Τετάρτη, Μαΐου 08, 2013

Αγνοώντας την πρόοδο...

Ένα πολιτικό κόμμα που αγνοεί την επανάσταση της πληροφορίας σήμερα, είναι σαν ένα κόμμα που αγνοούσε την βιομηχανική επανάσταση στα τέλη του 19ου αιώνα.

Σχεδόν στο σύνολό του, το πολιτικό σύστημα σήμερα, είναι κατάλοιπο των περασμένων δεκαετιών. Βασίζεται στις ίδιες απαρχαιωμένες αρχές των πελατειακών σχέσεων και της δημαγωγίας. Θεωρεί ότι η ιδεολογία χωρίς πραγματική εφαρμογή αρκεί για να οδηγήσει τον λαό στην κάλπη και να εκλέξει τους... δικτάτορές του. Από κει και πέρα, το τι θα γίνει δεν είναι θέμα του λαού πλέον. Είναι θέμα του αφέντη πρωθυπουργού και της αυλής του...

Σήμερα, όμως, ο πολίτης θα πρέπει να θέλει περισσότερα. Το σύστημα αυτό απέτυχε. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται και να περιμένουμε το θαύμα εξ ουρανού... Χρειάζονται πρακτικές λύσεις, λύσεις σε προβλήματα και όχι σκέτες ιδεολογίες και μετά απλά διαχείριση της εξουσίας.

Δυστυχώς οι πολιτικοί μας δείχνουν να έχουν τάση προς το αντίθετο. Τα λίγα βήματα μπροστά που έγιναν λόγο της κρίσης και δυστυχώς κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους καταργούνται σιγά σιγά αντί να ενισχύονται.

Τελευταίο παράδειγμα τροπολογία για τον νόμο 3870/2010 όπου μπαίνουν συγκεκριμένα όρια για τις προεκλογικές δαπάνες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία, όσοι αγνόησαν τον νόμο, αποκτούν ασυλία!!! Δηλαδή όσοι τον εφάρμοσαν είναι κορόιδα! Επίσης όλες οι αναρτήσεις των οικονομικών στοιχείων και η δουλειά συλλογής που έγινε είναι άχρηστη! Ο διεφθαρμένος νίκησε!!!

Πόσο ακόμα θα το ανεχτούμε αυτό; Πόσο θα ανεχόμαστε λαϊκιστές και αφέντες πολιτικούς; Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε να αγνοούνται τα πραγματικά προβλήματα ή να μπαίνουν κάτω από το χαλί; Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε την ασυλία των διεφθαρμένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: