Κυριακή, Νοεμβρίου 10, 2013

Στην κριτική πρώτοι... Ουσία μηδέν...

Ξεκινήσαμε πριν από 2 χρόνια μία προσπάθεια με ομάδα παιδιών για το Κόμμα Πειρατών. Να πω ότι υπάρχει αρκετή όρεξη από πολλούς, υπάρχουν βέβαια και προβλήματα, αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι πολλοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι το παραμικρό από αυτά που λέμε, ειδικά για την συμμετοχή. Και εξηγώ ξεκινώντας από μία κλασσική ερώτηση "υποστηρικτών"

"Γιατί δεν λέτε κάτι για αυτό;"

Αυτή η ερώτηση όποτε την ακούω μου σηκώνετε η τρίχα! Ρε φίλε; Τι νομίζεις ότι είμαστε; Επαγγελματίες πολιτικοί; Θες να μιλήσεις για κάτι; Έλα και πες το. Αυτό θέλουμε. Συμμετοχή.

Έχουμε δώσει ένα σωρό ανοιχτά εργαλεία που μπορείς να ξεκινήσεις να πεις οτιδήποτε, για οποιοδήποτε θέμα. Αν είναι στις αρχές μας ή σε αυτά που ασχολούμαστε ευχαρίστως να βοηθήσουμε και να το προβάλουμε. Αλλά μην τα περιμένεις όλα από μία χούφτα ανθρώπους γιατί εσύ έχεις συνηθίσει στο απαρχαιωμένο πολιτικό μας σύστημα! Έχουμε και ζωές. Έχουμε και προβλήματα όπως όλοι. Δεν είμαστε απίκο για να έχεις εσύ να κάνεις την κριτική σου.

ΣΥΜΕΤΟΧΗ είναι το κλειδί. Θες κάτι; Μην το ζητάς από τον άλλο. Ξεκίνα το και ζήτα να σε βοηθήσουμε.

Αλλά όχι... έχουμε μάθει στην κριτική. Ε δεν είμαστε επαγγελματίες και δεν θέλουμε να γίνουμε. Θέλουμε να σου μάθουμε να συμμετέχεις. Αν δεν θέλεις, μην κάνεις αστείες ερωτήσεις.

Δες λοιπόν τα εργαλεία και βοήθησε. Μην τα περιμένεις όλα από άλλους. Αυτό δεν είναι αυτό που λέμε. Εμείς λέμε ΣΥΜΕΤΟΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: