Κυριακή, Νοεμβρίου 03, 2013

Το μίσος, όπου και να κατευθύνεται τρώει πρώτα αυτούς που το έχουν...

Μετά την εκτέλεση των δύο Χρυσαυγιτών προχθές το βράδυ, φούντωσε ξανά η φωτιά του φασισμού, του ρατσισμού και της απανθρωπιάς.

Κάποιοι που θα διαβάσουν αυτό θα θεωρούν ότι αναφέρομαι στους ακροδεξιούς μόνο. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Ούτε αναφέρομαι σε κάποια δύο άκρα. Τα δύο άκρα εδώ είναι οι φασίστες και οι μη φασίστες, οι ρατσιστές και οι μη ρατσιστές. Αλλά δυστυχώς η απανθρωπιά είναι χαρακτηριστικό όλων.

Ναι... αυτοί που εκτελέστηκαν ήταν Χρυσαυγίτες. Ήταν ανακατεμένοι και σε παράνομες πράξεις, σε επιθέσεις κατά μεταναστών ή απλά "μαυριδερών"... Αλλά τον ρατσιστή και τον εγκληματία δεν τον εκτελείς εν ψυχρώ. Η θανατική καταδίκη δεν είναι λύση σε μια δημοκρατία (έστω και κατά πρόφαση).

Μετά, υπάρχουν τα διάφορα σενάρια. Δεξιοί και αριστεροί αρέσκονται να ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος "φταίει"... χωρίς να ξέρουν και χωρίς να έχουν το θάρρος να παραδεχτούν τι θα έκαναν οι ίδιοι...

Ε λοιπόν θα σας πω ποιος φταίει και όσοι διαφωνούν, μπορούν να το παίξουν φασίστες και να με θέλουν νεκρό γιατί... διαφωνώ με την απόλυτη αλήθεια τους. Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων για μένα. Όσοι τους "σηκώνεται" με την αδρεναλίνη της διαφωνίας και της γνώσης της "απόλυτης αλήθειας" τους είναι ανάξιοι αναφοράς.

Ποιος φταίει λοιπόν; Απλό... .Εμείς οι πολίτες. Εμείς που αφήσαμε να υπάρχει ένα κράτος χωρίς πραγματική δημοκρατία, αλλά μόνο με πρόφασή της και χωρίς δικαιοσύνη, αλλά μόνο με δικαστήρια.

Αυτός που παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αν ήταν τέτοια η προχθεσινή περίπτωση και δεν ήταν προβοκάτσια ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών - δεν ξέρουμε ακόμα - δεν είναι πολύ καλύτερος από τους Χρυσαυγίτες που σκότωσε. Δεν λυπάμαι για τους Χρυσαυγίτες ως τέτοιους, όσο λυπάμαι για τους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τα λάθη τους. Οι εκτελεστές αντίθετα έχουν ακόμα αυτή την ευκαιρία.... και όμως κάποιοι τους ηρωποιούν λες και ζούμε σε αμερικάνικη σειρά με υπερήρωες...

Λυπάμαι αυτούς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με μίσος, αντί με πόθο για δικαιοσύνη και συμπόνια. Γιατί το μίσος, όπου και να κατευθύνεται τρώει πρώτα αυτούς που το έχουν...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η παρέμβασή σας.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε αληθινή δημοκρατία ή αλληλεγγύη ή αγάπη προς τον πλησίον όταν το σύνθημα της Χ.Α. ήταν "Αίμα, τιμή, Χ.Αυγή". Γιαυτό συμφωνώ και επαυξάνω στο ότι το μίσος όπου και κατευθύνεται τρώει πρώτα τους μισούντες.

Vassilis Perantzakis είπε...

Δεν διαφωνώ. Εξάλλου προς αυτούς απευθύνεται κυρίως. Αυτοί είναι οι πρώτοι που έχουν καταβροχθιστεί...

sapphire είπε...

"δεν είναι πολύ καλύτερος από τους Χρυσαυγίτες που σκότωσε" αλλά σίγουρα είναι καλύτεροι δολοφόνοι είναι καλύτεροι από δύο μέλη της Χα που δεν ξέρεις αν έκαναν κάτι ή όχι...σε έχει φάει το μίσος και η απανθρωπία και η οξεία ξερολίαση Περαντζάκη!

Vassilis Perantzakis είπε...

Φίλε, πρόσεξέ το...

Αν όλα τα λαμβάνεις ως υπεράσπιση Χρυσαυγιτών έχεις πρόβλημα!!!

Εδώ λέω την γνώμη μου. Μπορεί να είναι σωστή, μπορεί να είναι λάθος, αλλά είναι η δική μου γνώμη. Αν δεν σου αρέσει μην την διαβάζεις!!!

Vassilis Perantzakis είπε...

Επίσης, η διαστρέβλωση είναι γνωστό χαρακτηριστικό γκεμπελίσκων. Ξέρω τι έχουν κάνει γιατί απλά το μάθαμε τι έχουν κάνει!!! Πριν να το μάθω, το μόνο που ήξερα είναι ότι είναι Χρυσαυγίτες. Πριν να μάθω ότι είναι Χρυσαυγίτες, το μόνο που ήξερα είναι ότι δολοφονήθηκαν 2 άτομα. Και πριν να μάθω ότι δολοφονήθηκαν δύο άτομα γνώριζα μόνο την λεωφόρο Ηρακλείου!!!

ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΞΕΡΟΛΑ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;

sapphire είπε...

Επειδή δεν γνώριζα κάτι απ'όλα αυτά αλλά και επειδή γνωρίζω το μέσο 20χρονο χρυσαυγίτη δεν βγήκα να μιλήσω ανάρμοστα ως να επρόκειτο για δολοφονία του Χίτλερ από τον φον Στάουφενμπεργκ,ούτε να τη δικαιολογήσω έμμεσα,αν μπούμε στο δρόμο των δολοφονιών καήκαμε!εμφύλιος δεν πρόκειται φυσικά να γίνει αλλά θα έχουμε μια χώρα που ένα συνολικό 10% θα σφάζεται κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό!

Vassilis Perantzakis είπε...

Συμφωνώ. Το ίδιο λέω και εγώ.