Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2012

Ο μίτος της "Αριάδνης" και ο λαβύρινθος των ληξιαρχείων.


"Τίποτα δεν λειτουργεί". Έτσι λένε οι πολίτες στις καθημερινές τους κουβέντες. Αυτό μας το επιβεβαιώνει πανηγυρικά ο Υπουργός Γιάννης Βρούτσης, με την ανακοίνωση της πρόθεσης του να αναθέσει στους συμβολαιογράφους τη δουλειά, που θεσμοθετημένα πρέπει να κάνουν τα ληξιαρχεία, από τον Αύγουστο του 2011 με το νόμο 3996/2011, άρθρο 81.

Την πολύ απλή δουλειά της αποστολής ενός ηλεκτρονικού μηνύματος στα ασφαλιστικά ταμεία, με τις ημερήσιες μεταβολές στα βιβλία ληξιαρχικών γεγονότων - μεταβολών, ομολογεί κυνικά ο υπουργός ότι δεν μπορούν να το κάνουν.
Επιτέλους θα περιμένουμε την ολοκλήρωση του "ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ", έργο συνολικού προϋπολογισμού 30,5 εκατ. ευρώ;

Ποιο είναι το έργο που θα μπορέσουν να φέρουν σε πέρας οι συμβολαιογράφοι, με ειδική αμοιβή, το οποίο δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν, στα πλαίσια των καθηκόντων τους, οι υπάλληλοι των ληξιαρχείων;

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Παραπομπές/Σχετικά:
Σύστημα «Αριάδνη», Πενήντα ευρώ στον συμβολαιογράφο, αφού πεθάνεις:

Πρόγραμμα «Αριάδνη»: Απο το νεκροταφείο στον... συμβολαιογράφο:

Βρούτσης για "Αριάδνη":

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3996
Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, 
ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλ−
λες διατάξεις.
3529 / ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ / Αρ. Φύλλου 170 / 5 Αυγούστου 201:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2012
O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ (Σταδίου 29) το καινοτόμο σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ» για την οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ψηφιακή Σύγκλιση
Ειδική Υπηρεσία Ψηφιακού Σχεδιασμού
ΕΘΝΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ:

Η πράξη αφορά στην δημιουργία υποδομής Εθνικού Ληξιαρχείου, όπου θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο όλες οι νέες ληξιαρχικές πράξεις που δηλώνονται / δημιουργούνται στα τοπικά Ληξιαρχεία καθώς και η πλειοψηφία των υφιστάμενων ληξιαρχικών πράξεων των ληξιαρχείων της χώρας. Στόχος της πράξης είναι: - Η ενοποίηση των ληξιαρχικών στοιχείων και των στοιχείων δημοτικής κατάστασης των Πολιτών και η δημιουργία κατά το δυνατόν, πλήρους, επικαιροποιημένου και απαλλαγμένου από λάθη Μητρώου Πολιτών, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω αξιοποίησή του από Φορείς της Δημόσιας Διοίκησης (Φορείς Διαλειτουργικότητας). - Η υλοποίηση όλων εκείνων των προαπαιτούμενων που θα οδηγήσουν στην πλήρως αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική έκδοση αντιγράφων Ληξιαρχικών Πράξεων ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ, ΓΑΜΩΝ, ΘΑΝΑΤΩΝ από τα Ληξιαρχεία, του ίδιους τους Πολίτες αλλά και Φορείς Διαλειτουργικότητας ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές που θα δώσουν τη δυνατότητα σε φορείς διαλειτουργικότητας να αντλούν τις σχετικές με τα προαναφερθέντα αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων πληροφορίες, ώστε σταδιακά να οδηγηθ

Δεν υπάρχουν σχόλια: