Τρίτη, Σεπτεμβρίου 11, 2012

Πολιτικές μηδέν. Διαφθορά στο μέγιστο.

Κατ΄αρχήν να ευχαριστήσω έναν ανώνυμο αναγνώστη που παρ' όλη την εμπάθειά του που φυσικά δεν νομίζω να είναι κατευθυνόμενη αλλά στηρίζεται σε άγνοια, μου θύμισε ένα θέμα για το οποίο ήθελα να γράψω αλλά δεν έβρισκα την σωστή εισαγωγή.

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν παράγει πολιτική πλέον. Διαχειρίζεται μόνο τα απομεινάρια της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και παράγει την διαφθορά.  Δεν σας φαίνεται περίεργο που κανένα κόμμα με "καθαρή ιδεολογία" δεν μιλάει για αυτό; Γιατί αυτό; Γιατί δέχονται να υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες φοροφυγάδες, δεκάδες χιλιάδες διεφθαρμένοι στο δημόσιο και ατιμωρησία παντού;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί αυτό το σύστημα τους συντηρεί. Αυτό το σύστημα με την αδιαφάνεια και τα στεγανά έχει δημιουργηθεί από τους ίδιους τους διεφθαρμένους για να διαιωνίζει την εξουσία τους. Έχει μάλιστα και μηχανισμούς σπίλωσης οποιουδήποτε βγαίνει έξω από το κουτί...

Θα πάρω για παράδειγμα τον συγκεκριμένο ανώνυμο αναγνώστη. Σε άρθρο μέλους του Κόμματος Πειρατών για τα πνευματικά δικαιώματα που στην ουσία όπως έχουν οριστεί από τα λόμπι εμποδίζουν την ανάπτυξη και κοστίζουν στον απλό πολίτη κατηγόρησε το κόμμα που στηρίζω για... υποστήριξη της παιδεραστίας! Μάλιστα "απαίτησε" (σε άλλο άσχετο άρθρο) και θέση του κόμματος Πειρατών Ελλάδας για κάποια συνέντευξη από το 2010 του Falkvinge (πρόεδρος του Σουηδικού κόμματος Πειρατών) όπου ο δημοσιογράφος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ίδιου και του Σουηδικού κόμματος.

Εγώ θέλω να απαντήσω στην "απαίτησή" του ως εξής: Η πολιτική του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας για την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς δεν θα επέτρεπε ποτέ σε παιδεραστές και παιδόφιλους να εργάζονται κανονικά στα σχολεία τους μετά από παύση 6 μηνών που το σύστημα, το οποίο στηρίζει ο ίδιος, επιτρέπει.

Η αρχή μας για συμμετοχή όλων των πολιτών στις αποφάσεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με πραγματική ενημέρωση πάνω στα θέματα που τους απασχολούν και τις λύσεις που προτείνονται από τους ειδικούς σε κάθε τομέα, είναι η δικλείδα ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει σε τέτοιου είδος φαινόμενα να υπάρχουν.

Τα μονοθεματικά κόμματα του μνημονίου και του αντιμνημονίου δεν ενδιαφέρονται για πολιτικές λύσης. Κάνουν μόνο διαχείριση και λαϊκίζουν πάνω στην "ιδεολογική" τους κατεύθυνση χωρίς όμως να προτείνουν εφικτές λύσεις και χωρίς φυσικά να ρωτάνε τους πολίτες.

Οι ευθύνες φυσικά και οι αντιδράσεις δεν είναι ίδιες από όλους. Εκνευρίζομαι όταν ακούω για τον πάντα κακό εργοδότη από το ΚΚΕ, αλλά εκνευρίζομαι περισσότερο όταν ακούω να συγκρίνουν την μαχητικότητα του ΠΑΜΕ με τους ρατσιστές τραμπούκους της Χρυσής Αυγής.

Επίσης δεν μπορείς να εφαρμόζεις καπιταλιστικές πολιτικές στα κοινωνικά αγαθά όπως την παιδεία ή την υγεία, αλλά δεν μπορείς και να περιμένεις να χρηματοδοτήσεις την κοινωνική πολιτική χωρίς την παραγωγή πλούτου από την αγορά. Όλα όμως χρειάζονται κανόνες και πολιτικές που δεν επιτρέπουν την διαφθορά και την εκμετάλλευση. Και δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε χάσει αυτή την ικανότητα. Επίσης η Ευρώπη έχει χάσει πλέον και τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό της και απόδειξη είναι η εμμονή της σε επιβολή μέτρων στην Ελλάδα όπου η κοινωνία δεν αντέχει.

Το Κόμμα Πειρατών δεν αναλώνεται σε ευχολόγια μέσα σε ιδεολογικά στεγανά. Αναπτύσσει συγκεκριμένες προτάσεις για πρακτική εφαρμογή. Η διαδικασία είναι ανοιχτή για να την παρακολουθήσουν όλοι και όσοι έχουν γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένους τομείς μπορούν να βοηθήσουν ανεξάρτητα από ιδεολογικές προτιμήσεις. Μόνη προϋπόθεση η βασική συμφωνία με τις αρχές μας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκλογές τώρα!!!προδότες ανθέλληνες!!

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη, όχι απλώς δεν έχω άγνοια, αλλά ξέρω πολλά παραπάνω από εσένα. Έχεις καταντήσει απαράδεκτα προσβλητικός και ειρωνικός, λοιδωρείς ασύστολα και φυσικά το κάνεις χωρίς να έχεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ επιχείρημα. Και φυσικά η απάντηση σου για το θέμα του ιδρυτή του κόμματος ΣΟΥ (όσο και αν προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις λέγοντας διάφορα φαιδρά) είναι στο ίδιο μοτίβο. Έχεις γίνει δογματικός και άβουλο φερέφωνο ενός μορφώματος (γιατί μόρφωμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Κόμμα Πειρατών, παρά την άοκνη προσπάθεια σου να πείσεις για το αντίθετο). Είναι λυπηρό όταν άνθρωποι κάποιου επιπέδου καταντούν φερέφωνα και εκφραστές τόσο φαιδρών ιδεοληψιών. Πρόσεχε μην προσγειωθείς ανώμαλα...

Vassilis Perantzakis είπε...

Θα μπορούσα να σου απαντήσω με προσωπική επίθεση η κάποια σοφιστία όπως επιχειρείς εσύ εδώ και καιρό. Δεν έχει νόημα όμως. Καλή σου συνέχεια στην προσπάθειά σου να με προκαλέσεις. Τώρα αν έχεις να πεις κάτι πάνω σε αυτά που γράφω....

Vassilis Perantzakis είπε...

Μόνο μια ερώτηση έχω γιατί με μπέρδεψες. Πως γίνεται κάποιος φερέφωνο ενός κόμματος που οι αποφάσεις του λαμβάνονται από όλα τα μέλη του με ισότιμη συμμετοχή;

Ανώνυμος είπε...

Πάλι απαντάς χωρίς επιχειρήματα. Δεν μπορώ να συνεχίσω την συζητήση, γιατί με κομματόσκυλα δεν βγαίνει άκρη και δεν έχω χρόνο να ασχολήθω με τις σοφιστείες σου και το ύφος σου. Μια ζωή στο 0,1% θα είστε και θα αναρωτιέστε γιατί, χωρίς να καταλαβαίνετε ότι οι ξενόφερτες ιδεοληψίες σας δεν έχουν χώρο στην Ελλάδα. Με τις υγείες σου. Απλά κατάλαβε ότι τα κομματόσκυλα δεν έχουν πέραση πια.

Vassilis Perantzakis είπε...

Τα επιχειρήματά μου είναι στο άρθρο. Εσύ αντιθέτως μου επιτίθεσαι προσωπικά. Δεν έχω κάτι να σου πω σε αυτό.

Τώρα πόσο ξενόφερτη ιδεοληψία είναι η άμεση δημοκρατία ή η συμμετοχή των πολιτών αυτό είναι κάτι που μόνο εσύ ξέρεις και δεν μου δίνεις κανένα επιχείρημα επί αυτού.

Επίσης στην Ελλάδα μόνο τα κομματόσκυλα έχουν πέραση. Απόδειξη η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Πάλι όμως δεν μου απαντάς στην δική μου ερώτηση. Προφανώς γιατί φοβάσαι ότι ια μου δώσεις την δυνατότητα να απαντήσω με επιχειρήματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη, ανήκεις σε υποκατάστημα ενός πολυεθνικού κόμματος, αλλά μάλλον δεν θέλεις να το καταλάβεις. Δεν πειράζει όμως, το καταλαβαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Vassilis Perantzakis είπε...

Επαναλαμβάνεις μια κατηγορία χωρίς κανένα επιχείρημα. Τι θες να σου πω; Απλά αυτό που λες είναι μια καραμέλα. Πιπίλα την όσο θες, καραμέλα θα είναι.

Εξήγησέ μου γιατί είναι υποκατάστημα. Έχεις κάποιο επιχείρημα; Μήπως η άμεση δημοκρατία ή η συμμετοχή είναι "ξενόφερτα";

Αν θες να μιλήσεις με επιχειρήματα εδώ μπορείς. Υπέγραψε κιόλας για να ξέρουν και ποιος τα λέει...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ''υποκατάστημα ενός πολυεθνικού κόμματος'' όσο θέλουν τα μέλη του να είναι, σε ποιο άλλο κόμμα ρωτούνται τα μέλη του κόμματος για το που θα ανήκουν?

Ανώνυμος είπε...

και ένα δώρο για όποιον θέλει να μάθει ποιος δημιούργησε την (άμεση) δημοκρατία. http://demo.kratia.gr/2012/01/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B7/

Vassilis Perantzakis είπε...

"σε ποιο άλλο κόμμα ρωτούνται τα μέλη του κόμματος για το που θα ανήκουν;"

Συγνώμη; Αυτό είναι το επιχείρημά σου; Δηλαδή στα άλλα κόμματα τα εγγεγραμμένα μέλη μπορεί να είναι... άλλων κομμάτων; Σοβαρά; Που; Σε ποιο μέρος του κόσμου;

Vassilis Perantzakis είπε...

Πάντως αν δεν θες να έχεις γνώμη και θες να ακολουθείς τυφλά κάτι... μπορείς να πας στην Χρυσή Αυγή. Εκεί θα σου πούνε μέχρι και πως να ντύνεσαι.

Μην σε ταλαιπωρούμε τώρα με ενημέρωση, ερωτήσεις και απόψεις !!!

Petros Papageorgiou είπε...

@Vasper χαρά στην υπομονή σου...

@anonymous φίλε anonymous αναγνωρίζω μέσα από τα γραφόμενα σου έναν κλασσικό τύπο της ελληνικής κοινωνίας (αλλά ίσως και της παγκόσμιας) είσαι αυτός που έχει βαλει μια ιδέα μέσα στο κεφάλι του, έχει φορέσει και πέντε ταμπέλες σε αυτούς που έχει βάλει στόχο, έχει κλείσει τα αυτιά και μιλάει...
το βιβλίο του κ. Ρήγα το έχω διαβάσει κι εγώ, πολύ καλό, οι Πειρατές δεν είπαν ποτέ ότι έχουν κάποιο "μονοπώλιο" η "ευρεσιτεχνία" στην Άμεση Δημοκρατία. Αυτό που φαίνεται δεν μπορείς να καταλάβεις (τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ) είναι ότι όσοι ασχοληθήκαμε με τους Πειρατές το κάναμε μετά από πολλή και κριτική σκέψη, και όχι γιατί απλά ασπαστήκαμε κάποιο τσιτάτο η θαυμάσαμε και παρασυρθήκαμε από κάποιον "ηγέτη" Οι Πειρατές πρώτα και καλύτερα πιστεύουν στους εαυτούς τους και στη μεταξύ τους συνεργασία και κατανόηση, έτσι θέλω να πιστεύω. Σταμάτα λοιπόν να αναπαράγεις στείρα κριτική και πρόσφερε επιχειρήματα. Φαντάζομαι θα έχεις κι εσύ τους λόγους σου να σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι, όπως έχουμε κι εμείς τους δικούς μας. Για ψάξου λίγο...