Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2012

Υποσχέσεις...

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε 18 μέτρα τα οποία θα εφαρμόσει αν είναι νικητής των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Αναλυτικά:
 1. Επαναφορά σε επίπεδα 2009 χαμηλών συντάξεων- πολυτεκνικών επιδομάτων- ειδικών μισθολογίων αστυνομικών (σε ενεργό υπηρεσίακαι χειριστών Πολεμικής Αεροπορίας (θα ακολουθήσουν και άλλα).Αποκατάσταση ζημιών ομολογιούχων- ασφαλιστικών ταμείων- εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους.
 2. Επέκταση επιδόματος ανεργίας από 1 στα 2 χρόνια. Θα χρηματοδοτηθεί από αδιάθετα κοινοτικά κονδύλια.
 3. Παροχή εκτάκτου επιδόματος ανεργίας σε μη μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και καταστηματάρχες οιοποίοι, μέχρι σήμερα, δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα.
 4. Άμεση μείωση όλων των φόρων που εκκρεμούν (ΕΤΑΚ 2009, έκτακτη εισφορά Παπακωνσταντίνου, ΦΜΑΠ 2010- 2011, φόρος εισοδήματος 2011) ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.
 5. Καμία νέα μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στήριξη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, επαναφορά μετενέργειας στους 6 μήνες. Πάγωμα μισθών στα τωρινά επίπεδα μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία ανάμεσασε εργαζόμενους και εργοδότες.
 6. Άνοδος αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ την επόμενη χρονιά, 10.000 τη μεθεπόμενη.
 7. Αντικατάσταση του χαρατσιού με νέο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο και υποφερτό.
 8. Μείωση φόρωνΦΠΑ 19%, 15% Νομικά πρόσωπαεταιρίες- επιχειρήσεις, 9% εστίαση, 5% τουριστικό. Ανώτατοφυσικών προσώπων στο 32% από 45%.
 9. Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για τα έτη 2013-14 θα επεκταθεί για δύο ακόμαχρόνιαως το 2016. 
 10. Κανόνας 1 προς 10. Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου που συγχωνεύονται και καταργούνται δεν θα απολύεται αλλά θα μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια, με τουλάχιστον τοβασικό μισθό και ασφάλισηΌχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 11. Μέτρα για τους δανειολήπτες: Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες. Η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά το 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Αν έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους θα πληρώνουν μόνο τόκους για 2-3 χρόνια.
 12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία, για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
 13. Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία μέσω της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας.Ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δημιουργούν το 70% των θέσεων εργασίας
 14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θααπελευθερώσει τη ρευστότητα για την αγορά.
 15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και την αξιοποίησή της.
 16. Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων. Για παράδειγματο λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων, για τοοποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον Γάλλοι, ΡώσοιΚινέζοι και σήμερα επιβαρύνει το Δημόσιο με 800εκατομμύρια έλλειμμα κάθε χρόνοΑν ιδιωτικοποιηθούν, θα εξαλειφθεί αυτό το έλλειμμα και θα έλθουνεπενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. 
  Το ίδιο ισχύει για συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων
 17. Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη. Ανακοπή της λαθρομετανάστευσης: καλύτερη φύλαξητων συνόρωναπομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, χτύπημα του παραεμπορίου καιμαζικός επαναπατρισμός των λαθρομεταναστών. Αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, χτύπημα τουοργανωμένου εγκλήματος και της χαμηλής εγκληματικότητας.
 18. Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ, ώστε να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο μας.
Μέχρι τώρα είναι συνεπής έτσι; Δεν μπορείτε να πείτε!!! Από το 1 έως το 8 τα έχει κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ ανάποδα!!!
Σαμαρά, είσαι ψεύτης. Και εσείς που νομίζεται ότι οι άλλοι εννοούν αυτά που λένε... είστε κορόιδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: