Τρίτη, Ιουνίου 04, 2013

Ο νόμος της σιωπής...

Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνει στοιχεία για τα δάνεια των κομμάτων. Τα τοποθετεί κάτω από το επαγγελματικό απόρρητο του νόμου 3601/2007.

Δεν θα ήταν τόσο περίεργο αν δεν είχε προηγηθεί η τροπολογία της κυβέρνησης που αναδρομικά εξαιρεί από ευθύνες τραπεζικούς για τα δάνεια αυτά!!!

Η κυκλική αυτή παροχή προστασίας ένα πράγμα μόνο σημαίνει. Διαπλοκή. Και η διαπλοκή αυτή δείχνει το επίπεδο διαφθοράς που φτάνει μέχρι τα ανώτατα στρώματα της κυβέρνησης. Είναι μία ακόμα Ομερτά μαφιόζων.

Ακόμα και οι αντιδράσεις είναι απλά λεκτικές. Καμία θεσμική κίνηση για την προστασία της διαφάνειας που θα έπρεπε να διέπει τα οικονομικά των κομμάτων.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν; Απλό. Να φέρουν προς ψήφιση αναδρομική τροπολογία που εξαιρεί τα δάνεια των κομμάτων από το επαγγελματικό απόρρητο. Δεν το κάνουν όμως.

Ιδού η Ρόδος κύριοι....

Βασίλης Περαντζάκης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

8 σχόλια:

Gregory είπε...

Για να γίνει ποιο σωστή και ολοκληρωμένη η παλιά Ελληνική ρήση <>,τρεις εκδοχές υπάρχουν Η να τους αφήσουμε να μας πηδήξουν, η να πηδήξουμε από κανένα παράθυρο η να τους στείλουμε να πάν να πηδηχτούν.

Vassilis Perantzakis είπε...

χεχε... :-)

Nikolaos Chalikias είπε...

Βασίλη καλημέρα, η λύση είναι μια, ήταν είναι και θα είναι, οι ανατροπές γινόταν και θα γίνονται πάντα από τον λαό, κανένας άλλος δεν θα μπορέσει να δώσει την λύση. Καλή σου ημέρα και καλή συνέχεια.

Vassilis Perantzakis είπε...

Μέχρι τότε, ας τολμήσουν αυτοί που ψήφισε ο λαός να κάνουν κάτι.

Nikolaos Chalikias είπε...

Όταν μια ολόκληρη κοινωνία δεν αντιδρά τότε περιμένουμε να αντίδραση ο Στρατός γιατί αν με ρωτήσεις εκεί βαδίζουμε.

Vassilis Perantzakis είπε...

Νταξ τώρα... Η λύση για την έλλειψη δημοκρατίας δεν είναι η απόλυτη κατάλυσή της.

Nikolaos Chalikias είπε...

Την αναγκαστική προσγείωση δεν την ρωτάμε, και μην ξεχνάς αυτή ναι αυτ΄ η μεγάλη Δημοκρατία έφαγε τα παιδιά της και από την άλλη για ποια Δημοκρατία μιλάμε του Κ. Παπούλια, του κ, Σαμαρά, του κ, Βενιζέλου, η του κ, Κουβέλι, Καμένου, Παπαρήγα,,, κτλ, σε παρακαλώ δεν βαρέθηκες την ανυπολόγιστη κοροϊδία τους η όπως αλλιώς λέγετε Φτάνει, θέλω να συντήρησε την οικογένεια μου, αυτό τα λέει όλα.

Vassilis Perantzakis είπε...

Δεν διαφωνώ ότι η δημοκρατία μας έχει σοβαρό πρόβλημα. Επιμένω όμως ότι λύση είναι η διόρθωση της δημοκρατίας και όχι η κατάλυσή της.

Η κατάλυση της δημοκρατίας με βρίσκει τόσο αντίθετο που ακόμα και όπλα θα σηκώσω εναντίων όποιου το προσπαθήσει.