκοπό την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής. Το δεύτερο είναι ανοησία γιατί θέτει σε κίνδυνο την ζωή ανθρώπων.

Προσωπικά είμαι εναντίων της χρήσης φυσικής γούνας αφού έχουμε φτηνότερες και καθαρότερες εναλλακτικές, είμαι εναντίων του κυνηγιού για λόγους άθλησης, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την ανοησία κάποιων που νομίζουν ότι τα ζώα αξίζουν περισσότερο από τον συνάνθρωπό τους. Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν με την γνώση και μόνο ότι δισεκατομμύρια ζώα έχουν σφαγιασθεί για να τραφούμε!!!

Τέλος, μπορεί  ο άνθρωπος να έχει προκαλέσει την εξαφάνιση μερικών ειδών, αλλά το 99,99% των ειδών που έζησαν ποτέ στην Γη εξαφανίστηκαν χωρίς να ανακατευτούμε εμείς... Εμείς είμαστε απλά ένα ακόμα είδος με την διαφορά ότι έχουμε την δυνατότητα να φροντίσουμε να επιβιώσουμε περισσότερο.

Με τα λόγια του George Carlin: "Θα σώσουμε τον πλανήτη; Δεν ξέρουμε πως να φροντίσουμε τους εαυτούς μας, δεν έχουμε μάθει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο και θα σώσουμε τον γαμ*** πλανήτη; Δεν έχει τίποτα ο πλανήτης. Ο πλανήτης είναι μια χαρά. Οι άνθρωποι είναι γαμ****! Σε σχέση με τους ανθρώπους, ο πλανήτης τα πάει μια χαρά. Υπάρχει για πάνω από 4 δισεκατομμύρια χρόνια... Ο πλανήτης δεν πάει πουθενά. Εμείς θα πάμε. Εμείς θα φύγουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: