Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2012

Η δύναμη της δημοκρατίας.

Ανεξάρτητα του τι ψηφίζουμε, σημαντικό είναι το πως ψηφίζουμε.

Πιστεύω ότι είναι λάθος να ψηφίζουμε διαμαρτυρόμενοι. Πιστεύω ότι είναι λάθος να ψηφίζουμε για να τιμωρήσουμε κάποιο κόμμα. Αυτό που πρέπει να ψηφίζουμε είναι εφαρμόσιμο πρόγραμμα που χτυπάει τα προβλήματα.

Ένας ακόμα παράγοντας που για μένα είναι σημαντικός είναι η δυνατότητα συμμετοχής στις αποφάσεις που παρέχει το κόμμα που θα ψηφίσω και μετά τις εκλογές. Ο λόγος μου δεν θέλω να σταματήσει στις 17 Ιουνίου και να περιμένω μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Τι περιμένω από αυτόν που θα κερδίσει τις εκλογές; Να δράσει δημοκρατικά και όχι σχεδόν απολυταρχικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Να δώσει επιλογές στο λαό και μετά από ενημέρωση να τον αφήσει να αποφασίσει για μείζονα ζητήματα ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Γιατί αν συμβεί αυτό κανένας δεν θα μπορεί να επικαλεστεί δικαίωμα να σαμποτάρει οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις. Η δύναμη της δημοκρατίας είναι στην εφαρμογή της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαρακτηριστικό επίπεδο συζήτησης σε μπλογκς οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ:

o Omadeon στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε:
13/06/2012 at 22:58
Αντε και γαμήσου από δω χάμου που “πρέπει και να πάρω θέση”…
Είσαι και ΠΟΛΥ μουνόπανο να χαρακτηρίσεις ΕΣΥ, το νεο-φιλελεύθερο τσουτσέκι αυτό εδώ το μπλογκ.

ΔΕ σου φτάνουν όλα τα κανάλια και οι τόνοι προπαγάνδας που προωθούν τις άρρωστες μνημονιακές “απόψεις” σου? Σιγανό ποταμάκι, άη σιχτίρ κι από μένα λοιπόν. Στα μπλογκ ΔΕΝ περνάνε τέτοια κόλπα.

Απάντηση
o Ο Αιρετικός στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε:
13/06/2012 at 23:03
Σαμαρικέ προπαγανδιστούλη της πορδής, σου απάντησα ήδη. Μην ελπίζεις ότι θα έχεις την τελευταία λέξη. Πάρε τον πούλο μαλάκα. Τους σαμαρικούς εκβιασμούς να τους αφήσεις στην άκρη – ούτε ο Σόιμπλε δεν τολμά πια να τους ξεστομίσει. Τράβα λοιπόν καλύτερα να κλαφτείς για τους θολοκουλτουριάρηδες συριζαίους που προπηλακίζουν κακόμοιρους μνημονιακούς. Τράβα στο antinews, στο olympia.gr… Σου ταιριάζουν πιο πολύ αυτοί οι χώροι. Και δεν απάντησες για τις συνεργασίες της παράταξής σου με τη Χρυσή Αυγή. Καλά ρε, είστε τόσο ξεφτίλες εκεί στη ΝΔ ώστε συνεργάζεστε ανοιχτά ακόμα και με τους Ναζί; Παλιά τουλάχιστον γαμώ το ξεσταύρι μου το κάνατε στη ζούλα μη σας πάρει κανείς χαμπάρι. Τόσο απελπισμένοι είστε ρε άχρηστοι γαμώ τα κουμπαράκια σας και τα “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”; Άντε μου στο διάολο γελοίε.

ΥΓ. Τα ξεχέσματα που σου ρίχνω, ελεεινέ εκβιαστή της πορδής που η ύπαρξή σου είναι το καλύτερο επιχείρημα υπέρ των εκτρώσεων και της αντισύλληψης, τα έχω ήδη συζητήσει με τον omadeon. Και λίγα σου έχω ρίξει μαλάκα. Συμφωνούμε και οι δυο απόλυτα. Η γραμμή μας ήταν πάντα: μηδενική ανοχή στους ψεύτες, τους εκβιαστές, τους συκοφάντες και τους προπαγανδιστές (και ειδικά τους μουλωχτούς σαν κι εσένα). Ας πρόσεχες.

Τα’θελε ο κώλος σου.

Ο Αιρετικός στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε: ειδικά αυτό περί “Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος” – κι είσαι και ηλίθιος, γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι η ΔΗΕ δεν ασχολείται με το αν κάποιοι διαφώνησαν στο ίντερνετ, αλλά με πιο σοβαρά θέματα.

Συνοψίζοντας όλες τις βρισιές των οπαδών του Τσίπρα στο παραπάνω μπλογκ έχουμε τα εξής:

Άει σιχτίρ κομματόσκυλο!
Αντε και γαμήσου από δω χάμου που “πρέπει και να πάρω θέση”…
Άντε μου στο διάολο παλιοκανάγιες,
Γελοίε.
δε θα δει τις βρισιές σου η μαμά σου για να σε μαλώσει. Κυρίως επειδή γαμιέται μαζί μου.
Δικό μας τσαρδί είναι εδώ πέρα, όπως γουστάρουμε μιλάμε και ρίχνουμε και καντήλια και χριστοπαναγίες
Ε λοιπόν, άντε στο διάολο βρωμολαμόγια.
είσαι ένα νουδούλικο οργανάκι) κατ’εντολήν των χρηματοδοτών του για είχα το… θράσος να σε ξεχέσω
Είσαι και ΠΟΛΥ μουνόπανο
είσαι τελικά πολύ μαλάκας
μαλάκα νουδούλη
μαλακίες σου να τις πουλήσεις πουθενά αλλού
Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν προαπαιτείται.
οπαδέ και συνοδοιπόρε των δοσιλόγων
Ουστ από’δω χάμου λοιπόν.
παπαρολόγε
πάρε τον πούλο
πρέπει να είσαι πολύ κοροϊδάρα
πρόθυμε συγκάτοικε των νεοναζί
σε κάτι ανέντιμους προπαγανδιστούληδες σαν κι ελόγου σου. ρε ψωλοκοπάνα;
ΣΙΧΑΜΕΝΟ
στην καλύτερη θα έτρωγες μια μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση
Τα βρισίδια στο ίντερνετ επιτρέπονται. τα βρισίδια που σου έχω ήδη ρίξει κι άμα έχω όρεξη μπορώ να σου ρίξω βρίσε κι εσύ. Στ’αρχίδια μου. Στην τελική, και να βρίσεις,
τσουτσέκια


Wikipedia, στο λήμμα "Ρόζα Λούξεμπουργκ"
• «Στην αστική κοινωνία ο ρόλος της Αριστεράς είναι ο ρόλος του κόμματος αντιπολίτευσης. Σε κόμμα εξουσίας επιτρέπεται να υψωθεί μόνο πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους»