Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 04, 2013

Δεν έχουν το Θεό τους αυτοί οι δήθεν θρησκευόμενοι...

Φαρισαίοι... Υποκριτές...

Βγήκε η Ρεπούση και είπε ότι κακώς διδάσκονται θρησκευτικά στην Β και Γ Λυκείου ενώ δεν διδάσκεται Ιστορία, και θα έπρεπε να καταργηθεί το μάθημα των θρησκευτικών και πέσαν να την φάνε...

Ε... εδώ η Ρεπούση έχει δίκιο. Τα θρησκευτικά είναι κατήχηση. Τι θέση έχει η κατήχηση στο σχολείο; Να πω ότι είμαστε ακόμα στο 1800 και δεν έχουμε ένα σωρό πράγματα να διδάξουμε στα παιδιά μας... πρέπει να αναλωνόμαστε στο πότε γεννήθηκε ο Άγιος Πατάπιος και πότε... μαρτύρησε;

Και μη μου πείτε για ηθική... Την είδαμε την ηθική που διδασκόταν όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία με τα Θρησκευτικά!!! Εδώ που φτάσαμε, φτάσαμε γιατί είμαστε ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ και ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Αν θέλουμε να διδάξουμε δόγμα και ιστορία της ορθόδοξης Εκκλησίας στα παιδιά μας ας το κάνουμε στον ελεύθερό μας χρόνο ή ας τα στείλουμε κατηχητικό. Δεν κινδυνεύουν τα παιδιά από τους κακούς Μουσουλμάνους γιατί δεν θα ξέρουν τα ονόματα των 40 μαρτύρων μαζί με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους!!!

Θέλουμε ένα μάθημα που διδάσκει ηθική; Ας διδάξουμε Αριστοτέλη... Θέλουμε να διδάξουμε ιστορία των θρησκειών; Ας συμπεριληφθεί στην γενική διδασκαλία πολιτισμού. Αλλά το σχολείο δεν υπάρχει για να γεμίζει τα στασίδια των Εκκλησιών τις Κυριακές και τις γιορτές... Υπάρχει για να βγάζει ανθρώπους που έχουν κριτική σκέψη.

Και ναι.. 100 φορές να ξέρουν τα παιδιά μας ιστορία και τα λάθη που κάναμε ανά τους αιώνες, και αλγοριθμική ώστε να ξέρουν να διορθώνουν σφάλματα, παρά να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη αλλά να ξέρουν να κάνουν τον... σταυρό τους!!!

Οι κυβερνήσεις μας ΔΕΝ θέλουν έξυπνους ανθρώπους. Είναι αποδεδειγμένο. Πρέπει να πιέσουμε για να πετύχουμε καλύτερη παιδεία.

Δεν είναι δυνατόν να ακούω από Χριστιανούς να λένε ότι θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν Χριστιανοί για να... πολεμήσουν τους άπιστους!!! Τι είμαστε μωρέ; Σταυροφόροι στον Μεσαίωνα; Χριστιανός σημαίνει ΗΘΟΣ. Όχι φαρισαϊσμός, φανατισμός και υποκρισία. ΓΚΕΓΚΕ;

Και για όσους ανησυχούν ότι τα παιδιά τους "δεν θα ξέρουν τον Χριστό"... να ανησυχούν καλύτερα ότι δεν ξέρουν προφανώς να μεταλαμπαδεύσουν γνώση και ηθική στα παιδιά τους. Όχι το δόγμα της Εκκλησίας ΑΕ...


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ.-

Vassilis Perantzakis είπε...

ΟΧΙ.-

Sotiris Karoutsos είπε...

Nαί σέ γενικές γραμμές σωστά είναι αυτά. Άς μάθουν τά παιδιά νά σκέφτονται σωστά καί νά κρίνουν παράλληλα μέ κάποια ιστορία τών θρησκειών ή θρησκειολογία, καί όσον αφορά τίς θρησκείες καί τά πιστεύω αυτά καθ'εαυτά θά τά διδαχθούν από τούς γονείς τους, από τά κατηχητικά, από τίς Εκκλησίες κλπ, ή καί από βιβλία εξωσχολικά.
Ο κάθε ένας βέβαια γιά τήν δική του θρησκεία καί τά δικά του πιστεύω. Γιατί δέν είναι φυσικά όλοι οι μαθητές καί οι οικογένειές τους ορθόδοξοι, ούτε κάν χριστιανοί. Υπάρχουν από εκατό καρυδιές καρύδια εδώ μέσα. Εντάξει εγώ είμαι ορθόδοξος αλλά δέν σημαίνει ότι θά υποχρεώσω τό παιδί τού μουσουλμάνου ή τού ρωμαιοκαθολικού στήν Σύρο πχ, νά διδάσκεται ορθοδοξία, ασχέτως εάν πιστεύω εγώ ότι η αλήθεια βρίσκεται εκεί.
Τήν αλήθεια αφήνουμε τόν κάθε έναν νά την δεί καί νά τήν αποδεχτεί, όχι νά τού τήν επιβάλουμε γιατί τότε θά έχουμε τά αντίθετα αποτελέσματα. Στραβή είναι η ανθρωπότητα γιά παράδειγμα καί δέν βλέπει τά εγκλήματα τού ισλαμισμού παντού ακόμη καί σήμερα στήν εποχή μας; Δέν θά πιέσουμε όμως κανέναν μέ τό ζόρι νά τά δεί. Αυτός πού έχει κριτική σκέψη θά τά δεί. Ο αδιάφορος ό φραπεδάκιας όχι όσα ψευτοθρησκευτικά καί άν κάνουν τά παιδιά του στό Λύκειο...

Κατάνυξις Ιστολόγιο είπε...

Θα σου κάνω μια απλή ερώτηση και αν απαντήσεις ειλικρινά ίσως δε χρειαστεί να συνεχίσουμε με λεκτικές αντιπαραθέσεις γιατί από τη αυτονόητη θετική απάντηση σου λύνεται στο ακέραιο το θέμα της υποχρεωτικής ελληνορθόδοξης διαπαιδαγώγησης της μαθητιώσας νεολαίας.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας, στην ευνομούμενη πολιτεία αυτής, υπέρτατη ευθύνη και υποχρέωση των πολιτών είναι η πιστή τήρηση του Ελληνικού Συντάγματος; Ευχαριστώ.

Vassilis Perantzakis είπε...

Και το Σύνταγμα θέλει αλλαγή.

Τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. Και δεν κάνω αστειάκια.

Η πίστη είναι δική μου και δική μου μόνο. Το σχολείο δεν έχει σχέση με την Εκκλησία Α.Ε. και η παράδοση δεν χρειάζεται κατήχηση.

Κατάνυξις Ιστολόγιο είπε...

Επ! Δεν μου απάντησες! Το αν θέλει αλλαγή το Σύνταγμα είναι άλλη κουβέντα και μεγάλη.

Μέχρι ενδεχομένως να αλλάξει θα πρέπει να υπακούουμε σε αυτό; ή θα κάνει ο καθένας ότι γουστάρει; Θα ζούμε υπό του Συντάγματος ή θα κηρύττουμε αναρχία; Μέχρι να αλλάξει είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβόμαστε; Ελληνικά μιλάμε...

Vassilis Perantzakis είπε...

Φυσικά και σου απάντησα. Άλλο αν δεν κατάλαβες,

Εσύ θεωρείς ότι το Σύνταγμα επιβάλει την διδασκαλία του δόγματος της Εκκλησίας στα σχολεία;

Με συγχωρείς, αλλά ΔΕΝ είναι έτσι. Το σύνταγμα μιλάει για "θρησκευτικό αίσθημα" όταν αναφέρεται στην Παιδεία. Θα μπορούσαν να διδάσκουν ακόμα και ΚΑΜΠΑΛΑ ή Κοράνι ή Ω τι έκπληξη Θρησκειολογία!

Ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του. Αλλά το να βγάζεις συμπέρασμα την αναρχία γιατί δεν ταιριάζει με την δική σου ερμηνεία του Συντάγματος τι να πω. Να συζητήσουμε σοβαρά μήπως;

Ελληνικά μιλάμε πράγματι... ξαναδιάβασε το Σύνταγμα. Ο φανατισμός είναι η χειρότερη μορφή ιδεολογίας σε οποιαδήποτε θρησκεία. Ακόμα και στην θρησκεία της Αγάπης.

grshark είπε...

η διδασκαλεια των θρησκευτηκων καληστα μπωρει να γηνεται απο το δηνοτικο εως την Γ γυμνασιου αντε και την Α λυκειου. απο 'κει και μετα οι μαθητες θα πρεπει να δηδασκωνται μαθηματα αναλωγα με την κατευθηνση σπουδων που θελει να ακολουθησει.

Vassilis Perantzakis είπε...

... και ορθογραφία ΣΙΓΟΥΡΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Τήρηση τυραννικού συντάγματος δεν είναι υποχρέωση, ενώ η παραδοχή ότι ένα σύνταγμα μπορεί να παύσει να εκφράζει τους ανθρώπους που διαδέχθηκαν αυτούς που το έγραψαν αποδεικνύεται στις προβλέψεις για αναθεωρήσεις. Συνήθως αυτές έπονται του πραγματικού γεγονότος, δηλαδή ότι μια πρόβλεψη του συντάγματος δεν είναι η δεδηλωμένη βούληση των ελλήνων πλέον.
Ariel

Ανώνυμος είπε...

Λέγοντας για τη θρησκεία της αγάπης, σε πια έκφανση της; όλες την αγάπη διακηρύττουν και όλες μετά τραγουδούν Marilyn Manson tainted love.
Ariel

Vassilis Perantzakis είπε...

Τον αυτοχαρακτηρισμό τον χρησιμοποιώ για να δείξω την αντίθεση με το γιατί νομίζουν ότι πρέπει να διδάσκονται τα θρησκευτικά.