Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

Η σάτιρα, η βλασφημία και ο φασισμός... #FreeGeronPastitsios

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου άνθρωποι εκμεταλλεύονται την φήμη ενός γέροντα και την πίστη στην θρησκεία για να κερδίσουν χρήματα πουλώντας την ιστορία του, την ελπίδα σε μάνες με άρρωστα παιδιά και σε απελπισμένους ανθρώπους γενικά. Δεν είναι δύσκολο νομίζω....

Φανταστείτε επίσης ότι στον ίδιο κόσμο υπάρχει μία ομάδα που διεκδικεί εξουσία με λόγο στα πράγματα αλλά με απολυταρχική και φασιστική σκοπιά που εκμεταλλεύεται την θρησκεία για πολιτικούς λόγους. Ούτε αυτό είναι δύσκολο νομίζω...

Φανταστείτε και μία ομάδα δικαστικών και διωκτικών αρχών που λειτουργεί βάση αντανακλαστικών και άνωθεν εντολών, πολλές φορές για επικοινωνιακούς λόγους...

Τώρα φανταστείτε ότι ένας νέος βλέποντας αυτή την εκμετάλλευση και μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο στηλιτεύει σατιρίζοντας αυτή την εκμετάλλευση δημιουργώντας έναν χαρακτήρα προς εκμετάλλευση... Και; Τον συλλαμβάνουν για βλασφημία! Εν έτη 2012!!! Μάλιστα για να το κάνουν παραβαίνουν και τον νόμο καθώς το "αδίκημα" της βλασφημίας δεν δικαιολογεί ούτε άρση απορρήτου, ούτε ειδική έρευνα από την... Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!

Σε ποια χώρα είμαστε; Στο Ιράν; Στο Αφγανιστάν; Σε ένα θεοκρατικό καθεστώς; Όχι... και όμως είμαστε στην Ελλάδα!

Δεν είναι δυνατόν να κάνουν κουμάντο οι φασίστες και οι θρησκόληπτοι. Και όμως... φαίνεται ότι προς τα κει πάμε. Μάλιστα να τους πω ότι μόνο κακό κάνουν στον Χριστιανισμό και στη Ορθοδοξία έτσι, καθώς ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και όχι του μίσους, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του ρεβανσισμού.

Και ένα bonus για να ξέρουμε τι είναι σάτιρα:

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι δυνατόν να κάνουν κουμάντο […] οι θρησκόληπτοι."

Καθε φορα που πεφτω σε καποια αναλογη φραση θυμιζω τη αρχη του ελληνικου συνταγματος:

"ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ
Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ
και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς…
"

Δεδομενου αυτου, απο που βγαινει η απορια;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ο διαχωρισμός είναι άλλο θέμα... πικρό. Και δεν φταίει η θρησκεία, αλλά η κατά το δοκούν ερμηνεία της από ανθρώπους που έχουν συμφέροντα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι ήταν βλακεία η σύλληψη όπως και το γεγονός της εκμετάλλευσης ενός νεκρού.Από την άλλη μεριά αυτό που ενοχλεί είναι ότι ο βλακέντιος(γιατί περί βλακέντιου πρόκειται) έκανε σάτυρα(που μόνο σάτυρα δεν ήταν κατ'εμε)και μάλιστα κακή στη μνήμη ενός νεκρού.Εξηγούμαι:μην κάνεις κάτι που αν στο έκαναν θα σε πείραζε.δηλαδή αν πεθάνει ο πατέρας του και πάει κάποιος και αρχίσει να του λέει μαλακί@ς και του πει "έλα μωρέ αστείο ήταν" θα τον πλακώσει ή όχι στα χαστούκια;να ήταν ζωντανός να το καταλάβω και επίσης να ξεπεράσει τα όρια η σάτυρα εφόσον ο άλλος είναι ζωντανός αλλά όταν έχει φύγει από τη ζωή..εμένα πιο πολύ σαν εξύβριση νεκρού μου κάνει και πιστεύω ότι δεν ήταν και αστείο.Εδώ μας έχουν αλλάξει τα φώτα και αυτός ασχολήθηκε με έναν γέροντα;αυτό είναι το πρόβλημα που τον ενοχλούσε;τα έχει όλα τα άλλα λύσει;υποκρισία..από όλες τις μεριές..

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη, παντού βλέπεις σκοτεινά συμφέροντα. Ο ιατρικός όρος είναι για την περίπτωση σου είναι:σχιζοφρένεια.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Εσύ δεν είσαι που βλέπει πολυεθνικά συμφέροντα στους Πειρατές; :-) Ξέρεις πως το λένε αυτό; Εγώ δεν ξέρω γατί δεν με νοιάζεις!!! Χαχαχαχα...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Αλλά θα ασχοληθώ λίγο μαζί σου γιατί έχεις γούστο...

Εσύ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείσαι με θέματα ελευθερίας του λόγου!

Εδώ οι ολυμπιακοί κόστισαν τόσα Δις, εδώ ήρθες να πεις το μακρύ και το κοντό σου; Πήγαινε δώσε κάνα επίδομα τυφλότητας ή Ελληνικότητας...

Ανώνυμος είπε...

'Φανταστείτε έναν κόσμο όπου άνθρωποι εκμεταλλεύονται την φήμη ενός γέροντα και την πίστη στην θρησκεία για να κερδίσουν χρήματα πουλώντας την ιστορία του, την ελπίδα σε μάνες με άρρωστα παιδιά και σε απελπισμένους ανθρώπους γενικά.'

Αυτό που το είδες; Το γνωρίζεις ή απλώς υποθέτεις;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Πλάκα κάνεις έτσι; Δεν ξέρεις πόσα δήθεν βιβλία με πόσα δήθεν θαύματά του έχουν βγει, πόσες "προφητείες" πωλούνται από επιτήδειους... πόσα γιατροσόφια στο όνομά του!!!

Αυτούς στηλιτεύει η σελίδα. Την ανόητη πίστη, όχι στον άνθρωπο Παΐσιο, αλλά στο θαυματουργό εμπόρευμα που πουλάνε οι επιτήδειοι.

Μάλιστα είναι τόσο ανόητοι μερικοί που πίστεψαν ακόμα και το θαύμα που έκανε ο "Παστίτσιος" και έψαχναν να βρουν τον διάκονο να του πουν ότι τον κοροϊδεύουν και να του δώσουν την μαρτυρία τους!!! Αν υπήρχε θα είχε γίνει πλούσιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν είδα κανέναν να πουλάει γιατροσόφια, όσο για τα βιβλία για το βίο του δε βλέπω που είναι το κακό.

Mε την ίδια λογική θησαυρίζουν κι εκείνοι που βγάζουν τα βιβλία για το μαρξ ή το λένιν ή ιστορικά βιβλία ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στα βιβλιοπωλεία...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δεν είναι έτσι και το ξέρεις. Η πίστη είναι τυφλή. Και επειδή δεν το έχεις ακούσει εσύ δεν σημαίνει ότι δεν το έχουμε δει άλλοι. Μέχρι και εικόνες θαυματουργές έξω από εκκλησία ή "λείψανα" έχω δει από μαϊμούδες μοναχούς.

Αν θες τώρα να συζητήσουμε φιλοσοφικά μπορούμε:

Πες μου πρώτα. Γιατί διάλεξες να είσαι Χριστιανός και όχι Μουσουλμάνος ή Βουδιστής ή Ταοϊστής ή κάτι άλλο; Θεωρείς π.χ. αστείο, παράλογο ή απαράδεκτος κάτι στις άλλες θρησκείες/κοσμοθεωρίες;

Εγώ ξέρω γιατί διαβάζω Μαρξ ή γιατί διαβάζω ιστορία. "Το κεφάλαιο" κατ' αρχήν είναι το εγχειρίδιο του Καπιταλισμού. Περισσότεροι δεξιοί το έχουν διαβάσει από αριστερούς.

Εσύ ξέρεις γιατί διαβάζεις (αν την έχεις διαβάσει) την βίβλο;

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΤΡΙΑΔΑ, GLORY TO THE HOLLY TRINITY

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Αυτό ξέρεις πως λέγεται στον Χριστιανισμό; Φαρισαϊσμός. Να το κοιτάξεις.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Η ΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΗΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ 'ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ'...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ....ΑΦΟΥ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΣΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ...ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟ$ΙΡΥΖΑΙΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ ΑΙΣΧΡΑ ΕΝΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΓΕΡΑΚΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΒΑ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΛΑΠΑΚΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ..................ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Μπορείς να λες ότι μαλακία θες. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ καταλαβαίνω και από χιούμορ και ξεχωρίζω τους ακραίους.

Εσύ από την άλλη μείνε ευχαριστημένος γιατί είσαι... Χριστιανός και αγαπάς τον πλησίον σου, αρκεί να μην είναι μαύρος, ομοφυλόφιλος, αριστερός, κομμουνιστής, φοράει γυαλιά ή κοντός!!!

Komninos είπε...

"δηλαδή αν πεθάνει ο πατέρας του και πάει κάποιος και αρχίσει να του λέει μαλακί@ς"
Αν ο πατέρας μου έλεγε ρατσιστικές μαμακίες όπως μερικοί δε θα με πείραζε να τον κοροϊδεύουν.
Και δεν έχει σημασία αν ζει ή έχει πεθάνει ο πατέρας μου.
Δεν υπάρχει λογική σ'αυτό το επιχείρημα. Στους νόμους υπάρχει η βεβήλωση μνήμης νεκρού όχι σε αντιδιαστολή με την υπόληψη ζωντανών αλλά ως πρόσθεση. Δηλαδή ακόμα κι αν πεθάνεις συνεχίζεις να έχεις κάποια δικαιώματα. Δε σημαίνει ότι άμα πεθάνεις σου τα συγχωρούμε όλα. Κι ο Χίτλερ πέθανε αλλά τον αναφέρει κάποιος σχεδόν σε κάθε συζήτηση (Godwin's law).

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

1ον) Η σύλληψη έγινε για βλασφημία, όχι για βεβήλωση μνήμης νεκρού καθώς δεν αναφερόταν πουθενά ο Παΐσιος.

2ον) Και οι δύο νόμοι αυτοί δεν είναι κακουργήματα και δεν δικαιολογούν σύλληψη και αυτόφωρο.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη, έχεις καταλάβει πόσο γραφικός έχεις γίνει;;; Η σάτυρα και η ελευθερία του λόγου έχουν όρια. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό; Ή μήπως θεωρείς ότι ο καθένας μπορεί να λές ό,τι του καπνίσει και να προσβάλλει όποιον γουστάρει στο όνομα της σάτυρας;;

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Λάθος. Η ελευθερία του λόγου ΔΕΝ έχει όρια. Όρια ΔΕΝ έχει και η σάτιρα. Αλλιώς δεν έχει όρια ο φασισμός. Αλλιώς ο κάθε φασίστας μπορεί να ορίσει καινούρια όρια στην ελευθερία του λόγου μου και ΔΕΝ το δέχομαι. Μπορεί εγώ να μην διαλέξω ποτέ να σατιρίσω τον γέροντα Παϊσιο, αλλά μπορεί να θέλω να σατιρίσω τον Ανδρέα Παπανδρέου. Για κάποιους είναι πολύ πιο προσβλητικό. Ε δεν πειράζει... ας προσβληθούν.... Στα @@ μου...!!!!

Όσο για το γραφικός, αυτό το κρίνουν όσοι μας διαβάζουν. Το να μου το λες είναι το ίδιο σαν να σου το επιστρέφω!!!

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη, το μόνο πράγμα που ΔΕΝ έχει όρια είναι το σύμπαν (και η βλακεία). Εσύ μιλάς για αναρχία και για ασυδοσία, γιατί έτσι ορίζεται η αμετροέπεια του λόγου και της σάτυρας. Προφανώς, θέλεις το ελεύθερο να βρίζεις όποιον γουστάρεις χωρίς καμμία συνέπεια. Αυτό ξέρεις πως λέγεται; ΑΣΥΔΟΣΙΑ. Και ξαναλέω:Διάβασε τπ Σύνταγμα για να ξεστραβωθείς και να δεις τι γράφει για το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά ότι δεν μας συμφέρει, το κάνουμε γαργάρα επιμελώς. Τόσο αξιόπιστο κόμμα αντιπροσωπεύεις.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Η αναρχία και η ασυδοσία ορίζονται από πράξεις. Όχι από λόγια.

Σε αντιπαράθεση αυτό που λες εσύ είναι φασισμός και απολυταρχία.

Η ελευθερία μου σταματάει εκεί που ξεκινάει η δική σου. Το να πω κάτι ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ για κάτι που εσένα σε ενοχλεί δεν σημαίνει ότι καταπατώ την ελευθερία σου.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ το να μην μου επιτρέπεις εσύ να πω κάτι είναι πράξη που καταπατά την ελευθερία μου.

Αυτά πιστεύω τα καταλαβαίνεις.

Τώρα αν εσύ θεωρείς αξιόπιστο κόμμα την Χρυσή Αυγή που ξεκίνησε την ιστορία και κάνει μόνο για τα πανηγύρια είναι δικαίωμά σου. Ελευθερία λόγου έχουμε, λέγε ότι θες!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σημείωση: Δες και το βιντεάκι και κάνε μου καταγγελία για πραγματική βλαστήμια και όχι για demi-sec κάποιου απλού καλόγερου που αγιοποίησαν απατεώνες για να τον εκμεταλλευτούν.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη,ο μόνος φασίστας εδώ είσαι εσύ. Και ξαναλέω : ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

ΥΓ1:Μου αρέσει η ερμηνεία σου για την ελευθερία. Αλλά είσαι λάθος. ΔΕΝ μπορεί κανείς με τον λόγο του και με τις πράξεις του να ενοχλεί ή να προκαλεί τον άλλον. Μόνο εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύετε έτσι την ελευθερία.

ΥΓ2:Μάθε επιτέλους να μιλάς κόσμια, γιατί δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να μου μιλάς έτσι απρόκλητα. Η ελέυθερία ΔΕΝ είναι ασυδοσία, κατάλαβες;;;; Να προσέχεις τις εκφράσεις σου και το ύφος σου, γιατί δεν είσαι ο κολλητός μου και δεν σου έχω δώσει το δικαίωμα να μου μιλάς έτσι;;Κατάλαβες ασύδοτε;;;; Ένα μάτσο βωμολόχοι είστε που νομίζετε ότι έχετε το δικαιώμα να μιλάτε όπως γουστάρετε σε όποιον θέλετε. Αμ δε...

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Δεν νομίζω ότι σου μιλάω τόσο ευγενικά όπως εσύ. Επίσης δεν θα μου πεις πως θα μιλάω και στον δικό μου χώρο.

Και μάθε να ξεχωρίζεις τους νόμους από το Σύνταγμα. Το σύνταγμα δεν ορίζει τιμωρίες.

Επίσης η βλασφημία ΔΕΝ είναι έγκλημα και δεν τιμωρείτε ούτε με φυλάκιση ούτε δικαιολογεί αυτόφωρο. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι όταν έλθει η ώρα για την "δίκη".

Όσο για τις βρισιές σου, χαρακτηρίζουν μόνο εσένα.

Και κάτι άλλο. Όταν μιλάς με μένα, να μιλάς στον ενικό. Δεν είμαστε... ΕΙΜΑΙ. Και καλά κάνω...!!!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Σημείωση: Μάθε να ξεχωρίζεις την ελευθερία λόγων από πράξεων.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη είσαι κλινική περίπτωση. Περαστικά σου..

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Χαχαχα... τα επιχειρήματά σου με αφήνουν άναυδο!

Ευχαριστώ και στα δικά σου!!!