Τρίτη, Ιουλίου 02, 2013

Χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο...

Βλέπεις ότι έχεις έναν πονοκέφαλο. Και αποφασίζεις να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Ο πονοκέφαλος φαίνεται να περνάει γιατί τον καλύπτει ο πόνος από το χτύπημα, επιστρέφει όμως σε λίγο. Οπότε συνεχίζεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, αυτό ματώνει, αλλά ο πονοκέφαλος επανέρχεται κάθε φορά δυνατότερος. Και εσύ συνεχίζεις και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο...

Αυτό κάνουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και μερικά χρόνια... Σήμερα ο τοίχος έχει γεμίσει αίματα, το κεφάλι είναι τουμπανιασμένο και γεμάτο καρούμπαλα, ο πονοκέφαλος δυνατότερος από ποτέ και έρχεται ο "γιατρός" και σου λέει: Ας δοκιμάσουμε να χτυπήσουμε λίγο ακόμα το κεφάλι στον τοίχο!!!

Και για όποιον πει "πες μας και μια εναλλακτική", πολύ ευχαρίστως να σας πω. Διαβάστε τι έχω γράψει κατά καιρούς και θα βρείτε πολλές εναλλακτικές. Αυτό που λέω τώρα όμως είναι ότι το να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο ΔΕΝ είναι θεραπεία.

Άκουγα το πρωί να λένε ότι υπάρχει πιθανότητα για να καλυφθεί η υστέρηση εσόδων από τους φόρους να μπουν... νέοι φόροι! Μα καλά, εγώ, με τα ελάχιστα οικονομικά που ξέρω, γνωρίζω ότι όταν οι φόροι σταματάνε να αποδίδουν δεν βάζεις νέους. Διορθώνεις τον εισπρακτικό μηχανισμό (ή στην περίπτωση της Ελλάδας δημιουργείς) και χαμηλώνεις τους φόρους. Αλλά που... ακατοίκητο. Εκτός αν θέλουν να πιστέψουμε ότι το κάνουν επίτηδες και δεν είναι απλά βλάκες αλλά πουλημένα τομάρια όλοι τους.  Ακόμα και η αντιπολίτευση που δεν λέει κάτι τόσο απλό... αλλά προτείνει μόνο να πληρώσουν φόρους (σωστά) αυτοί που... έχουν λες και είναι τόσοι πολλοί που θα σωθούμε!!!

Βασίλης Περαντζάκης,
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: