Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012

Αποτυχημένο κράτος: Ελλάς.

Δεν υπάρχει άλλο θέμα για την Τρόικα από ότι φαίνεται εκτός από τους μισθούς. Εδώ και 3 χρόνια είναι το μόνο που μειώνεται σταθερά και το μόνο που επιμένουν να μειώνεται συνέχεια. Φυσικά και δεν τους ενδιαφέρει το σπάταλο ή διεφθαρμένο κράτος. Τους ενδιαφέρει μόνο οι μισθοί. Πόσο χαμηλοί θα γίνουν ώστε να αυξηθεί η ύφεση και να πιέσουν για ακόμα μικρότερους μισθούς.

Και από μία άποψη, την δουλειά τους κάνουν. Φυσικά και θέλουν φτηνά εργατικά χέρια στην Ευρώπη. Φυσικά και δεν τους ενδιαφέρει τι θα συμβεί στους πολίτες αυτής της χώρας. Φτηνά χέρια εργατικά να έχουν και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο.

Αυτό που δεν συγχωρείται όμως είναι η ανοησία των κυβερνήσεών μας που καθυστερούν και αδυνατούν να εφαρμόσουν και το παραμικρό διαρθρωτικό μέτρο που θα βοηθήσει να αντεπεξέλθει ο κόσμος στις δυσκολίες.

Θέλεις να κάνεις την πιο απλή δουλειά στο δημόσιο; Πρέπει να λαδώσεις. Θέλεις να πας σε γιατρό; Θα πληρώσεις από την τσέπη σου και θα λαδώσεις αν θες κάτι σημαντικό. Θες να παντρευτείς; Να χωρίσεις Να γεννήσεις; Να πεθάνεις; Πρέπει να πληρώνεις ένσημα, παράβολα και... φόρους.

Δεν μπορείς πλέον καν να ζεσταθείς, αλλά πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα στο αν θα ζεσταθείς, θα βάλεις βενζίνη στο αυτοκίνητο για να δουλέψεις ή αν θα πάρεις σχολικά είδη στα παιδιά σου...

Που είναι το κράτος; Κείτεται ανίκανο, σχεδόν νεκρό, στο έδαφος. Και όσο για τις ευθύνες; Διάσπαρτες σε όλο το πολιτικό τοπίο και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Μην απορείτε που στρέφονται όλο και περισσότεροι στα άκρα. Είναι σημείο των καιρών που ζούμε. Είναι η απόδειξη της σήψης και της παρακμής. Είναι η απόδειξη του αποτυχημένου κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: