Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2013

Φτώχεια, γιατί έτσι θέλουν οι κυβερνήσεις...

Η χώρα μας δεν παράγει τίποτα. Οι κυβερνήσεις δεν θέλουν να παράγει η χώρα μας κάτι. Έχουμε καταντήσει να πουλάμε υπηρεσίες ο ένας στον άλλο και να περιμένουμε το καλοκαίρι να έρθουν οι ξένοι με το "συνάλλαγμα".

Υπάρχουν ιστορίες φρίκης:

- Εταιρία που δεν μπορεί να πάρει άδεια να κατασκευάσει αυτοκίνητο γιατί η μηχανή είναι Ελληνική και όχι εισαγόμενη από την Γερμανία!
- Ιδιώτης που θέλει να ανοίξει μικρή βιομηχανία κατασκευής μηχανών τύπου trike και δεν του δίνει άδεια κυκλοφορίας το υπουργείο μεταφορών παρ'όλο που πληρεί τις άλλες προϋποθέσεις του νόμου γιατί δεν υπάρχει... η κατηγορία οχημάτων στην Ελλάδα (κυκλοφορούν με Ευρωπαϊκό κανονισμό)!!!
- Ομάδα ξένων επιχειρηματιών που θέλει να ανοίξει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στην θέση του Ξενία και δεν μπορεί να συναντήσει τους υπεύθυνους του υπουργείου ανάπτυξης και τουρισμού γιατί συνέχεια... λείπουν (προφανώς δεν ξέρουν ποιους μηχανισμούς να λαδώσουν)
- Επιστημονική ομάδα που θέλει να κατασκευάσει φωτοβολταϊκά με μέγιστη απόδοση και μηχανολογικό εξοπλισμό παρακολούθησης του ήλιου σε ΤΕΙ και αρνείται ο πρόεδρος του ιδρύματος και το υπουργείο παιδείας να το προωθήσουν...

Και αυτές είναι μόνο όσες έχω εγώ υπόψη μου από συγγενείς και φίλους...

Για ποιες επενδύσεις λοιπόν μας μιλάνε; Επενδυτές υπάρχουν. Φιλικό περιβάλλον στην επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει. Και ούτε προβλέπεται. Ακόμα και η αντιπολίτευση θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι "ιδεολογικό"... και λένε τις ίδιες μπούρδες με το ΠΑΣΟΚ του 80!!!

Με τόσους φόρους, τόσους μιζαδόρους και τόση οσφυοκαμψία... περιμένουμε να ξεφύγουμε από την φτώχεια; Ούτε σε 1000 χρόνια. Τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεν καλυτερεύουν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι ότι "δεν υπάρχει φιλικό περιβάλλον" για την επιχειρηματικότητα στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει εχθρικό περιβάλλον στην κοινωνία γενικότερα. Ουδείς χαίρεται για την επιτυχία του έλληνα επιχειρηματία. Ούτε αυτοί που τρώνε ψωμί από την εταιρεία του.
Υπάρχει μια αντίληψη ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και το κράτος μας είναι ξένα ή ξένων συμφερόντων, "μασόνων" και "εβραίων" και "καπιταλιστών" που ρουφούν το αίμα "των λαών" και ότι η μόνη ευυπόληπτη εργασία είναι ο κωλόχαρτοκομιστής στο δημόσιο και ο σφραγιδοφόρος υπάλληλος, για τον όποιον έχουν υποχρέωση όλοι ιερή να τον διατηρούν διότι προσφέρει υπηρεσία, σε αντί θέση με τα λαμόγια τους "ιδιώτες", που "μόνο τη πάρτη τους κοιτάνε".
Όταν υπάρχει μια τέτοια εδραιωμένη αντίληψη, δηλαδή ότι ήθος και όραμα υπάρχει μόνο στο δημόσιο, πώς περιμένεις μία άλλη αντιμετώπιση; ευτυχώς που λόγω κρίσης θα αναγκαστεί η κοινωνία να αναθεωρήσει, καθότι τα λεφτά δεν τα έχουν πλέον ούτε οι κρατικοδίαιτοι, ούτε το κράτος, ούτε οι πολιτικοί. Τα λεφτά τα έχουν οι "καπιταλιστές" και σε ασφαλές μέρος εκτός. Οπότε, ή αλλάζουμε και γινόμαστε γνήσια ελεύθερη καπιταλιστική οικονομία χωρίς στρεβλώσεις ή πεινάμε. Τα υπόλοιπα είναι με αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.
Ariel

Vassilis Perantzakis είπε...

Υπάρχει και αυτή η αντίληψη που λες, ειδικά στους δήθεν αριστερούς. Αλλά το πρώτο πράγμα που διώχνει επιχειρήσεις είναι το φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον που φτιάχνουν οι νόμοι και το Υπ.Οικονομικών.