Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2012

Τα παραμύθια έχουν μόνο έναν δράκο...

Οι άνδρες του βασιλιά καίνε και λεηλατούν μέσα στα σκοτάδια ώστε να μην τους βλέπουν. Οι χωρικοί είναι στα όρια της εξέγερσης μέχρι που ο βασιλιάς ανακοινώνει ότι βρήκε τον υπεύθυνο. Ήταν ένας δράκος που έβαζε φωτιά στο βιο τους. Και σίγουρα θα βγει το πρωτοπαλίκαρο του βασιλιά να τον σκοτώσει και να ζητήσει το εύγε των χωρικών.

Εσείς τώρα πιστέψτε ότι μόνος ο Παπακωνσταντίνου έκρυψε ονόματα συγγενών του από μια λίστα που δεν παρέδωσε σε κανέναν, που χάθηκε από παντού και περιείχε 2062 ονόματα εκ των οποίων τα 3 που αφαιρέθηκαν ήταν ένοχα και η συγκάλυψη έγινε για λογαριασμό που έκλεισε το.... 2007, δηλαδή 2 χρόνια και πριν καν γίνει υπουργός ο Παπακωνσταντίνου!!!

Αλήθεια, πόσα από τα υπόλοιπα 2059 ονόματα έχουν συγγένειες και κουμπαριές με πολιτικούς, με εργολάβους δημοσίων έργων και με μιντιάδες; Πόσα από αυτά τα ονόματα έχουν βγάλει αδήλωτα εισοδήματα, ή ακόμα και πόσα από αυτά τα εισοδήματα προέρχονται από παράνομες ή εγκληματικές δραστηριότητες; Και πόσα από αυτά τα ονόματα είναι τίμιων επιχειρηματιών (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) που την πληρώνουν γιατί οι πολιτικοί μας είναι διεφθαρμένοι;

Επιμένουν να μας λένε ότι η διασταύρωση για να βρουν μία διαφορά 3 ονομάτων πήρε τόσες μέρες; Ναι, γιατί μας περνάνε για ηλίθιους. Ξέρουν ότι οι περισσότεροι είναι ηλίθιοι. Τόσα χρόνια κοροϊδίας και ακόμα τους πιστεύουν, πως να μην το γνωρίζουν!

Ένας άνθρωπος με νοημοσύνη πάνω του μετρίου καταλαβαίνει ότι εδώ πέφτει η συγκάλυψη της αρκούδας και πως με τον φόβο κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, ακόμα και οι Ευρωπαίοι αναγκάζονται να κάνουν τις πάπιες...

Και φυσικά όσο θα ασχολούνται στην βουλή, εν μέσω εορτών, με την "αλλοίωση" της λίστας, θα καθυστερεί κάθε έλεγχος από το ΣΔΟΕ δίνοντας και άλλο χρόνο σε κάποιους να καλύψουν τα ίχνη τους ή απλά στο πραγματικό θέμα να ξεχαστεί. Στο τέλος θα μείνουν κάποιες "πολιτικές" ευθύνες και τίποτε άλλο.

Υπάρχουν και κάποιοι βέβαια που χαίρονται με αυτή την κατάσταση και δεν θέλουν την πραγματική κάθαρση, οπότε παίζουν το παιχνίδι των κυβερνώντων καθώς τους βολεύει. Χρησιμοποιούν τον λαϊκισμό για να επεκτείνουν την επιρροή τους χωρίς να δίνουν λύσεις ή να παρουσιάζουν το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Θέλετε να πιστεύετε στα παραμύθια;

Βασίλης Περαντζάκης
Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: