Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

Φάκελος Διαφθορά: Ο πόλεμος των φατριών...

Δεν έχουμε πολιτικά κόμματα. Έχουμε φατρίες που πολεμάνε για τον έλεγχο στρωμάτων της κοινωνίας. Όπλα τους είναι ο λαϊκισμός, και οι υποσχέσεις. Πυρομαχικά τους λίγο μαύρο χρήμα, ένα επιδοματάκι με τα στραβά μάτια του γιατρού,με το αζημίωτο φυσικά, μία θεσούλα για τα παιδιά μας, ένα νταηλίκι σε κάποιο "εχθρό", εσωτερικό ή εξωτερικό και φυσικά η ξεδιάντροπη εξαγορά ψήφων με απευθείας παροχή λίγου φαγητού.

Ιδεολογικά νεκροί, μάχονται για τις τελευταίες ικμάδες ζωής που έχουν μείνει στην Ελληνική κοινωνία. Αναλώνονται σε αλληλοκατηγορίες, μη έχοντας προτάσεις και φοβούμενοι να δράσουν για οτιδήποτε.

Αν αισθάνεστε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, συμβαίνει γιατί είναι αλήθεια. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με την άλλη γνώμη... δεν έχει σημασία ποια είναι. Η άλλη γνώμη έχει άδικο και πρέπει πάσι θυσία να πάψει να υφίσταται. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Επιχείρημα είναι μόνο η ιδεολογική ανωτερότητα της δικής μας γνώμης. Δεν χρειάζεται αιτιολογήσεις για το τι κάνουμε. Αν δεν το κάνουμε θα καταστραφούμε.

Ακούσατε κανέναν να ζητάει να ξετυλιχθεί το κουβάρι των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών;  Γιατί  καλύπτουν παιδεραστές; Πως είναι δυνατών να επιτρέπουν σε τέτοια καθάρματα να διδάσκουν στα σχολεία;  Γιατί  αρνούνται να τιμωρήσουν αυτούς που έβγαζαν και εισέπρατταν παράνομες συντάξεις; Γιατί επέστρεψαν στην "εργασία" τους ώστε να συνεχίσουν το "έργο" τους; Γιατί οι τυφλοί που βλέπουν δεν κάνουν παρέα στο ίδιο κελί με τους γιατρούς τους και γιατί, στο ελάχιστο, τα λεφτά δεν έχουν επιστρέψει στο δημόσιο; Γιατί θα πρέπει να την πληρώνει ο άνεργος ή ο χαμηλοσυνταξιούχος για αυτούς;

Γιατί οι φατρίες που μας κυβερνάνε ή που θέλουν να μας κυβερνήσουν, έτσι δουλεύουν. Στήριγμά τους είναι τα καθάρματα που την παραμονή των εκλογών θα τρέχουν να μαζεύουν ψήφους. Που θα μοιράζουν τα διπλωμένα ψηφοδέλτια με τα δεκάρικα και τα εικοσάρικα ή ακόμα και τα πενηντάρικα. Την επομένη θα μοιράζονται την λεία που τόσο πετυχημένα μάζεψαν...

Υπήρχαν ποτέ άραγε πολιτικοί που να ήθελαν να αλλάξουν αυτό που συμβαίνει; Μπορεί το σύστημα να τους αφήσει να το κάνουν; Όσο είναι επαγγελματίες πολιτικοί δεν το νομίζω. Όσο οι πολίτες δεν συμμετέχουμε στις αποφάσεις και δεν ενημερωνόμαστε, όσο δεχόμαστε ο διπλανός μας να τα παίρνει μαύρα και δεν διαμαρτυρόμαστε, όσο φοβόμαστε και δεχόμαστε να μας τρομοκρατούν είτε οι κυβερνώντες είτε τα ακροδεξιά και ακροαριστερά άλλοθί τους... η κατάσταση θα χειροτερεύει και το καζάνι θα συνεχίσει να βράζει μέχρι να σκάσει. Θύματα δεν θα είναι όμως αυτοί, αλλά εμείς. Γιατί όταν θα μας αναγκάσουν να διαλέξουμε πλευρά... σωτήρα... θα μας βάλουν να αλληλοσπαραχθούμε ενώ αυτοί θα παρακολουθούν και θα το διασκεδάζουν.

Το σύστημα ετοιμάζει μπάρμπεκιου ξανά και είμαστε τα μεζεδάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: