Παρασκευή, Μαΐου 31, 2013

Όταν η ανοησία και ο λαϊκισμός χτυπούν ταβάνι...

600 σχεδόν χρόνια μετά, ο Μιχαλολιάκος μιλάει περίπου για την ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης! Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει πόσο γελοίο είναι αυτό που λέει...

Ο Μιχαλολιάκος, μετά τις Χιτλερικές και Ναζιστικές ανοησίες που ήδη είναι η κορυφή της ανοησίας, συνδυάζει και την κορυφή του λαϊκισμού! 

Θα του πω δύο "βασικά" δεδομένα:
1) Η Κωνσταντινούπολη είναι μία πόλη 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Τούρκικής καταγωγής οι περισσότεροι και Τουρκικής υπηκοότητας σχεδόν όλοι!
2) Η Ελλάδα είναι μία χώρα 11 εκατομμυρίων, μαζί με τα 2 εκατομμύρια μετανάστες (νόμιμους ή παράνομους).

Οπότε μπορεί να μας πει αυτός ο ανόητος κοντοστούπης, μαυροτσούκαλος "άριος" ΤΙ θα την κάνει την Κωνσταντινούπολη και ΠΩΣ θα την πάρει;

Προτείνω για να γελάσουμε, να τους πούμε να οργανωθούν και να πάνε να την "πάρουν".

Για να καταλάβετε τι λέει ο Μιχαλολιάκος, φανταστείτε μία περιοχή, περίπου το 1/100 της σημερινής έκτασης της Κωνσταντινούπολης που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτό που ιστορικά ονομάζουμε Βυζάντιο αλλά ποτέ δεν λεγόταν έτσι επί αυτοκρατορίας. Αυτή η μικρή "γειτονιά" της σημερινής Istanbul ήταν η Κωνσταντινούπολη!

Μάλιστα όταν έπεσε η Κωνσταντινούπολη, η "αυτοκρατορία" δεν εκτεινόταν και πολύ πέρα από τα τείχη της, ενώ ο "αυτοκράτορας" Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν στην ουσία ένας δήμαρχος (αποτυχημένος μάλιστα) με απόλυτη εξουσία. Και αυτό είναι ιστορικό γεγονός, άσχετο με τα ονόματα και τους τίτλους.

Επί της ευκαιρίας, για τους ηλίθιους "πατριώτες" που μαλώνουν για το όνομα, Istanbul είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ όνομα ΡΕ. Είναι αραβική παράφραση του "Εις την Πόλιν". Εγώ τουλάχιστον το διασκεδάζω όποτε με διορθώνουν οι Τούρκοι γιατί μετά έχω την δυνατότητα να τους τρολάρω.

Τίποτα δεν μας ανήκει. Περαστικοί είμαστε για 70 με 80 χρόνια (αν είμαστε πολύ τυχεροί ίσως λίγα περισσότερα) και μετά τα αφήνουμε στα παιδιά μας. Ο Μιχαλολιάκος θέλει να τους αφήσει μίσος για απογόνους ανθρώπων που πέθαναν πάνω από μισή χιλιετία πριν! 

3 σχόλια:

sapphire είπε...

Συγγνώμη αλλά βάζοντας εντός εισαγωγικών το αυτοκράτορας για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο δείχνει μάλλον εμπάθεια,το εναντίον ποιου είναι το θέμα,ο Κωνσταντίνος ήταν βασιλεύς και αυτοκράτωρ είτε σ'αρέσει ή όχι,περί πετυχημένων ή αποτυχημένων ε αν ο Λεωνίδας ήταν αποτυχημένος ε τότε ήταν και ο Παλαιολόγος looser...στην προσπάθειά σου να την πεις στην ΧΑ έπεσες σε ανόητα λάθη.

Vassilis Perantzakis είπε...

Μπα; Δεν ήξερα να γράφω με τα στίγματα που θες για να μην παρεξηγηθώ!!!

Ο Κωνσταντίνος είχε έναν τίτλο. Και ο Ναπολέων ήταν "αυτοκράτωρ" ενώ ήταν στην εξορία.

Εγώ τους τίτλους τους βάζω σε εισαγωγικά.

sapphire είπε...

Όχι δεν κατάλαβες,δεν είναι τα στίγματα που θέλω εγώ αλλά τα στίγματα που θέλει η ορθογραφία μας,είναι σαν να λες ότι εγώ τη λέξη "εγώ" θα την γράφω με ο γιατί έτσι γουστάρω,ο Κωνσταντίνος Παλαιολογός ήταν αυτοκράτορας αναγνωρισμένος από όλους και στο έστω μικρό του κράτος ασκούσε την εξουσία.Άρα το αυτοκράτορας εκτός εισαγωγικών,ο Κωνσταντίνος ο Β' ο Γλύξμπουργκ ήταν βασιλιάς και όταν αναφέρεσαι στην εποχή που βασίλευσε πχ σε ένα άρθρο ιστορίας,το βασιλιάς είναι εκτός εισαγωγικών γιατί ήταν,είτε πιστεύεις στη βασιλεία είτε όχι,αν πεις όμως ότι ο Κωνσταντίνος είναι σήμερα βασιλιάς ή θέλεις να ειρωνευτής το γεγονός ότι τον αποκαλούνε κάποιοι βασιλιά ενώ δεν είναι τότε μπορείς να γράψεις ο "βασιλιάς" Κωνσταντίνος.Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.
Από εκεί και πέρα χειρότερο είναι αυτό που έγραψες περί αποτυχίας του Κ.Παλαιολόγου.