Σάββατο, Ιουνίου 29, 2013

Τα "προσγειωμένα" όνειρα...

Αυτές τις μέρες ακούω και βλέπω πράγματα που μου προκαλούν γέλιο αλλά συνάμα και θλίψη για την κατάντια των πολιτικών μας...


Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε η πρόταση του Σαμαρά προς την νεολαία του κόμματός του να έχει "προσγειωμένα" όνειρα. Υποθέτω ο κύριος Σαμαράς εννοεί να μην προσπαθούν οι νέοι για κάτι περισσότερο από αυτό που τους προσφέρει η πραγματικότητα. Η μάλλον να μην το απαιτούν. Να μην έχουν όνειρα που ξεπερνάνε αυτό που οι σημερινοί πολιτικάντηδες ορίζουν ως όριο.

Απορώ πως αυτή η παρότρυνση πέρασε στο ψιλό. Είναι ότι πιο επικίνδυνο έχει ακουστεί από στόμα πολιτικού προς την νέα γενιά.

ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχει γίνει πρόοδος χωρίς όνειρα που όχι μόνο δεν είναι προσγειωμένα, αλλά που φαίνονται άπιαστα. Το να ζητάς από την κινητήρια δύναμη του μέλλοντος που είναι οι νέοι να έχουν "προσγειωμένα" όνειρα είναι να τους κόβεις τα φτερά τους.

Το αντίθετο πρέπει να κάνουν οι νέοι. Να μην φοβούνται την απογοήτευση, αλλά να επιμείνουν στα όνειρά τους. Να στοχεύουν όλο και ψηλότερα.

Οι πολιτικοί του σήμερα φοβούνται την επερχόμενη αλλαγή. Για την δική τους επιβίωση, την επιβίωση του δικού τους απαρχαιωμένου τρόπου ζωής δεν διστάζουν να καταστρέψουν την νέα γενιά πριν προλάβει να δημιουργήσει κάτι νέο.

Είναι καιρός για την ανθρωπότητα να ωριμάσει και πνευματικά, όπως ωριμάζει τεχνολογικά. Διαφορετικά θα αυτοκαταστραφεί. Αυτό πρέπει να ξέρουν οι νέοι και να αφήσουν ελεύθερα τα όνειρά τους.

Λυπάμαι για την κατάντια σας κύριε Σαμαρά. Είστε ένα δυστυχισμένο ανθρωπάκι, περιορισμένο στον κόσμο των στυγνών οικονομικών υπολογισμών. Μην προσπαθείτε όμως να τραβήξετε μαζί σας και τους νέους αυτής της χώρας.

Λυπάμαι για την κατάντια της Ελληνικής πολιτείας, που αντί να προσπαθεί να φτιάξει την παιδεία που σήμερα έχει καταστραφεί (φαίνεται και από τα ποσοστά νέων που ακολουθούν τον φασισμό γιατί δεν γνωρίζουν ιστορία)  το μόνο που κάνει είναι να ανησυχεί για το κόστος της... Μα το πραγματικό κόστος της παιδείας δεν μετριέται σε χρήματα, αλλά στην κατάσταση που αφήνει την κοινωνία.

Βασίλης Περαντζάκης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που εκπλήσσεσθε με τις παροτρύνσεις
του Σαμαρά. Αναλογισθείτε την ιστορία και την ποιότητα του ανθρώπου και θα καταλάβετε πως δεν μπορεί να εκπέμψει
λόγο ενθαρρυντικό και οραματικό. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι νεολαίοι της Ν.Δ. είναι να αποχωρήσουν από την ΝΔ
του Βγγέλη Σαμαρά.

Sotiris Karoutsos είπε...

Πόσο μεγάλο λάθος κάνετε....Σάς έχω ξαναπεί πολλές φορές νά είσαστε πολύ υποψιασμένοι μέ όσα τεκταινόμενα συμβαίνουν στήν ανρωπότητα(καί όχι μόνο στήν Έλλάδα μας βέβαια, αλλά κυρίως εδώ σέ αυτήν τήν χώρα πού ξεκίνησαν όλα.
Αυτό ακριβώς θέλουν οι πολιτικάντηδες οι οποίοι είναι πανέξυπνοι αλλά παριστάνουν τούς χαζούς. Νά ρίξουν τίς νέες γενιές κυρίως, στήν αβεβαιότητα καί στήν απογοήτευση.Από καιρό τώρα οι παροικούντες τήν <> γνωρίζουν ότι τά παγκόσμια κέντρα αποφάσεων προγραμματίζουν νά δείξουν στούς νέους ένα τόσο άσχημο καί διεφθαρμένο πρόσωπο τών πολιτικών καί κυβερνώντων ώστε νά τούς μισήσουν κυριολεκτικά.
Στόχος είναι νά πείσουν τίς μελλοντικές κοινωνίες σταδιακά νά στραφούν σάν μόνη λύση πρός μία παγκόσμια διακυβέρνηση(καί όχι μόνο οικονομική) η οποία θά λύσει όλα τά προβλήματα τών κοινωνιών.Καί φυσικά ξέρουν πώς νά τά λύσουν αφού αυτοί οι ίδιοι τά δημιούργησαν.
Ετοιμάζουν πολύ επιμελώς λοιπόν τήν παγκόσμια κυβέρνηση τήν οποίαν έχουν σχεδιάσει εδώ καί αρκετούς αιώνες τό λιγότερο, καί φυσικά τόν εκλεκτό τους παγκόσμιο καί....''πεφωτισμένο'' ηγέτη τους....

Vassilis Perantzakis είπε...

Φίλε μου, μια διεφθαρμένη "παγκόσμια" διακυβέρνηση ή χίλιες διεφθαρμένες "εθνικές" κυβερνήσεις έχουν ένα στοιχείο κοινό. Την διαφθορά. Όσοι θέλουμε δημοκρατία, παιδεία και πρόοδο της κοινωνίας την θέλουμε για όλους, είτε έχουμε μία είτε χίλιες κυβερνήσεις.