Δευτέρα, Μαΐου 13, 2013

Θα σκύψουμε πάλι;


- Σηφουνάκης: «Σου διόρισα τη γυναίκα σου, ρε γελοίε. Κι έτρεχα στον Παναγόπουλο (διοικητή τότε της Εθνικής Τράπεζας)»(…) «Θα έπρεπε να με βλέπεις και να σκύβεις…».

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δεκαπέντε χιλιάδες άνεργοι θα προσληφθούν στους δήμους και τις περιφέρειες μέσα στο καλοκαίρι. Για αυτές τις 15000 θέσεις είναι σίγουρο ότι οι ενδιαφερόμενοι θα είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιοι και ίσως λίγοι λέω.

Προτεραιότητα όμως θα έχουν οι γνωστοί, οι δικοί μας άνθρωποι, οι λίστες που θα πάνε από τα κόμματα στους δήμους με υποσημειώσεις από βολευτές... σωστά διαβάσατε, βολευτές.

Θα υπάρξουν ουρές στα πολιτικά γραφεία; Φρόντισαν για αυτό με τροπολογία όπου βγάζει αυτές τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Και ρωτάω τώρα... βλέπετε το παιδί σας να μαραζώνει προσπαθώντας να βρει μια δουλειά για να έχει τον καφέ του και την έξοδό του το Σαββατόβραδο. Δεν συζητάω για περισσότερα βέβαια... Δεν θα κάνατε τα πάντα για να βρει έστω και μία προσωρινή δουλειά και να αποκτήσει μία εμπειρία μαζί με τα λεφτά για τις διακοπές του; Δεν θα πηγαίνατε στον φίλο σας τον δημοτικό σύμβουλο ή τον κομματάρχη της περιοχής για να δώσει το όνομα του παιδιού σας μαζί με την λίστα; Σίγουρο μπορεί να μην είναι, αλλά είναι καλύτερο από το να είσαι το κορόιδο που είναι απέξω και νομίζει ότι θα μπει με την αξία του...

Θα φιλήσετε πάλι κατουρημένες ποδιές; Φρόντισαν για αυτό με τροπολογία όπου βγάζει αυτές τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

Δεν έχει σημασία ποια κυβέρνηση έχουμε. Καμία απολύτως. Όσο η λογική είναι "τα δικά μας παιδιά", σκοτώνουμε την χώρα μας. Όσο η αξιοκρατία και η διαφάνεια είναι μόνο στα λόγια, ενώ το τυράκι είναι μία θέση εργασίας (ή δουλείας), η φάκα θα κλείνει και θα σας παγιδεύει.

Σκύψτε λοιπόν (κατά τον Σηφουνάκη, τον Γεωργιάδη και άλλους). Σκύψτε για μία προσωρινή θέση στο δημόσιο με μισθό φιλοδώρημα. Σκύψτε γιατί έτσι πρέπει ΡΕ....

Η αξιοκρατία και η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι λόγια. Χρειάζονται θεσμική θωράκιση. Χρειάζονται βελτιώσεις και εργαλεία για τον έλεγχο. Και για να γίνουν αυτά πρέπει επιτέλους να υπάρχει κάποιος που σπρώχνει για την εφαρμογή τους.

Βασίλης Περαντζάκης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: