Τετάρτη, Μαΐου 29, 2013

Απορρίπτοντας μια ιδέα γιατί δεν μας αρέσει η λάθος υλοποίηση...

Μετά τον Ευρωενθουσιασμό ήρθε ο Ευρωσκεπτικισμός.

Η Ευρώπη ξεκίνησε ως μια ιδέα για πολιτική και οικονομική ένωση λαών με κοινές ιδέες και κοινούς στόχους. Κάπου στην διαδικασία όμως οι τοπικιστές πολιτικοί ξέχασαν τον σκοπό και άρχισαν να διαστρεβλώνουν την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.

Και φτάνουμε στον αντίποδα σήμερα. Να έχουμε πολίτες οι οποίοι, αντί να προσπαθούν για την αρχική Ευρώπη, αυτή που οραματιζόμασταν και θέλουμε όλοι, να την απορρίπτουν τελείως. Ακόμα και τα θετικά της.

Λυπάμαι, αλλά αυτό δείχνει ηττοπάθεια, έλλειψη οράματος, φόβο για να προσπαθήσουμε και πιθανόν έναν λανθάνων ρατσισμό. Είμαστε καλά κλεισμένοι στο καβούκι μας και θεωρούμε ότι οι άλλοι είναι κάτι λιγότερο από εμάς.

6 σχόλια:

ΟΙΚΟΜΟΥΣΕΙΟΤΕΧΝΗΣ είπε...

Να μην είναι οι άλλοι λιγώτερο από εμάς, αλλά ούτε κι εμείς ελαχιστότατοι όπως το προωθούν από τους άλλους. Κάθε τι που μειώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών είναι κακούργημα και δυστυχώς το κακό έχει παραγίνει. Αυτοί που πολεμούν την ισότητα είναι εχθροί. Δεν είναι φίλοι, εταίροι και συνευρωπαίοι. Είναι δυνάστες. Σκέτοι γερμανοί.Αυτή η Ευρώπη να μας λείπει.- στέλιοσκωστήσπυριδάκης

Vassilis Perantzakis είπε...

Αυτοί είναι οι πολιτικοί. Όχι οι πολίτες.

Sotiris Karoutsos είπε...

Ενωμένη Ευρώπη τό λένε τώρα τό υπερκράτος του Σιωνισμού; Μία πρόβα απλά είναι καί μία προετοιμασία γιά τό παγκόσμιο κράτος πού ακολουθεί. Τό μόνο πού μένει τώρα είναι νά δούμε εάν θά επαληθευτούν αυτοί πού ισχυρίζονται ότι η πρωτεύουσά του θά είναι η Ιερουσαλήμ, ή αυτοί που λένε ότι η παγκόσμια πρωτεύουσα θά είνα η Αστάνα τού Καζακστάν.....Στοιχήματα κανείς;;;;;;

Vassilis Perantzakis είπε...

Φίλε Σωτήρη, μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Το θέμα είναι ότι οι πολίτες της Ευρώπης (όπως και όλου του κόσμου) αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.
Αν εσύ θέλεις να είσαι αρνητικός είναι δικαίωμά σου. Αλλά μην μπερδεύεις τους πολίτες με τους άχρηστους και επικίνδυνους πολιτικούς.

Όσο για τα περί "Σιωνισμού" και λοιπά... ο κόσμος δουλεύει με μία και μόνη αξία σήμερα. Το ΧΡΗΜΑ. Όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες για να μας βάζουν να το παράγουμε και να το δίνουμε στους ισχυρούς.

sapphire είπε...

....ή κάποιοι διαφωνούν πράγματι με αυτά τα ευρωπαϊκά που λες Βασίλη Περαντζάκη,δεν είναι κακό νομίζω,η κρίση γέννησε και μια άλλη συζήτηση μέσα από την οποία πολλοί απορρίπτουν μια ΕΕ.Καλά το περί σιωνισμού κτλ δηλαδή απλώς είναι για γέλοια

Vassilis Perantzakis είπε...

Το να διαφωνούν είναι δικαίωμά τους. Να ξέρουν όμως γιατί και με τι διαφωνούν.

Δηλαδή τι πάει να πει "δεν θέλω Ε.Ε.";

Θέλω απομονωτισμό; Θέλω κράτη πόλεις; Θέλω να κλείσω τα σύνορά μου; Ή μήπως απλά δεν θέλω αυτή την Ευρώπη που δημιούργησαν οι πολιτικοί;