Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2013

Το αντίθετο του φασισμού δεν είναι να μην κάνεις τίποτα...

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ...

Πες ότι βάλαμε φυλακή όλους τους Χρυσαγίτες. Πες ότι κάναμε παράνομο το κόμμα της Χρυσής Αυγής και όλα τα αντίστοιχα.

Θα λύσει το πρόβλημα του φασισμού; Θα λύσει το πρόβλημα του ρατσισμού; Θα πάψουν να υπάρχουν γκέτο; Θα πάψουν να υπάρχουν εξαθλιωμένοι μετανάστες; Θα πάψουν να έρχονται άλλοι ή θα έρχονται υπό καλύτερες συνθήκες;

Οι μετανάστες είναι γεγονός. Δεν μπορείς να τους αγνοήσεις. Δεν είσαι άνθρωπος αν το κάνεις.

Το κράτος χρειάζεται δομές. Χρειάζεται σχέδιο και χρειάζεται να γίνει κάτι σε συνεργασία με την Ευρώπη.

Αμφιβάλλω ότι έχουν οι πολιτικοί μας την θέληση ή την ικανότητα να κάνουν κάτι τέτοιο. Αμφιβάλλω ακόμα και για αυτούς τους πολιτικούς που τρέχουν πίσω από τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια για να μαζέψουν ψήφους...

Τι λοιπόν θα μπορούσε να γίνει ως πρώτο στάδιο;

Οι μετανάστες συναντάνε δύο βασικά εμπόδια στην ενσωμάτωσή τους σε οποιαδήποτε κοινωνία, σε οποιοδήποτε χρόνο. Γλώσσα και κατανόηση υποχρεώσεων και δικαιωμάτων ως κάτοικοι ενός κράτους. Το δεύτερο βέβαια δεν είναι πρόβλημα μόνο των μεταναστών, αλλά είναι και αυτών.

Την γλώσσα αργά ή γρήγορα θα την μάθουν, αλλά όχι αρκετά ώστε να μπορούν να βασιστούν σε αυτή για οποιαδήποτε μη χειρωνακτική εργασία. Αντίστοιχα η μη γνώση των δικαιωμάτων οδηγεί σε εκμετάλλευσή τους από του επιτήδειους.

Το κράτος θα πρέπει να παρέχει σε όλους όσους επιτρέπει τελικά να διαμένουν στην χώρα (δηλαδή σχεδόν σε όλους αυτή τη στιγμή) την δυνατότητα να μάθουν Ελληνικά ή Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα καθώς και Αγωγή του πολίτη  όπως το λέγαμε στο σχολείο όταν πήγαινα εγώ. Τι θα κερδίζουν εκτός από την γνώση αυτή; Το δικαίωμα να μετακινούνται όπου θέλουν μέσα στην Ε.Ε.

Επίσης θα πρέπει να επενδύσει σοβαρά στον θεσμό της επιθεώρησης εργασίας (όχι αυτό το αστείο που έχουμε σήμερα).

Το θέμα είναι η Ευρώπη έχει όρεξη να μας βοηθήσει ή θα μας αφήσει στην τύχη μας; Γιατί με αυτή την οικονομική κρίση, μόνοι μας δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση.

Το πρόβλημα με τους Ελληναράδες βέβαια είναι ότι έτσι θα είναι λίγο πιο ακριβές οι φράουλες της Μανωλάδας.... ή οι εργαζόμενοι στα γιαπιά και στις κατασκευές (αλήθεια πόσοι πολιτικοί έχουν σχετικές εταιρίες στην οικογένεια)  και προς θεού δεν θέλουμε να πλήξουμε την... γεωργική μας παραγωγή και την κατασκευαστική μας βιομηχανία!!!

17 σχόλια:

sapphire είπε...

"...ή αγγλικά" πολύ διαμαντοπουλικό μου ακούγεται αυτό...είμαστε στην Ελλάδα οφείλουν να μάθουν ελληνικά όπως εμείς μαθαίνουμε 4-5 γλώσσες έλεος δηλαδή!Μου θύμισε λίγο την ανοησία του αδελφού κόμματος των Πειρατών Βερολίνου να συμ-ψηφίσουν με άλλες δημοκρατικές δυνάμεις την κατάργηση των Χριστουγέννων...για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι κτλ...ελπίζω να μην προχωρήσει σε τέτοιες ανόητες διατυπώσεις και το δικό σας κόμμα το οποίο και στήριξα στις προηγούμενες εκλογές.

Vassilis Perantzakis είπε...

1) Αν θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες τα Αγγλικά τους είναι πιο χρήσιμα και φυσικά συνήθως αυτό θέλουν.

2) Στην Γερμανία, οι "θρησκευτικές" διακοπές δίδονται ανάλογα με την καταγεγραμμένη θρησκεία του πολίτη (ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ). Αυτό που είπαν οι Πειρατές είναι να δίδονται ίδιες διακοπές για όλους και να καταργηθούν οι "θρησκευτικές" διακοπές.

Vassilis Perantzakis είπε...

3) Αυτό το άρθρο είναι δικό μου και δεν έχει καμία σχέση με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας πέραν του ότι εγώ είμαι μέλος του. Η μόνες επίσημες θέσεις και απόψεις είναι με υπογραφή του κόμματος αυτού στο Site.

sapphire είπε...

Να καταργηθούν οι θρησκευτικές διακοπές;τι εννοείς;τι είναι οι θρησκευτικές διακοπές;να δουλεύουμε για παράδειγμα τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα;σαν ολοκληρωτισμός πολποτικού τύπου μου ακούγεται!επίσης εγώ αναφερόμουνα στο περιστατικό σε δήμο του Βερολίνου που απαγόρευσαν την οποιαδήποτε αναφορά στα Χριστούγεννα!Απαγόρευσαν τον στολισμό του δήμου,ακόμα και του εξωτερικού των οικιών,απαγόρευσαν φυσικά να ακουστεί το οτιδήποτε για το τι γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα,απαγόρευσαν ακόμα και το παραδοσιακό χριστουγιάννιτικο παζάρι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Γερμανίας αν δεν άλλαζε το όνομά του από Χριστουγεννιάτικο παζάρι σε χειμερικό παζάρι!Τέτοια χριστιανοφοβία είναι επικίνδυνη και φασιστική!.και όλα αυτά με την υπογραφή και των πειρατών,σ'αυτό αναφέρθηκα.Δεν μου φαίνονται καθόλου...ελεύθερα όλα αυτά και αρχίζω να έχω πολλές επιφυλάξεις για σας,αναμένω δε την τοποθέτηση του κόμματός σας επί των θεμάτων αυτών.
Σκέψου δε ότι ήταν τέτοια η μανία που απαγόρευσαν ακόμα κι αυτά τα μη χριστιανικά Χριστούγεννα όπου έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται καμία αναφορά στον Χριστό αλλά σε ένα "christmas spirit και magic time"!τέτοιο μένος!
Επίσης αν θέλουν να φύγουν σε άλλες χώρες...ας φύγουν!αν όμως θέλουν οι νόμιμοι να μείνουν εδώ τα ελληνικά υποχρεούνται να τα μάθουν όπως κάνουμε κι εμείς με τις άλλες γλώσσες!Επίσης αν κατάλαβα καλά η γνώμη σου για το θέμα της μετανάστευσης είναι "όσοι να'ναι-όποιοι να'ναι",ας ρωτήσουμε τη μαμά Σουηδία για το τι εφαρμόζει και για τις προθέσεις να βάλουν όριο στην μετανάστευση των υπηκόων της ΕΕ!Αυτό δεν το σχολίασε κανείς ευαίσθητος ακόμα!

sapphire είπε...

Αν είσαι βέβαια αυτής της λογικής φαντάζομαι θα συμφωνείς να καταργηθεί η λιτανεία του Επιταφείου ή η Ανάσταση να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών...σαν σε τάφο!Εύχομαι να κάνω λάθος,αλλά ελπίζω το κόμμα σας να μην συμμετέχει στο αντιχριστιανικό πογκρόμ που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
Και κάτι άλλο,χρησιμοποιείς συχνά όροι όπως "Ελληναράδες" και άλλα τέτοια υβριστικά δεν νομίζεις ότι αρκετή ανθελληνική υστερία υπάρχει στο εξωτερικό και είναι λάθος να την αναπαράγουμε κι εμείς;δνε ξέρω αν παρακολουθείς βόρειο τύπο αλλά εκεί αναφερόμαστε από το σύνολο του τύπου ως υπάνθρωποι.Παρατηρώ ότι μπερδεύεις πολλές φορές πράγματα και καταστάσεις.

Vassilis Perantzakis είπε...

Όλα αυτά που λες είναι θρησκευτικά θέματα και δεν αναφέρθηκα καθόλου σε αυτά, ούτε οι Πειρατές ασχοληθήκαμε με αυτά στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω που τα διάβασες αυτά που μου λες αλλά φαίνονται χρωματισμένα με φανατισμό.

Λες:
δεν γίνεται καμία αναφορά στον Χριστό αλλά σε ένα "christmas spirit και magic time"

Συγνώμη που θα στο πω αλλά όποιος βάζει αυτά τα δύο μαζί δεν ξέρει τι σημαίνει Christmas!!! Δηλαδή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! Νομίζω σαφής αναφορά στον Χριστό!

Από κει και πέρα, θες την δική μου γνώμη; Ο καθένας μπορεί να λατρεύει ότι θέλει.

Επίσης θέλω διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.

Τα υπόλοιπα που λες είναι συμπεράσματα που εξάγονται χωρίς καμία απολύτως λογική.

Σίγουρα πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν καθόλου θρησκείες, αλλά όσο υπάρχουν άτομα που είναι θρησκευόμενα θα έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν και να γιορτάζουν και να κάνουν τις λιτανείες τους.

Vassilis Perantzakis είπε...

Επίσης σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι νόμοι του κράτους. Δηλαδή καμία θρησκεία δεν έχει δικαίωμα να τους παραβεί. Ούτε η Χριστιανική, ούτε η Μουσουλμανική ούτε η... Βουδιστική.

sapphire είπε...

Εν πρώτοις,είναι άσχετο αυτό που έγραψες περί christmas spirit,αναφερόμουν στην παντελή αποχριστιανοποίηση των Χριστουγέννων σε πολλές "αγίες και προοδευτικές" χώρες με ποινές μάλιστα για όσους τολμήσουν και πούνε τι είναι τα Χριστούγεννα...τόσο προοδευτικά.Αλλά πληροφοριακά σε καμία από τις βόρρειες γλώσσες η λέξη που εννοεί τα Χριστούγεννα δεν έχει μέσα τη λέξη Χριστός ή γέννηση αλλά προέρχεται από όνομα πρώην ειδωλολατρικής γιορτής (πχ Weinachten στα Γερμανικά,γιούλετοντ στα σουηδικά κτλ)εν αντιθέση με τα ελληνικά ή τα αγγλικά ή τα ισπανικά που έχει τη λέξη γέννηση(Navidad).Άρα άκυρο αυτό που είπες όπως επίσης φαίνεται ότι δεν κατάλαβες καν τι έγραψα!επίσης τι σχέση έχει αυτό που αναφέρεις;ότι με το να πούμε christmas είναι θρησκευτική επιβολή και άρα σωστά απαγορεύτηκε η λέξη στον δήμο αυτό του Βερολίνου;ελπίζω να μην εννοείς αυτό...Επίσης δεν μου εξήγησες τι θα πει "θρησκευτικές διακοπές" και το να μην υπάρχουν και να είναι για όλους κοινές...κι άλλος ολοκληρωτισμός.O Εβραίος αν θέλει να πάρει άδεια στο Γιομ Κιπούρ ας πάρει αλλά γιατί θα πρέπει οι Χριστιανοί να καταπιεστούν και να μην γιορτάσουν τα Χριστούγεννα σε χώρες με χριστιανική παράδοση;μήπως περάσαμε από την πολύ προοδευτικότητα στην ανοησία;κατά τα άλλα είμαστε και καλά πολυπολιτισμικοί,φιλοεβραίοι και φιλομουσουλμάνοι αλλά βρίζουμε τους Έλληνες από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός,καθόλου ρατσιστικό αυτό...(αναφέρομαι σ'αυτό που γίνεται στις βόρρειες δήθεν προοδευτικές χώρες).Κάθε μέρα ο γερμανικός τύπος υστεριάζει προπαγανδιστικά εναντίον μας,είμαι περίεργος να μάθω τι λένε οι εκεί Πειρατές που είναι δύναμη υπολογίσιμη.
Ακόμα,είπα εγώ ότι πρέπει να επιβάλουμε το χριστιανισμό παντού;ε τι μου λες μετά ότι ο καθένας να πιστεύει εκεί που θέλει;κανείς δεν το αμφισβήτησε αυτό.Επίσης εγώ αναφέρθηκα σε ένα πολύ συγκεκριμένο περιστατικό στο Βερολίνο που έγινε πέρσι και με την συμμετοχή των Πειρατών που είναι εντελώς ολοκληρωτικό,τύπου πολποτικού καθεστώτος.
Περί διαχωρισμού μάλλον θα έπρεπε να σε ρωτήσω τι εννοείς...γιατί οι περισσότεροι που μιλάνε για διαχωρισμό εννοούν ότι άμα γίνει αυτός ο περίφημος "διαχωρισμός" ένας μπάτσος θα είναι πάνω από το κεφάλι του παπά και θα τον χτυπάει κάθε φορά που θα φέρει γνώμη αντίθετη με τους αριστερούς και τους νεοφιλελεύθερους...γι'αυτό ξεκαθάρισε πρώτα τι νομίζεις ότι είναι αυτός ο διαχωρισμός,γιατί η αλήθεια είναι ότι η εκκλησία από το κράτος είναι διαχωρίσμενη στην Ελλάδα,εκεί που δεν είναι είναι στις προτεσταντικές χώρες ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια ή μάλλον μέχρι πριν μερικά χρόνια στις αγίες προτεσταντικές χώρες ο εναγκαλισμός κράτους εκκλησίας ήταν ασφυκτικός.
Και φυσικά επειδή με προσβάλεις να σου πω ότι σε όλη της Ευρώπη αυτή τη στιγμή γίνεται αντιχριστιανικό πογκρόμ (πχ απολύσεις χριστιανών στη Βρετανία επειδή φοράνε σταυρό στη δουλειά ενώ επιτρέπεται το σκουφάκι των Εβραίων ή οι μαντίλες των μουσουλμάνων κτλ,η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο με το βρετανικό κράτος να υποστηρίζει τους εργοδότες που απέλυσαν τους χριστιανούς,υπάρχουν εκατοντάδες άλλα παραδείγματα) στο οποίο συμμετέχουν και τα πειρατικά κόμματα,γι'αυτό σου ζήτησα τις απόψεις τις δικές σας περί αυτού.Γιατί εγώ σας στήριξα γιατί συμφωνούσα με αυτά που αναφέρατε,αν όμως έχετε ολοκληρωτικές αντιχριστιανικές απόψεις ε τότε δεν μπορώ να σας στηρίξω μάλλον θα κάνω το αντίθετο...αν και εγώ δεν χρειάζομαι καθότι από μόνοι σας διασπαστήκατε!έλεος δηλαδή!μα πότε προλάβατε;αν υπάρχει διασπαση σε ένα κόμμα με τόσο γενικές αρχές τότε αυτό σημαίνει κάτι πολύ άσχημο!
Περί νόμων του κράτους γιατί το ανφέρεις;φυσικά και όλοι πρέπει να τηρούνε τους νόμους.
Από την πλευρά μου δεν υπάρχει κανένας φανατισμός,αλλά όπως υπερασπίζομαι τα δικαιώματα του καθενός σε βαθμό απόλυτο θα λεγα,θα υπερασπιστώ μέχρι τελευταίας ρανίδας τα δικαιώματα και της δικιάς μου θρησκείας και παράδοσης που αυτή τη στιγμή διώκεται.Αυτό δεν είναι ούτε φανατισμός ούτε μισαλλοδοξία,γιατί εγώ δεν ζήτησα να επιβληθώ σε κανέναν όπως όμως κάνουν άλλοι στην Ευρώπη και στην Αμερική.

sapphire είπε...

Στο Παρίσι στην Παναγία των Παρισίων είχε για πολλά χρόνια απαγορευτεί η λιτανεία του Δεκαπενταύγουστου...για να μην ενοχληθούν οι καημενούληδες οι μωαμεθανούληδες οι μεταναστούληδες....αυτό δεν νομίζω ότι λέγεται προοδευτικότητα.Ας επιχειρήσουν όμως κάποιοι να κάνουν τα ίδια και στην Ελλάδα...σκέψου ότι εξαιτίας τέτοιων ακραίων καταστάσεων τα κινήματα τύπου "παλαιοημερολογιτών" στη Γαλλία βρίσκονται στα ύψη.

Vassilis Perantzakis είπε...

Η πολιτική δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την Θρησκεία. Η πίστη είναι προσωπικό θέμα και δεν θα μπω ούτε σε θεωρίες και φήμες για το τι συμβαίνει αλλού.

Από και και πέρα μπορείς να ψηφίζεις όποιον θέλεις για όποιο λόγο θέλεις.

Επειδή δεν συμφωνώ με φαρσαϊσμούς και θρησκευτικές υστερίες θα πω μόνο αυτό : Πλησίον σου είναι και ο Μουσουλμάνος. Αντί να τον μισείς και να τον φοβάσαι δείξε του αγάπη και κατανόηση....

sapphire είπε...

Άρα είμαι και φαρισαίος και υστερικός και μισώ...μάλιστα κι όλα αυτά γιατί δείχνω μια πραγματικότητα την οποία τα αδελφά με το δικό σου κόμματα φαίνεται να συνδιαμορφώνουν,αγάπη ναι αλλά δεν θα γίνουμε και Συρία ή Αίγυπτος ή Πακιστάν ή Σομαλία που καθημερινά οι χριστιανοί σφάζονται σαν τα κουνέλια από τους ισλαμιστές εκτός κι αν νομίζεις ότι εσύ ως άθεος θα την γλιτώσεις...
Όλα αυτά που είπα ήταν καθαρά πολιτικά και με νόμους και με πολιτική καταπιέζονται οι χριστιανοί,αν τα θεωρείς απλώς φήμες ψάξτο...πάντως γενικά πρόσεξε πως μιλάς είσαι προσβλητικότατος και μάλιστα μιλάς και για θέματα που είσαι άσχετος αρκετά συχνά πχ βιβλίο θρησκευτικών.

Vassilis Perantzakis είπε...

Λέω πως αντιδρώ εγώ σε αυτά που μου λες. Αν είναι να τα παίρνεις προσωπικά...

Από κει και πέρα, επειδή βγάζεις το συμπέρασμα ότι είμαι άθεος, να σου πω πως δεν είμαι:

Πιστεύω σε έναν γιγαντιαίο αόρατο ροζ Ρινόκερο που κρύβεται πίσω από την Σελήνη. ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Η διδασκαλία του Χριστού, πέρα από το δόγμα της Εκκλησίας είναι για μένα μια φιλοσοφία ζωής. Δεν θα την μαγαρίσω με μίσος για κανέναν.

Vassilis Perantzakis είπε...

http://vaspersview.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1799.html

sapphire είπε...

Πίστευε στο Ρινόκερο και κάνε ό,τι τελετή θες...αλλά μην αποκλείεις και τις χριστιανικές στο πλαίσιο ενός δήθεν προοδευτισμού,όσο για την ανοησία της Ρεπούση το άρθρο σου δείχνει παντελή άγνοια του θέματος,δεν πρέπει να έχεις ανοίξει ποτέ ένα βιβλίο θρησκευτικών να δεις πως είναι που δεν είναι όπως νομίζεις.Ο χριστιανισμός δεν είναι φιλοσοφία πάντως ούτε ένα ηθικοπλαστικό μέσο για να είμαστε καλά παιδάκια,αυτά στην καλύτερη περίπτωση είναι προτεσταντικές ανοησίες...

Vassilis Perantzakis είπε...

Άποψή σου. Μην με διαβάζεις αφού κάνω τόσα λάθη...!!!

sapphire είπε...

Για το καλό σου το λέω γιατί εκτίθεσαι.

Vassilis Perantzakis είπε...

Και πάλι γνώμη σου. Άλλοι θεωρούν ότι έχω δίκιο σε αυτά και άδικο σε άλλα που λέω. Εξάλλου δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα.