Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2012

Λίγο προσοχή δεν βλάπτει. Ανοιχτή επιστολή στον Άρη Πορτοσάλτε.

Κύριε Πορτοσάλτε σας άκουσα χθες να «μαλώνετε» (χαριτωμένα πράγματι) ακροατή σας που σας έκανε κριτική γιατί δεν μιλάτε για τις τιμές στα Σούπερ Μάρκετ. Άσχετα αν η κριτική ήταν άδικη ή όχι, η απάντησή σας δείχνει άνθρωπο που δεν ξέρει μάλλον τις τιμές στα Σούπερ Μάρκετ. Με έκπληξη σας άκουσα να λέτε "όχι και ακριβό το Σούπερ Μάρκετ... υπάρχουν και προσφορές."!!! 

Οι προσφορές κύριε Πορτοσάλτε υπάρχουν μεν αλλά είναι διάσπαρτες και περισσότερο λειτουργούν ως κράχτες. Και μπορεί για το δικό σας βαλάντιο (ή και το δικό μου ομολογουμένως) να είναι «φτηνό» το Σούπερ Μάρκετ αλλά για τους νέους που αμοίβονται με 300 έως 600 ευρώ είναι πανάκριβο.

Ακόμα και να υπάρχουν προσφορές σε όλα τα είδη, αυτές οι προσφορές είναι διάσπαρτες ξαναλέω και βενζίνη δεν υπάρχει κύριε Πορτοσάλτε. Έχει 1.60 ευρώ το λίτρο, εκτός αν και αυτή τη βρίσκετε εσείς φθηνή. Εγώ πάντως όχι.

Και το να βρίσκετε εσείς φθηνό το Σούπερ Μάρκετ ή την βενζίνη, δεν είναι πρόβλημα, πράγματι. Γιατί για εσάς πιθανών είναι. Αλλά το ίδιο λάθος κάνουν και οι κυβερνώντες και μετά την πληρώνει ο μισθωτός των 500 ευρώ γιατί δεν λαμβάνει υπόψιν του το κράτος ότι 6000 ευρώ το χρόνο δεν μπορεί να είναι φορολογήσιμα στην πηγή τους. Και όμως τα φορολογούν αφαιρώντας 100 ευρώ. Δηλαδή το φαγητό 10 ημερών...

Θέλει μεγάλη προσοχή κύριε Πορτοσάλτε όταν απαντάτε σε κριτική ακροατών σας. Πολύ μεγάλη. Γιατί το δικό σας λάθος το λαμβάνει ως επιβεβαίωση ο πολιτικός που δεν ξέρει τι συμβαίνει έξω στον πραγματικό κόσμο. Εσείς όμως θα έπρεπε να γνωρίζετε και να είστε λίγο πιο προσεκτικός στις δηλώσεις σας.

Βασίλης Περαντζάκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα αθλια υποκειμενα του ανθελληνικου και φιλομνημονιακου σκαι ειναι για πολυ ξυλο!!!!κοπροσκυλα!!!!