Πέμπτη, Μαΐου 16, 2013

Πατέντες. Η Τζολί έφερε στην επικαιρότητα μια ιστορία φρίκης...

Διαβάστε στο άρθρο του Nooz.gr τι συμβαίνει στον κόσμο των πατεντών και των φαρμακευτικών εταιριών.

Με δύο λόγια, μία εταιρία έχει πατεντάρει, όχι τις μεθόδους της, όχι τα φάρμακά της, αλλά το γονίδιο πάνω στα οποία εφαρμόζει τις μελέτες της! Αποτέλεσμα αυτού να κρατάει το κόστος εξετάσεων και θεραπείας υψηλό και στην ουσία να αφήνει κόσμο να πεθαίνει.

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το σάπιο σύστημα πατεντών είναι που θέλουμε να χτυπηθεί. Και δεν είναι κάτι "άσχετο" ή "στο διαδίκτυο". Είναι κάτι χειροπιαστό που έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο πορτοφόλι μας, αλλά και στην ίδια μας την ζωή. Αφαιρεί από τις πιθανότητες επιβίωσης μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την δίψα για κέρδος κάποιων.

Άλλο να πατεντάρει μια εταιρία το φάρμακο ή την μέθοδο ελέγχου για μία ασθένεια και άλλο να πατεντάρει την.... ασθένεια για να μην μπορεί άλλος να φτιάξει φάρμακο ή μέθοδο ελέγχου για αυτήν!

Δυστυχώς όμως, αυτά τα αφήνουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί να γίνονται. Αυτοί που βασίζονται σε χορηγίες από τα λόμπι των εταιριών.

Πραγματικά κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι γιατί έγινα Πειρατής. Όχι γιατί είναι ωραίο ή ρομαντικό, αλλά από ανάγκη. Ανάγκη να σταματήσουμε όλα αυτά τα απίστευτα και φρικιαστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: