Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Δικαιοσύνη, η Ελληνική. Παράλογο, το κοινό.

Αγρότης που πάτησε κότα του γείτονα, αθωώθηκε μετά από 6 χρόνια από κατηγορίες τρομοκρατίας επειδή βρήκαν λίπασμα στα χωράφια του...

Θα μπορούσε να συμβεί; Στον χώρο της πληροφορικής πάντως το αντίστοιχο συνέβει.

Πριν από 6 χρόνια, ο ανυποψίαστος Αντώνης Τσιπρόπουλος, διαχειριστής του blogme.gr (ξέρετε τώρα εσείς... θα ήταν κανένας εκβιαστής...) συνελήφθη μετά από μήνυση του εκδότη Δ. Λιακόπουλου. Γιατί; Γιατί εμφανίστηκε σύνδεσμος στο εν λόγο site μέσω aggregator (το πάτημα της κότας) που οδηγούσε σε blog, το οποίο είχε κάποιο άρθρο που βρήκε προσβλητικό ο Λιακόπουλος.

Κατά την σύλληψή του, κατασχέθηκε ο σκληρός του δίσκος και ο Αντώνης έχασε αρχεία της δουλειάς του. Αποτέλεσμα να απολυθεί και να ξεκινήσει μια τρομακτική ταλαιπωρία με την δικαιοσύνη που κράτησε μέχρι σήμερα το απόγευμα... (αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι έχει τελειώσει).

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Εισαγγελέας, συνέκρινε το "έγκλημα" του Αντώνη με την διακίνηση πορνογραφικού υλικού (τα links μπορεί να οδηγούν και εκεί όπως το λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βόμβες) και ζήτησε την τιμωρία του για τον λόγο αυτό! Το ότι δεν υπήρξε ποτέ σχέση της υπόθεσης με πορνογραφία είναι προφανώς άσχετο για την Εισαγγελέα! Αφού είχε ΓΚΟΜΠΙΟΥΝΤΕΡ ή εκβιαστής θα είναι ή πορνογράφος!!!

Αν ήμουν στην θέση του Αντώνη θα τους είχα πάει μέχρι και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα ζητούσα εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση. Ο Αντώνης όμως είναι απλά ευχαριστημένος που τελείωσε η περιπέτειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: