Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2013

Άχου... πόσο μας κόστισε το "κίνημα δεν πληρώνω";

Διαβάζοντας το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη στο capital.gr κατάλαβα ότι το κίνημα "Δεν πληρώνω" κόστισε 70000 θέσεις εργασίας και τεράστια καθυστέρηση στα οδικά έργα!!!

Η αλήθεια βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι μακρύτερα... Το κίνημα "δεν πληρώνω" στην χειρότερη να κόστισε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Που βασίζει όμως αυτή του τη θέση ο δημοσιογράφος; Στο ότι η κυβέρνηση λέει Παπανδρέου προσπαθούσε να μειώσει το κόστος των διοδίων αντί να προσπαθεί να τελειώσει τα έργα!!! Εσείς είδατε καμία μείωση; Γιατί εγώ είδα να μπαίνουν και περισσότερα διόδια!!!

Το πως, που και γιατί μπαίνουν διόδια το ορίζει ένας νόμος. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι Ευρωπαϊκοί κανόνες. Για παράδειγμα δεν μπορείς να χρεώνεις διόδια για μη τελειωμένο δρόμο. Δεν ενδιαφέρει αν το κράτος έχει λεφτά ή όχι. Διόδια σε δρόμους που ακόμα φτιάχνονται ΔΕΝ μπαίνουν. 

Επίσης, υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις όταν βάζεις διόδια. Όπως, να έχεις παράδρομους για τοπική κίνηση ή για αυτούς που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πληρώνουν διόδια και να δίνεις την δυνατότητα να πληρωθεί η διέλευση μέσα σε μερικές μέρες και όχι μόνο κατά την στιγμή. Το κράτος και οι εργολάβοι είχαν παραλείψει πολλές φορές αυτές τις υποχρεώσεις τους.

Τώρα αν ο κύριος Μαυρίδης επιμένει να θεωρεί ότι λίγοι άνθρωποι που έκλειναν για λίγες ώρες τα διόδια, έστω και αν διαφωνώ μαζί τους σε κάποιες περιπτώσεις, κόστισαν μερικά δις ευρώ που είναι τα λεφτά που λείπουν από τον κατασκευαστικό τομέα... ας μας πει πως το έκαναν. 

Γιατί εγώ θα συμπληρώσω ότι αυτή τη στιγμή λείπουν από το κράτος τα λεφτά που θα εισέπραττε με το 20% φόρο επί των διαφημίσεων. Αυτό σημαίνει, κατά αντιστοιχία με το "κίνημα δεν πληρώνω", ότι τα αφεντικά του με συνέργεια των ίδιων των δημοσιογράφων και την υποχώρηση του Παπανδρέου που προσπαθούσε να μειώσει το κόστος για τους καναλάρχες, ζημίωσαν το κράτος και έφεραν την καταστροφή!!!

Σε αυτή τη χώρα, οι δημοσιογράφοι πρώτα γράφουνε αστήρικτες ανοησίες για να στηρίξουν την προπαγάνδα τους και μετά δεν χρειάζεται να σκεφτούν και επιχειρήματα.....

Ενημέρωση: Ο κύριος Μαυρίδης μου απάντησε "είπα μόνο ότι το κίνημα χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι από τις ξένες τράπεζες για να μην δώσουν τα δάνεια με 1%". Διαφωνώ όμως ότι είπε αυτό (και φυσικά διαφωνώ ότι έγινε κάτι τέτοιο). Ο τίτλος και τα υπονοούμενα άλλα λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: