Σάββατο, Ιουνίου 22, 2013

Πώς οι Ολλανδοί απέκτησαν τους ποδηλατόδρομους

Γνωρίζετε ότι το κόστος που πλήρωσε σε ζωές η Ολλανδία πριν αποκτήσει τους ποδηλατόδρομούς της ήταν τεράστιο; Σχεδόν 3000 παιδιά έχασαν την ζωή τους μόνο το 1971! Και όμως. Αυτό που τελικά οδήγησε στην αλλαγή ήταν η πετρελαϊκή κρίση του 1973!

Πηγή: Αντικλείδι

Ολλανδία – ποδήλατο είναι ένας αυτόματος συνειρμός. Το ποδήλατο είναι μέρος της ζωής των Ολλανδών, όμως δεν ήταν πάντα αυτό το δεδομένο. Αν και δεκαετίες πριν όμως, οι Ολλανδοί έδωσαν τις μάχες τους για να φτάσουν στην πρότυπη σημερινή κατάσταση.

Πώς οι Ολλανδοί απέκτησαν τους ποδηλατόδρομους; Η απάντηση στο video που ακολουθεί

Σχόλιο vasper: Να δούμε πόσοι θα πεθάνουν στην Ελλάδα πριν αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι για αυτό... Το ποδήλατο δεν είναι απλά μία μόδα. Είναι τρόπος ζωής και πολύ καλύτερος από το αυτοκίνητο. Πρέπει να το καταλάβουμε.

1 σχόλιο:

Sotiris Karoutsos είπε...

Πολύ καλό καί διδακτικό. Μακάρι νά τίς δούμε καί εδώ αυτές τίς εικόνες. Όμως εδώ στήν Ελλάδα τών Μαυρογιαλούρων Πολιτικάντηδων είναι λίγο δύσκολο. Όχι βέβαια καί ακατόρθωτο.
Μακάρι νά γίνει ένα θαύμα ώστε νά πραγματοποιηθεί.Ίσως μέ κάποιο γενικότερο οικονομικό πολύ δυνατό κράχ νά πραγματοποιηθεί.Είδομεν.....