Σάββατο, Αυγούστου 17, 2013

Διακοπές, διακοπή και αδιάκοπη ανοησία...

Η κρίση φέρνει και φόρτιση μαζί της. Και μετά την φόρτιση έρχεται και το ξέσπασμα. Αυτό δεν το γνωρίζει φαίνεται η ανίκανη κυβέρνηση που συνεχίζει στο ίδιο ανόητο και αδιέξοδο μονοπάτι.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι διακοπές του Αυγούστου και την γλιτώνει για λίγο. Αλλά από τον Σεπτέμβρη δεν μας βλέπω καλά... Και το επόμενο διάλειμμα αργεί για να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα. 

Αντί να ασχολείται με τις ανοησίες βολευτών της αντιπολίτευσης, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κόσμου. Με την ανεργία που θα φουντώσει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Με το οικονομικό βάρος της νέας σχολικής χρονιάς και τις δύσκολες συνθήκες που θα υπάρξουν λόγο της δικής της οικονομικής "πολιτικής". 

Δεν το βλέπω βέβαια. Βλέπω μόνο αναλγησία και προσπάθεια να μοιράσουν τις ευθύνες για την αποτυχία που έρχεται με όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη προπαγάνδα σε άλλους.

Βασίζονται και στην αηδία που νιώθει ο κόσμος παρακολουθώντας πλέον τα νέα. Αποφεύγει να μαθαίνει τι γίνεται πλέον ο κόσμος. Το αντίθετο όμως χρειάζεται για να βγούμε από αυτό το οικονομικό και ηθικό τέλμα που έχουμε φτάσει και δεν το βλέπω να το καταλαβαίνει κανένας. Μόνο να αντιδρούν για τις προειδοποιήσεις αυτού που έρχεται. Ε αυτό έκαναν εδώ και 40 χρόνια οι κυβερνήσεις. Δεν είναι κάτι καινούριο. 

Η κοινωνική αναταραχή όμως είναι σίγουρη, κύριοι της κυβέρνησης. Και δεν είναι απειλή. Προειδοποίηση είναι πως πρέπει να κάνετε την δουλειά σας και να κυβερνήσετε αυτό τον τόπο για το καλό όλων των πολιτών του και όχι μόνο για τα δικά σας συμφέροντα ή αυτά των δανειστών. 

Το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί και να έχουμε πλεόνασμα για να έχουμε χρήματα για την παιδεία και την υγεία. Όχι για να πληρώσουμε δεξιώσεις, παρελάσεις, γραφεία αντιπροέδρων, ή ακόμα και δάνεια.

2 σχόλια:

Sotiris Karoutsos είπε...

Aυτό πού έρχεται από Φθινόπωρο δέν μπορεί κανένας νά τό προβλέψει ή νά τό καταλάβει...

Ανώνυμος είπε...

Ο φόν Σαμαράς νομίζει οτι δέν θα τολμήσει να αντιδράσει ο κόσμος επειδή θα χρησιμοποιήσει ξανά την βία, τα ΜΑΤ, το ξύλο, τις απειλές και τους μπράβους της Χρυσής Αυγής είναι γελασμένος όμως όσο μπόρεσε να το κάνει το έκανε.