Δευτέρα, Ιουλίου 08, 2013

Φταίνε οι άλλοι...

Πάντα αυτό συμβαίνει! Φταίνε οι άλλοι για τις αποτυχίες των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση και μετά!

Αυτό μας είπε για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός μας... Δεν φταίνε αυτοί που είναι άχρηστοι. Φταίνε αυτοί που αντιδρούσαν!

Θυμάστε εσείς καμία αντίδραση όταν προσλάμβαναν κόσμο με τις χιλιάδες στο δημόσιο; Όταν έδιναν απίθανα δικαιώματα και επιδόματα στους συνδικαλιστές; Όταν έκλεβαν από τα ταμεία χρήματα να τα δώσουν αυξήσεις σε άσχετους; Αυτά τα έκαναν κυβερνήσεις. Όχι αυτοί που δεν κυβέρνησαν.

Η διαφθορά καλλιεργήθηκε από τους ίδιους. Όχι από κάποιους άλλους. Η νομοθεσία που δυσκολεύει την καταδίκη οποιουδήποτε είναι επίτευγμα των κυβερνήσεων. Όχι αυτών που δεν κυβέρνησαν.

Οι μίζες στον Τσοχατζόπουλο και σε τόσους άλλους υπουργούς, υφυπουργούς, κόμματα κλπ είναι ευθύνη των κυβερνήσεων. Όχι του απλού πολίτη που "αντέδρασε".

Ποιος φταίει για την βιομηχανία αναβολών που έχουν στήσει διάφοροι δικηγόροι που αναλαμβάνουν εν γνώση τους εκατοντάδες υποθέσεις, μόνο και μόνο για να πετυχαίνουν απανωτές αναβολές; Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της δικαιοσύνης. Πράγμα που ούτε οι δικαστές μπορούν να λύσουν γιατί από την μία υποτίθεται ότι μπορούν να δώσουν μόνο 2 αναβολές λόγο κολλήματος δικηγόρου, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να ορίσουν δικηγόρο ή να δικάσουν χωρίς... Οπότε;

Ποιος φταίει για τα εκατοντάδες και χιλιάδες συμβόλαια που έχουν πάρει εταιρίες λαδώνοντας; Που είναι οι εισαγγελείς να ξεκινήσουν τις έρευνες; Παίζουν τα παιχνίδια των πολιτικών προϊσταμένων τους φυσικά....

Αυτό που μας λέει ο Σαμαράς είναι "βουλώστε το και κάντε ότι σας πούμε". Ε όχι ρε Αντώνη. Δεν πρόκειται. Γιατί; Γιατί αυτά που κάνεις είναι ανοησίες. Και τα κάνεις όχι επειδή δεν είσαι αρκετά έξυπνος, αλλά γιατί έτσι σε κρατάνε στην εξουσία.

Η προτεραιότητά μας θα έπρεπε να είναι η δικαιοσύνη και η παιδεία. Αμέσως μετά η παραγωγή και η ανάπτυξη. Αντί αυτού είναι η δημοσιονομική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, το ξεπούλημά τους και η εμπέδωση ότι η ανεργία και η φτώχεια είναι το απαραίτητο τίμημα για να "φύγουμε από την κρίση" και όχι το άμεσο αποτέλεσμα αυτού του φαύλου κύκλου.

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Κανένας δεν φαίνεται να έχει προτάσεις για κάτι συγκεκριμένο. Μόνο οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν, και αυτοί νοιάζονται μόνο για τα χρήματά τους βέβαια. Σιγά μην ενδιαφερθούν για τους πολίτες αυτής της χώρας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: