Τρίτη, Αυγούστου 21, 2012

Λύνοντας προβλήματα...

Οι πολιτικοί σήμερα έχουν χάσει την ικανότητα να λύνουν προβλήματα ή ήταν πάντα έτσι και απλά διαχειρίζονταν την εξουσία με τυχαία αποτελέσματα; Είναι δυνατόν να μην γνώριζαν ότι αφήνοντας την ασυδοσία και την φαυλότητα να υπερισχύσουν θα φτάναμε στο σημερινό αποτέλεσμα; Αδυνατώ να το πιστέψω.

Επίσης αδυνατώ να πιστέψω ότι οι ίδιοι οι πολίτες συμμέτοχοι σε αυτήν την καταστροφή με την φοροδιαφυγή ή με την εκμετάλλευση ή με την κλοπή της περιουσίας του κράτους δεν καταλαβαίνουν οτι αυτό πρέπει να σταματήσει...

Τι πιστεύω ότι συμβαίνει τελικά; Η διάχυση της ευθύνης για την κατάσταση που βρισκόμαστε είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν θεωρεί ότι φταίει αρκετά ώστε να αλλάξει. Όλοι λένε ας αλλάξουν πρώτα οι υπόλοιποι και βλέπουμε. Αμ δεν πάει έτσι. Αν διαβάζει κάποιος αυτές τις γραμμές και σκέφτεται έτσι, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί. Τα πράγματα καλυτερεύουν μόνο όταν προσπαθούμε εμείς. Όχι όταν περιμένουμε από άλλους.

Ναι, δεν φταίει μόνο αυτός που έπερνε επιδόματα χωρίς να τα αξίζει. Ναι δεν φταίει μόνο ο συνδικαλιστής που πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται. Ναι δεν φταίει μόνο ο έμπορας που δεν έκοβε αποδείξεις. Ναι δεν φταίει μόνο ο δημόσιος υπάλληλος που εκμεταλλευόταν τις δυνατότητες του νόμου και έλειπε από την εργασία του 80 μέρες τον χρόνο. Ναι δεν φταίει μόνο ο πολιτικός που διόρισε 100 άτομα σε διάφορες θέσεις. Ναι δεν φταίει μόνο ο μεσάζοντας που πούλησε 10% ακριβότερα το προϊόν για να πληρώσει για την Μερσεντές του. Ναι δεν φταίει μόνο αυτός που νοικιάζει το σπίτι του σε 30 λαθρομετανάστες για 5 ευρώ την βραδιά το κεφάλι... (υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιοι σας πληροφορώ). Ναι δεν φταίει μόνο αυτός που φιλοξενεί τουρίστες χωρίς να κόβει αποδείξεις στα πρώην (κάποτε νόμιμα) ενοικιαζόμενα δωμάτιά του...

Όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι δεν είναι οι μόνοι που φταίνε. Επίσης δεν φταίμε όλοι το ίδιο. Αλλά φταίμε. Και αν δεν αλλάξει αυτό που συνεχίζουμε και κάνουμε, δεν αλλάζει τίποτα. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: